maanantai 19. elokuuta 2013

Hyvää ja terveellistä bataattikeittoa!

Viikonloppuna oli pakko tehdä kasvissosekeittoa. Se on huippuruoka, keittoon voi heittää lähes kaikkea mitä kaapista löyty, on herkullista, terveellistä ja helppo tehdä! :)

Ajattelin tehdä 5 litran kattilallisen täyteen, joten heitin molemmat bataatit mitkä kaapista löytyi. Lisäksi löytyi lanttua, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia. Lantun läpi tuli mun makuun ehkä hieman liikaa läpi, niin ei kannata ehkä kokonaista laittaa yhteen soppaan :)



Lisäksi kaapista löytyi Koskenlaskijaa. Katsokaapa kuinka huippu ravintosisältö! Proteiinia peräti 19g/100g eikä tuo rasvan määräkään päätä huimaa! :)



Kasvisliemenä käytän yleensä aina tätä Vogelin Herbamare-liemikuutioita. Tähän ei ole lisätty suolaa ja lisäksi on valmistettu luomuraaka-aineista. Tässä ei ole myöskään sotkettu vehnäjauhoja mukaan, eli käy gluteenitonta ruokavaliota noudattaville myös. Yleensä nimittäin liemikuutioissa on vehnää, älytöntä! Miksi?!?



Sitten vain kaikki kasvikset kuutioiksi ja porisemaan kasvisliemeen kunnes ovat kypsiä. Lisäsin erikseen suolaa ja pippuria. Öö, laitoinkohan muita mausteita? En muista. Oman maun mukaan! :)



Sitten kun kasvikset on kypsiä, niin sauvasekoittimella soseeksi vaan! Ostin elämäni ensimmäisen sauvasekoittimen vasta viime keväänä, sen jälkeen kun tein elämäni ensimmäistä kertaa kasvissosekeittoa ja yritin soseuttaa keiton tehosekoittimessa. Lasikulho menikin rikki kuumasta keitosta! Insinöörimieheni alkoi höpisemään jotain lämpölaajentumisesta... Pitikö se luento pitää vasta kun tehosekoitin oli jo mennyt rikki?!? :D Painelin Giganttiin ja ostin tämän 9,90  eur maksaneen sauvasekoittimen. Hyvä investointi! Monet sopat on jo soseutettu!



Lopulta nautin keiton raejuuston kera, hyvä combo!


 

 Bon appetit!


Lisää hyviä soppavinkkejä saa laittaa tulemaan kommentteihin! :)


- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti