perjantai 1. marraskuuta 2013

Epäonnistumisia syömisissä ja toiveita marraskuulle

Herkistyin niin paljon tämän iltaisesta Vain elämää -jaksosta. Juha Tapio on kyllä niin mahtava tyyppi, hieno mies, hyvä ihminen, upea lauluntekijä! Respect!
 
Tänään on muuten vaihtunut marraskuuksi. Ihmeellinen kuukausi. Ei ole enää oikein syksykään, eikä talvi ainakaan. Jouluunkin on vielä aikaa. On pimeää, kylmää, sateista. Josko tämäkin kuukausi kuitenkin vierähtäisi ohi, nopeasti niin kuin aiemmatkin kuukaudet. Josko saisin jotain aikaankin, paljon  töitä, hyviä treenejä, tavoitteiden saavuttamista tässä vartalon muokkauksessa. Hyvää oloa, omaakin aikaa, rauhoittumista, rentoutumista. Hyvää mieltä lähenevän matkan myötä, paljon kynttilänvaloa, rakkautta, lämpöä. Niitä minä toivon marraskuulta!
 
 
 
 
Sitten blogin varsinaisen aihepiirin pariin...
 
Mun mieltä vallitsevasta ruokavaliosta on vetänyt maihin pahenevat vatsan väänteet. Mahaa turvottaa, mahassa pyörii... Muuten yksityiskohtiin en mene näiden vatsavaivojen kanssa! :D Turvotuksen takia olo ei tosiaan ole mikään parhain mahdollinen. Luulin jo, että tänään olisi ollut helpompi päivä, kun jätin mansikkaheraprotskun aamupuurosta pois, mutta kun iltapäivällä avasin rahkapurkin niin siitä se taas meni sekaisin. Kumma juttu! Maito sinänsä ei ole mulle koskaan aiheuttanut ongelmia, olen ennen juonut maitoa vähintään puoli litraa päivässä. Ostin kuitenkin kokeeksi vähälaktoosista rahkaa, mutta epäilen, ettei tämä kyllä laktoosista johtu. Olisiko sitten sitä vyöhyketerapeutin kertomaa kehoon kertyvää kosteutta joka aiheuttaa turvotusta ja vatsanväänteitä johon auttaa vain maitotuotteiden välttäminen? Vai onko kehoni liian hapan ja kaipaisi lisää emästä? Liten FB-ryhmässä eräs oli ostanut kehon emäsjauhetta, odotan innolla, että kuulen auttaako se asiaan! En siis ole vatsaongelmien vuoksi yksin, vaan se on ihan yleistä tällä ruokavaliolla. Valitettavasti! :(
 
Tosiaan turvotuksen takia tuntuu siltä, ettei mun vatsa pienene ikinä! Sitten kun katsoo peiliin niin tuntuu, ettei edistystä tapahdu muutenkaan. Vaikka tapahtuu sitä. Taas painot lisääntyi päivän treenissä. Paino ei ole kuitenkaan vieläkään palautunut tankkauspäivää edeltävälle tasolle.
 
Tämä viikko meni muutenkin niin hujauksessa. Ruoatkaan ei kyllä menneet ihan putkeen. Keskiviikkona söin lounaalla uuniperunaa porkkana-inkivääritäytteellä! Broileria oli onneksi salaattipöydässä, joten sain päivän protskutkin kasaan. Eli ainut mikä meni tuossa täysin pieleen oli se herkullinen täyte. Mutta nautin jokaisesta suullisesta!
 
Eilen taas sitten harmitti kun olin syönyt ylimääräistä ja söin liian vähän. Päivällä söin tofu-juurespataa ja illalla porkkana-inkiväärikeittoa (kyllä, samat aineet kuin lounasravintolan uuniperunan täytteessä!) raejuuston ja gluteenittoman näkkärin kera. Eli en syönyt eilen tarpeeksi protskuja, tai ainakaan lihan muodossa. Illalla alkoi tehdä jo ihan heikkoa, mutta tajusin, että noissa ruoissa ei ollut paljoa suolaa!
 
 
 
Tänään olenkin sitten lisännyt enemmän suolaa ruokiin. Ensimmäistä kertaa mittasin purkkiin päivittäisen suolamäärän, mutta vielä on osa siitä syömättä, kun unohdin lounaalla laittaa extraa! Kai juon ne veden kanssa alas. Pitäisi kuulemma auttaa myös yölliseen vessassa ramppaamiseen. Pysyy paremmin nestetasapaino kohdillaan, kun syö tarpeeksi suolaa. On se meidän FB-ryhmä vaan viisas! :)
 
Vaikka tässä alkaa iskeä joku puolivälin stressi, silti onneksi treenit sujuu hyvin ja joka ikinen salitreeni tuntuu niin hyvältä. Joka kerta voima lisääntyy ja kai sitä lihastakin sitten tulee. Tänään oli taas mahtava selkä-takareisi treenipäivä. Tein ylätaljaa jo 45 kg:lla! Jippikaijey!
 
Vaikka kuinka tuntuisi, ettei kärsivällisyys kestäisi, eikä malttaisi odottaa edistymisen näkymistä peilissä, pitkäjänteisyys meinaa antaa periksi... Niin älä koskaan, ikinä, milloinkaan anna periksi. Älä luovuta. Roomaakaan ei rakennettu  hetkessä. Joka päivä teen kuitenkin valinnat edistyä, kyllä se vielä näkyy ja tuntuu! Pitää vain malttaa.
 
 
 
 
Kuvat Pinterest.
 
Niin juu: Happy Halloween! :)
 
Mä painun pehkuihin niin jaksaa huomenna treenailla!
 
- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti