sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sainpahan korvapuustin himoni tyydytettyä!

Eilen olimme juhlimassa 9-vuotiasta synttärisankaria. Juhlat oli oikeastaan ensimmäinen kerta koko Liten aikana kun istuin runsaan herkkupöydän ääressä, lukuunottamatta työpaikan kahvihuoneen pöydälle välillä ilmestyviä suklaita ja pullia.
 
Oli pizzaa, synttärisankarin omalla reseptillä tekemiä keksejä, suklaakakkua, karkkia ja huumaavalta tuoksuvia korvapuusteja!
 
Kuva: Lähde
 
Onneksi mulla on mun gluteeniton ruokavalio ollut jo kolme vuotta ja herkuista kieltäytyminen on tullut rutiiniksi. Muuten en todellakaan olisi pystynyt vastustaa noita herkkuja vaikka kuinka olisi mikä treenidieettiä päällä! Nostan hattua jokaiselle, joka siihen pystyy! Olisin ehdottomasti syönyt yhden korvapuustin ja palan suklaakakkua.
 
Herkkupöydästä söin banaanin, mandariinin ja mukaani ottamani proteiinipatukan. Nami, se oli hyvää!! :)
 
Korvapuustin tuoksu jäi leijailemaan mieleeni ja mietin, mikä korvapuustista tekee korvapuustin voin ja sokerin lisäksi. Mausteet! Kaardemumma ja kaneli. Mihin laittaisin niitä, että  saisin edes pienen maistajaisen korvapuustia?
 
Päätin sitten mennä pilaamaan päivän parhaan aterian, aamupuuron.
 
Ei sillä, että se olisi ollut pahaa, vaan sillä, että totesin, ettei mikään korvapuustin maku korvaa kaurapuuroa maitorahkan, mansikkaproden, mustikoiden, puolukoiden ja kookosöljyn makua!!!
 
Sainpahan silti korvapuustin himoni tyydytettyä! :)
 
Niin ja mitä mä sitten oikein tein?
 
Keitin kaurapuuron, laitoin sekaan rahkaa, kananmunaa, kaardemummaa, kanelia ja psylliumia. Kaurapuuro uunipellille ja uuniin paistumaan.
 
Kun otin kaurapuuropannarin uunista, laitoin päälle vielä kookosöljyä, agavesiirappia (kyllä, repsahdin makeutukseen!!) ja lisää kanelia.
 
Mun pannari maistui niin korvapuustille, että!!! :) Nami. Toiseen palaan keksin laittaa päälle vielä Bonan luumusosetta (monissa Pilteissä on muuten lisättyä sokeria, mutta Bonan lastenruokamössöissä ei!). Oih, se oli tosi hyvää!
 
Yhtään onnistunutta julkaisukelpoista kuvaa en onnistunut tuosta mun aamupalasta ottamaan.
 
Vaikka mun aamupalassa ei ollut mitään epäterveellistä ja se oli tosi hyvää, korvapuustinmaku jäi niin voimakkaasti suuhun, että silti alkoi melkein etomaan! Se ei nimittäin maistunut yhtään terveelliselle!
 
Huomenna aamulla sitten iloisin mielin taas perinteisen aamupalan kimppuun. Tuota mun korvapuustipannaria voisin kuitenkin joskus tehdä itselleni vielä päivä"kahvin" (siis teen) kyytipojaksi mikäli kaipaa erityistä herkkuhetkeä.
 
Nyt mä koen, etten tarvi sellaista pitkään aikaan.
 
Kohta onkin lounaan aika. Uunissa on paistumassa bataattivuokaa, jossa on broilerinjauhelihatomaattikastiketta, bataattiviipaleita ja kasviksia ladottuna kerroksiin lasagnen tapaan. Päällä raejuustoa. Nam!
 
Kauhea tarve syödä loppupäivän paljon kasviksia ja kaikkea terveellistä :)
 
- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti