lauantai 24. elokuuta 2013

Treenimuijan taivaalliset protskulätyt!

Mä tein tänä aamuna taivaallisia protskulättyjä! Olen lueskellut jos jonkinlaisista protskulätyistä ja pitkään himoinnut tekeväni niitä. Tänään oli vihdoin aikaa kokkailla ja vähän soveltaa :) Kerran aiemmin olen tehnyt "niitä kuuluisia" banaani-muna lättyjä, mutta en niistä niin kauheasti innostunut. Aika mauttomia mun makuuni!
 
Olen jo kauan sitten lukenut tämän The Good Morning -blogin (linkki -->) aamulettu-ohjeen ja himoinnut sitä. Omat lättyni tein tätä ohjetta soveltaen.
 
Tässäpä tulee siis Treenimuijan taivaallisten protskulättyjen ohje. Mää ainaskin tykkäsin, toivottavasti sääkin tykkäät! :)

2 pientä banaania
1 dl maitorahkaa
0,5 dl rasvatonta maitoa
2 dl kaurahiutaleita
2 munaa
1 dl heraproteiinia (mansikan makuista)
1/2 tl suolaa
kanelia

(mitat noin mittoja, en mitannut näin tarkkaan vaan heitin vähän fiiliksen mukaan)

Kaikki ainekset heitetään tehikseen ja paistetaan pannulla öljyssä. Paista riittävän kauan, että lätyt saa käännettyä kunnolla. Mulla menee aina ensimmäinen lätty ihan pieleen, mutta muiden kääntäminen onnistui ihan hyvin. Hyvältä se ensimmäinenkin maistui kaunesvirheistä huolimatta! ;)
 
Tästä ohjeesta tuli isoon lättypannuun 3,5 kpl eli kahden nälkäisen aikuisen tarpeet tulee tyydytettyä.

 
Laitoin  päälle vielä maitorahkaa kermavaahdon tai vaniljajäätelöpallon "tilalta", mustikoita pakkasesta ja tuoreita vadelmia. Lisäksi olin tehnyt kesällä b-luokan mansikoista tuollaista sokerillista sosetta ja kaiken kruunasi vielä maailman paras mustikkahunaja (Amerikan tuliaisia). Oi nami! Tekis mieli syödä näitä toisenkin kerran tänään, mutta ehkä maltan odottaa huomisaamuun! ;)

 
 
Aamupalan jälkeen katsottiin puolitoista jaksoa Suurinta pudottajaa. Eilen illalla tietenkin nukahdettiin sohvalle juuri ennen punnitusta ja pitihän se katsoa heti loppuun. Sitten ei vielä jaksanutkaan nousta sohvalta joten katsottiin vielä toinen putkeen... Katsotaan siis jenkki-versioita, ja jakso kestää aina 1h 20 min. Suomessahan nuo jaksot on aina puolitettu.
 
Lopulta noustiin sohvalta ja lähdettiin salille. Treenin jälkeen en voinut olla ottamatta haba-kuvia ;) En tiedä näyttääkö tuo edes miltään, mutta hyvältä ainakin tuntui kovien treenien jälkeen. Tein taas melkein kuolemaa treenien jälkeen!
 


Oltiin salilla pyörillä ja kotiin mentiin rannan kautta. Oli todella epärealistinen olo tuolla ulkona pyöräillessä, sillä kaupunki on melkein autio. Näin hieno ilma ja ihmiset on kadonneet. Arki-iltaisin meren rannan lenkkipolut täyttyvät iloisista liikkujista, mutta nyt saimme pyöräillä melkein kaksin. Syy tähän on tietenkin siinä, että vaasalaiset pakenevat kesäviikonloppuisin aina kesämökeilleen. Se on hassu ilmiö, mihin ei vielä melkein viiden vuoden Vaasassa asumisen jälkeenkään meinaa tottua.
 
Syksyä on jo selvästi ilmassa. Asteita n. 17 ja aurinko paistaa, mutta tuulessa on jo syksyn kaipuuta. Mä rakastan syksyä, mikäli se näyttäytyy pääosin aurinkoisena. Saa käyttää jo farkkuja, neuleita, kaulahuivia ja saappaita, mutta ei sentään vielä tarvitse toppatakkia päälleen ahtaa. Toivotaan, että tulee pitkä ja aurinkoinen syksy!!
 
 
 
Nauttikaa  kauniista päivästä!
 
- Tiina -
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti