maanantai 12. elokuuta 2013

Onnistunutta juoksua ja viikonlopun viettoa

Lauantain juoksutreeni

Lauantain pitkäkestoinen juoksutreeni sujui yli odotusten. Tavoitteenani on ollut noin 6 viikossa kasvattaa juoksukuntoa seiskasta kympin juoksuun ja nyt on vielä neljä viikkoa jäljellä treenaamista kohti tavoitetta. Lauantaina asetin tavoitteekseni, että kasi pitäisi tässä vaiheessa pystyä juoksemaan. Aiemmin tuo on kuulostanut korvissani täysin utopistiselta ajatukselta, että juoksisin todellakin 8 km.

Viime viikolla muutenkin treenit sujui hyvin, salitreenistä torstaina jäi mielettömän hyvä fiilis. Lähdin siis innolla puhkuen lenkkipoluilleni. Kun aloitin tuolla reitillä juoksemista, olin 3 km kohdalla aluksi aika poikki, mutta jatkoin väkisin ja 5 km kohdalla aloin olla kuoleman kielissä. Nyt juoksin 5,5 km kohdalle melko kevyesti ja siinä vaiheessa liikennevaloissa pidin jälleen lyhyen juomatauon jonka jälkeen jaksoin jatkaa taas tosi hyvin. Loppumetreillä lähellä kotia päätin koukata vielä yhden mutkan kautta, kun tuntui, että kevyesti menisi vielä enemmänkin.

Lopulta tein 8,87 km lenkin, josta juoksin varmaan kahdeksan ja puoli!! Aikaa meni tunti kolme minuuttia. Very happy!Kuvat SportsTracker.com - my workouts

Mietin treenin aikana ja jälkeen syitä, että miksi juoksu onnistui näin hyvin. Tällaisia ajattelin:

1. Intervallitreenit on jo kasvattaneet kuntoa

2. Säännöllinen harjoittelu, harjoittelu, harjoittelu!

3. Lihaskunnon treenaaminen - jalkojen ja pakaroiden voima antaa myös juoksuun voimaa.

4. Hiilaritankkaus edellisenä iltana. Vedin hillittömän pasta-annoksen ja vähän jäätelöä päälle ;)

5. Lauantaiaamun kevyet mutta energiaa antavat eväät - puolikas banaani ja 15g protskua.

6. Fiilistä nostattava musiikki. Vihdoinkin tajusin, että mullahan on huippu "kesämusa" soittolista Spotifyssa, josta saan mieletöntä tsemppiä ja fiilistä pidemmällekin matkalle!

7. Hyvä sää - oli aurinkoista, mutta ei liian lämmin ja varjopaikat viilensi ihanasti - täydellinen juoksukeli!

8. Juomatauko - Hommasin Spibeltiin kiinnitettävän pienen 1 dl juomapullon ja join puoli desiä 5,5 km kohdalla, jonka jälkeen tuntui, että jaksaa taas vaikka kuinka hyvin!

9. Itsetunto ja itsekuri! Tiesin, että jaksan jos vaan jatkan enkä luovuta!

10. Tavoite ja tahto. Mitä tahansa voi saavuttaa, kun on selkeä tavoite ja tahto yltää tavoitteeseen!Sunnuntain viettoa

Viikonlopun vieraiden kanssa päätettiin lähteä Alahärmään Powerparkiin ja samalla kävin mummoni marjapuskista tankkaamassa vitamiineja pitkän ja synkän talven varalle. Vein vieraat ensin hurvittelemaan ja lähdin kohti marjasatoa.

Marjapuskat ihan notkui marjoja! Keräsin sekä mustaviini- että punaviinimarjaa. Punaisetkin oli nyt ihanan makeita, ei yhtään kirpeitä niin kuin yleensä! Osan jätän pakkaseen sellaisenaan, mutta saatan opetella mehun tekemistä äitini 25 vuotta vanhalla mehustimella! :D


Saatuani marjat poimittua lähdin itsekin kohti Powerparkia. On se vaan ihmeellinen paikka! Olisinpa lapsena ollut onnessani, jos silloin olisi melkein kodin takapihalla ollut tuollainen mahtava huvipuisto!!

 

En uskaltanut laitteisiin, mutta serkkuni testasi tämän puisen vuoristoradan, joka on muuten rankattu maailman 10. parhaaksi puuvuoristoradaksi! Kyyti oli kuulemma pehmeää, niin kuin netissä mainostettiin. Mua kyllä hirvitti kuunnella sitä natinaa mikä tuosta laitteesta lähtee! :D


Tää alla olevassa kuvassa oleva hassu huussiukko oli musta yksi mahtavimpia yksityiskohtia koko huvipuistossa. Väänsi oikeen leviällä Etelä-Pohojammaan murtehella, notta "Mitä sä siinä vahtaat, lähäre käläppimähän siitä" - ja sylkäs päälle! :D


Mentiin vielä Magnum-teatteriin katsomaan 5D-elokuvaa ja aulassa istui - kukapa muu kuin Barack Obama! :D 5D-kokemus oli kyllä huikea! Suosittelen kaikille käymään siellä!


Härmässä oli aurinkoinen sää eikä edes tuullut niin kuin Vaasassa aina. Taisin saada tämän kesän viimeiset auringot siellä. Ihana kesä alkaa olla takana ja syksy saapuu pikkuhiljaa. Luennot on taas alkaneet ja viimeiset lomalta palaajat saapuvat töihin. Kohta alkaa lehdet kellastua ja illat pimetä. Mutta mikäpä sen ihanampaa kuin juoksennella metsässä viilenevissä pimeissä illoissa ja pumpata salilla rautaa!


Nautitaan siis alkavasta syksystäkin!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti