keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kehon koostumusta - So weird!

Meillä on töissä Hyvinvointiviikko. Työterveys oli järjestänyt kehonkoostumusmittauksen laitteella, jossa seistään digitaalisen vaa'an päällä ja käsillä pidetään pihdeistä kiinni. Laite oli Omronin kehonkoostumusmittari. Sen mukaan mun tämän päivän paino oli 59,8 kg vaatteineen. Aamupaino oli 58,1 ja tuo painokin jo vähän järkytys :D No ei sentään, tottakai se paino nousee päivän aikana.

Mutta kaikki muut tulokset! Huh! Menin jo ihan sekaisin mihin pitää uskoa ja mihin ei. Enää ei puhuta suuntaa-antavista tuloksista, vaan tulokset heittivät ihan kunnolla!

Maanantain kehoanalyysin mukaan mun rasvaprosentti oli 20,6 %, painoindeksi 22, viskeraalinen rasva tasolla 1 ja lepoaineenvaihdunta 1375 kcal.

Tämän päivän mittauksen tulokset olivat seuraavat vähiten järkyttävän tuloksen mukaisessa järjestyksessä:

- Painoindeksi 22,5 - okei, tämä on ihan ok. Laskentakaavahan on selvä, painon ja pituuden suhde, joten tässä ei voi suuria heittoja tullakaan

- Lepoaineenvaihdunta 1302 kcal - tämänkin ehkä kestän, että mun perusaineenvaihdunta kuluttaakin 73 kcal vähemmän

- Sisäelinrasvan taso (viskeraalinen rasva): 4. Ei kommentteja, en ymmärrä aihetta tarpeeksi hyvin. Paitsi että toisessa mittauksessa 1 oli paras mahdollinen, eli ei parannettavaa. Eikä se sitten ollutkaan niin hyvällä tasolla.

Rumpujen pärinää... Se pahin järkytyksen aihe:

- Rasvaprosentti 30,9! OMG.


What the hell?


- Tiina -

5 kommenttia:

  1. Itsekin pitäisi mennä kehonkoostumus mittaukseen mutta vähän jännittää että minkälaisia tuloksia tulisi :-D
    x Sarina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Toisaalta voi aina ajatella, että sitten seuraava mittaus näyttää sitten parempia lukuja! :)

      Poista
  2. Noita kehonkoostumusmittareita on kyllä niin joka lähtöön, että ihan kaikkiin ei kannata luottaa. Muistaakseni niitä testattiin jossain hiljattain, olikohan Kuningaskuluttajassa, ja tuloksena oli että niissä oli tosi paljon vaihtelua. Eli ei ehkä kannata tuosta vielä hirveesti huolestua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näköjään on tosiaan! Uskon siihen millä olen ennenkin käynyt. Pitää paikkaansa tai ei - mutta ainakin mä sen perusteella tiedän mihin suuntaan kehitys menee! :) Inbody-mittarit on kuulemma luotettavimpia, sellaisessa en ole koskaan käynyt, mutta jos tilaisuus tulee niin ehkä sitäkin pitää sitten vielä kokeilla! :)

      Poista
  3. Paino 55,9kg,Rasvaprosentti27%,Painoindeksi23,0,Viskeraalinen rasva5

    VastaaPoista