tiistai 20. elokuuta 2013

Laihdutus vs. treenaus + kuvat mun läskiajoilta & tämän hetkisestä kropasta!

Olen ehtinyt olla ikuisella laihdutuskuurilla parikymppisestä. Silloin minulla ei edes ollut mitään ylimääräistä, mutta jostain sain päähäni aloittaa siitä toistakymmentä vuotta eteenpäin jatkuneet jojo-dieetit. Minähän aloin liikkumaankin vasta tuolloin, 20-vuotiaana. Siihen asti olin totaalinen antiliikkuja, kuten kerroin kirjoituksessani Antiliikkujasta himosporttaajaksi.

Ennen yhdistin aina liikkumisen ennen kaikkea laihduttamiseen, en hyvän kunnon saavuttamiseen. Monien treenitaukojen ja lukuisten epäterveellisten elämänvaihdein jälkeen olen vihdoin päättänyt lopettaa varsinaisen laihduttamisen ja rakastaa treenaamista ja terveellistä elämäntapaa. PYSYVÄSTI!

Laihdutus/treenihistoriasta

20-vuotiaana taisin painaa suunnilleen 52-55 kg, eli aika kevyenä mentiin siinä vaiheessa :) Toisaalta koska en liikkunut, niin taisin olla "laiha läski", eli suht hoikassa kunnossa, mutta ilman lihaksen hippustakaan. Ehkä pysäyttävin hetki omista läskeistä tuona aikana taisi olla kun silloinen poikaystävä puristeli mun olkavarsia ja totes mulla olevan siinä selluliittia. Siis 20-vuotiaana, olkavarsissa! Kamalaa! ;)
Aloin treenaamaan ja olinkin hyvässä kunnossa, KUNNES! Lähdin 23-vuotiaana opiskelijavaihtoon Hollantiin, jossa lihoinkin sitten sellaiset 15 kg!! Huh! Kammoan kuvia tuolta ajalta. Voin silloin todella pahoin. En käynyt edes vaa'alla mutta tuohon kilomäärän lisäykseen päädyin koska kesällä kun tulin takaisin olin jo hieman saanut talvesta laihdutettua ja painoin kuitenkin vielä 65 kg.

Päätin julkaista kuvan läskiajoiltani, mutta kuva-arkistoa kaivellessani keksin naamioida sen Keukenhofin kukkasten  sekä George Clooneyn ja Brad Pittin  kuvien keskelle, että kukaan ei muistaisi enää minun kuvaani. :D Tuossa elettiin jo toukokuuta, ja olin  pahimmasta ajasta jo laihtunut (EHKÄ! Hieman!?).

(Clooney & Pitt olivat tuolloin kuvaamassa Amsterdamissa Oceans 13 -leffaa ja tosiaan, näin heidät silloin ihan livenä! :) )

Naamioitu omakuva.

 
Muutin Helsinkiin ja muutaman vuoden ajan joko treenailin innokkaasti tai sitten pidin totaalista muutaman kuukauden taukoa treenistä. Sitten taas aloin "laihduttaa" ja innostuin uudelleen salilla käymisestä. Taisin noina aikoina painaa kuitenkin alle 60 kg. Olin jopa viikon mittaisella kaalikeittodieetillä noiden vuosien aikana ja muistan olleeni onnellinen kun laihduin varmaan 4kg viikossa. Arvatkaa, tuliko kaikki takaisin hyvin nopeasti kun dieetti loppui!? :D Ou nou!

Enää en usko varsinaiseen laihduttamiseen, ainakaan kaalikeittodieeteillä :D Lihaksethan siinä vain lähtee ja lisäkilot tulee läskinä takaisin. Elämäni on kuitenkin ikuista painonhallintaa, mutta teen sen nykyään säännöllisen treenaamisen ja tasapainoisen (horjuvan sellaisen) terveellisen syömisen avulla. Tarkoitan oikeasti, että elämäni on oikeasti koko ajan painonhallintaa, sillä jos "otan rennosti", päädyn hyvin nopeasti takaisin siihen 70 kiloon. Monet luulevat, että kun on "hyvässä kunnossa", että voi syödä mitä vaan. VÄÄRIN! Siksi, etten syö mitä vaan, pysyn edes kohtalaisessa kunnossa. Jokainen turha herkkupala löytyy kasvaneesta vyötäröstäni seuraavana päivänä.

En siis kuitenkaan varsinaisesti yritä laihduttaa enää. Toki haluan kiinteytyä ja tulla parempaan kuntoon, koska höttöä riittää kropassani, mutta uskon sen tulevan ajan mittaan näillä elämäntavoilla. Pitäisi vaan malttaa olla kärsivällinen!! Nyt tuntuu, että tuloksia pitäisi jo näkyä. Mutta, vaikka tulokset eivät näy kropassa niin ne näkyy parantuneina treeneinä! Treenit kulkee, painot nousee, juoksumatkat pitenee. Tuloksia nekin!

Tällä hetkellä paino pyörii 59-60 kg välissä. Punnitsen itseni joka aamu, ja voi surkeus kun masentaa jos jonain päivänä paino on tullut ylös! Yritän aina ajatella, että enhän mä edes halua laihtua, vaan haluan lisää lihasta ja se näkyy vaa'alla päinvastaisena tuloksena sitten ajan mittaan. Yleensä se on vaan nestettä jos yhdessä päivässä vaa'an lukema on noussut. Mutta jostain syystä se ajatus ikuisesta "laihtumisen" toivosta on jäänyt takaraivoon. Jotain se päivittäinen punnitseminen kuitenkin kertoo kropan toiminnasta ja auttaa mua paremmin tulkitsemaan miten edellisen päivän syömiset, juomiset ja muut valinnat vaikuttaa omaan kroppaan.

Taisin  otsikossa luvata laittaa kuvaa myös tämän hetkisestä kondiksesta. No, eihän se nyt hyvä ole. Mutta josko sitä tästä alkais kiinteytymään! Kuvasta oli pakko rajata naama pois, olin ihan into piukeena kun kuvaa otettiin ja se näkyi naamasta :D Sen verran on pakko  selitellä tuota vatsaa, että tässä oli just tultu salilta lauantai-iltana, ja kroppa oli nestettä täynnä! :D (seliseli) 

En siis tosiaan edes havittele mitään "laihaa" olemusta, vaan haluan vartalostani voimakkaan ja kiinteän! Onkohan se ikinä edes mahdollista!? Riittääkö mun kärsivällisyys ja itsekuri?

Tässä alla olevassa kuvassa on niin täydellinen takalisto, että huhhuh! Täydellisesti lihaksikkaat reidet ja pakarat. Tahtoo! Mä en edes uskalla haaveilla mistään kiinteästä vatsasta kun tällä hetkellä tuntuu, ettei se ole mahdollista. Kaipa sekin kiinteytyy jos muutenkin edistystä tapahtuu. Joskus. Mulla on nyt jo melko vahvat reidet ja pakarat ja jostain syystä uskon ja toivon, että ne vahvistuis entisestään. Tai eihän ne uskolla ja toivomalla vahvistu, vaan kyllähän se ihan pirunmoista treeniä vaatii!

OMG mitkä reidet!!
Kuva Pinterest.

Nyt yritän vain nauttia treenaamisesta ja syvästi toivoa, että treeni alkaa tuoda tuloksia myös kroppaan! Koitan myös muistaa, että laihduttaminen ja lihaskunnon kasvattaminen ei onnistu samaan aikaan. Mielummin pidän kuitenkin lihaksikkaan kropan höttökerroksen alla kuin laihan ruumiin ilman lihaksia.

Millaisia tavoitteita teillä on treenien ja oman kropan suhteen? Kommentteja ja palautetta saa mielellään antaa! :)
- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti