lauantai 30. marraskuuta 2013

Tuore hyvinvointivalmentaja tässä hei!

Tänä viikonloppuna sain viettää antoisat kaksi päivää rakastamani harrastuksen parissa. Osallistuin Trainer4Youn Hyvinvointivalmentajan koulutukseen, mitä pähkäilin aiemmin syksyllä blogissa, ilmoittautuako vai ei. Ilmoittauduin koulutukseen pian tuon kirjoituksen jälkeen, mutta en kirjoittanutkaan siitä sitten blogissa sen enempää. Ehkä jätin kirjoittamatta, koska en oikein itsekään tiennyt mitä siltä odottaa. Eikä minulla ole pahemmin ollut aikaakaan miettiä koko koulutusta ennen tätä viikonloppua.

Nyt se on kuitenkin takana ja fiilis on väsynyt mutta mahtava tiukkojen päivien jäljeltä. Pää on täynnä asiaa, ei välttämättä täysin uutta asiaa, mutta sain omille tiedoilleni/oletuksille vahvistusta, asioita jäsenneltyä mielessäni, kokonaiskuvan hahmotusta, parempaa ymmärrystä kehon kokonaisvaltaisesta toiminnasta, eväitä oman ja toivottavasti myös muiden hyvinvoinnin parantamiseen. Ja toki siellä tuli jotain uuttakin asiaa. Suurin anti oli kuitenkin omat oivallukset, että hei, näin nämä asiat toimii, tällä voin perustella asiaa muille tms.

Viikonloppuna puhuttiin muun muassa arjen hyvinvoinnista, jaksamisen reserveistä, terveysliikunnasta, kestävyysliikunnasta, lihaskuntoharjoittelusta, tasapainosta, hyvästä kunnosta, liikkuvuudesta, liikuntaresepteistä, tulosten saavuttamisesta, kehon rakenteesta, sykeohjatusta harjoittelusta, ravitsemuksesta. Harjoiteltiin Gymstickillä, tehtiin liikkuvuusharjoitteluja sekä mitattiin oma maksimisyke spinnipyörillä.

Kirjoitan blogissa varmasti paljonkin viikonloppuna oivaltamistani asioista. Nyt niiden ehkä pitää hetki antaa muhia päässäni. Nyt pitää antaa keholle ja aivoille lepoa, jos ne vaikka palautuisivat viikonlopun treeneistä ja oppimisesta ja kehittyisivät entistä vahvemmiksi. Viikonlopun annista päätin nimittäin omaksua paremmin palautumisen merkityksen. Keho tosiaan kehittyy levossa, joten miten sen käy, jos ei muista/halua antaa sen rauhassa vahvistua? Aivotkaan ei pysty ottamaan määräänsä enempää.

Muistetaan siis huolehtia sopivassa suhteessa ärsykkeestä ja levosta!

- Hyvinvointivalmentaja Tiina -

:)

6 kommenttia:

 1. Itse kävin vuosi sitten myös samaisen koulutuksen ja hyvin samanlaisin fiiliksin olin sen jälkeen. Ei kovin paljon uutta tietoa, mutta ne omat ajatukset ja pohdinnat sai vahvistusta ja oli varmempi olo, että tietää mitä tekee :) Joskus sitä tarvitsee toisen ihmisen sanomaan, että näin se menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, niinpä! Sitten kun netti ja lehdet on pullollaan kaikkea tietoa, että osaa poimia niistä sen olennaisen. Tosi hyvä koulutus kyllä oli. PT-putkeen ei ole nyt aikaa, mutta keväällä ehkä vielä kuntosalivalmentajan koulutus päälle :)

   Poista
 2. Vai. Susta on kanssa tullut elämäntapa oopiskelija :)

  VastaaPoista
 3. Joo :) Mikäs sen parempi aihe opiskella. Harmi, kun ei esim. Sisäisen tarkastuksen luennoilla tuu sellaista fiilistä, että pääsispä näitä juttuja toteuttamaan heti! :D Kyllä aika hyvin vahvistui myös se, että mistä asioista sitä oikeasti on tosi kiinnostunut.

  VastaaPoista
 4. Ihan loistavaa! Hienoa muru! Se on niin siistiä kun saa uusia oivalluksia tutuistakin asioista. Jään innolla odottelemaan kirjoituksiasi aiheesta. :D
  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Kirjoituksia tulee heti, kun vaan ehdin kirjoittaa! :)

   Poista