tiistai 26. marraskuuta 2013

Uusi lempiruokani feikkipizza ja muita ruokaideoita

Ruoanlaitto on kyllä kivaa. Syöminen on kuitenkin sitäkin kivempaa! Syksyn aikana olen tehnyt tosi paljon uusia ruokia, ideoita tulee koko ajan. Tai oikeastaan kun katsoo mitä kaapista löytyy niin jotenkin ne vaan päätyy lopulta kivaan ja herkulliseen muotoon lautaselle. En mä nyt mikään huippukokki ole, mutta siihen nähden, että olen kasvanut eineksillä ja alkanut oikeasti tekemään ruokaa vasta viisi vuotta sitten, niin pidän itseäni melko mielikuvituksekkaana kokkina. Mies aina pyytää mua loihtimaan jotain. Sehän passaa!

Nyt vielä kun ruoan terveellisyys on ensisijainen juttu, niin syöminen tuntuu tosi hyvältä - aina! Koskaan ruoasta ei tule pahaa oloa, sellaista rasvapannun aiheuttamaa raskasta oloa.

Mun uusin lemppari on feikkipizza. Idean tähän kyllä taisin bongata Liten FB-ryhmästämme. Pizzan ideana on se, että siinä ei ole pohjaa eikä lihaa. Täyte on pelkkiä kasviksia ja proteiini saadaan juustosta. Kuinka pystyinkään olemaan Liten ruokavaliolla ensimmäiset viikot kokonaan ilman juustoja! Enää en ole sitä mieltä, että vähärasvaiset juustot maistuu pahalta. En ollut myöskään ikinä tajunnut kuinka paljon juustossa tosiaan on proteiinia! Polar-juustossakin sitä on 31 - 34 %. Mä ostin kylläkin 15 % rasvaista juustoa, aika paha :) 5 % Polar olis tietenkin parempi vaihtoehto vähemmän rasvan ja enemmän proteiinin johdosta, mutta Lidlissä oli vain sitä 15 %:sta. Aivan sama kun ei sitä kuitenkaan joka päivä syö. Pitää seuraavaksi ostaa sitä vähärasvaisempaa. Myös 5%:sta fetaa olen ostanut (Rainbow salaattijuustokuutiot 5 %), eikä sekään maistu yhtään pahvilta niin kuin ennen ajattelin! :)

Laitanpa siis tähän alle vielä feikkipizzan ohjeet.

Paista pannulla kasviksia jotka kuuluu sun pizzaan.
Mun pizzaan kuuluu paprika, herkkusienet, sipuli ja ananas.

Kasvisten joukkoon sekoitan tomaattipyrettä ja maustan
suolalla, pippurilla ja yrttimausteila
Laita sitten kasvikset uunivuokaan.


Höylää / raasta sopiva määrä juustoa päälle.
Laita uuniin 225 astetta kunnes juusto sulaa.

Itse söin "pizzani" vielä rucolan kera ja
hedelmäsmoothie (Banaania, ananasta ja klementiiniä) sai tyydyttää hiilaritarpeeni.

Semmoinen pizza! :) Tuo on mun mielestä ihan superhyvää ja voisinkin syödä sitä vaikka joka päivä. Iltaisin treenin jälkeen tarvitsen enemmän hiilareita joten olen nyt parina viikonloppuna syönyt tuota lounaalla. Tulispa taas viikonloppu, että pääsis syömään pizzaa ;)


Onneksi sitä ennen saan syödä vielä tätä riisi-kaali-broilerin jauheliha-hässäkkää. Tein tämän niin, että paistoin ensin broilerin jauhelihan, sipulin, valkosipulin ja chilin. Kun jauhis oli kypsää heitin kaalit sekaan ja paistoin kunnes ne alkoi pehmetä. Samalla keitin riisiä, pari pakastepinaattipalaa sekaan. Keitinveteen reilusti suolaa, kurkumaa, korianteria, inkivääriä. Vielä pakastevihannessekoituspussi riisikattilaan riisin kypsymisen loppuvaiheessa. Nesteeksi uunivuokaan näiden sekaan laitoin 5 dl kasvislientä. Tein tuon ruoan sunnuntaina ja silloin mulla oli ihan sellainen fiilis, ettei yhtään tee riisiä mieli. Kuitenkin kun tämän sain maanantaina lautaselle, heitin kasan rucolaa päälle ja vielä raejuustot sekaan, niin ai että! Hyvää tuli! Ja sainpahan sen ison keräkaalin semisti vanhentuneet jämät käytettyä. :)



Tässä alla on kans yks superhyvä ruoka taas ison rucolakasan alla. Tein bolognesekastikkeen broilerin jauhelihasta (kyllä, sitä kuluu nyt paljon, kun oli Lidlissä joku lauantai tarjouksessa :) ). Kuorin ja viipaloin perunat ja pilkoin kasviksia mitä kaapista löytyi. Sitten tomaattijauhelihakastike - perunat - kasvikset kerroksittain uunivuokaan. Uuni 225 astetta ja jotain 45 min uunissa. Helppoa, halpaa ja terveellistä! :) Vielä kun nykyään aina laitan valkosipulia ja chiliä joukkoon, niin kaikki maistuu paremmalta. Niin ja paljon CoCoVin Kalaharin suolaa (mainoslinkki) päälle, nam! Parasta suolaa ikinä.


- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti