lauantai 2. marraskuuta 2013

Käyttäytymismallien pakollisesta muutoksesta

Ihana vapaa viikonloppu! Aloitin aamuni pitkällä kävelylenkillä, 8km 1h15min. Ihanaa kun ei ollut kiire minnekään. Pidempäänkin olisin voinut kävellä, mutta nälkä alkoi jo kurnia mahassa. Mieltäni vain painoi stressi, töistä lähinnä. Kelailin lenkistä reilu puoli tuntia mennyttä viikkoa, loppuvuoden kiireitä ja to do -listaa. Kuinka typerää lauantaiaamuna!!! Kiireen keskellä mun on tosi vaikea irtautua ajatuksista. Päässä pyörii sata asiaa, mitkä lopulta tulee hoidettua ajan kanssa. Vaikeaa keskittyä hetkeen ja rentoutua. Pitäisi alkaa tutustua mindfullnessiin, löytäisinkö siitä keinon elää hetkessä.

Asioita pohdiskellessani ymmärsin syyn ajoittaiseen (mutta melko harvinaiseen) turhautumiseen tätä dieettiä kohtaan. Treenien kanssa ei ole mitään ongelmaa stressinkään keskellä, sillä liikunta on minulle keino purkaa paineita. Mutta ruoka! Ruoka on edelleen tosi hyvää ja laitan erilaisia ruokia mielelläni, mutta...

Tunnesyöjänä stressin keskellä syön suklaata, pizzaa ja muita "herkkuja". Mikä ei tietenkään ole hyvä asia! Mutta nyt ymmärsin, että mieleni puolesta on rankkaa stressin keskellä syödä koko ajan terveellisesti! Ja kun samaan aikaan vielä tuntuu, ettei muutos näy, ainakaan peilin mukaan! Vaikka tiedän, että edistyn kyllä. Maanantainen kehoanalyysi sen sitten kertoo mikä on puolen välin edistymisen taso!

Olen perinteisesti ollut kaikki-mulle-heti-nyt-välittömästi -tyyppiä. Sen vuoksi olen ollut todella malttamaton toteuttamaan itsenäisesti tavoitteellista treeniohjelmaa ja sitä tukevaa ruokavaliota. Aina kun on jonkin aikaa mennyt tosi hyvin, treenit sujuu ja kroppa tiivistyy, luovutan ja pilaan itse oman edistymiseni. Viimeistään sen stressin iskiessä ruokavalioni menee retuperälle. Palkitsen itseäni syömällä sokeria ja rasvaa.

Nyt tämä 10 viikon ohjelma pakottaa minut muuttamaan omaa käyttäytymismalliani. Se vaatii lopulta aika tiukkaa päätä ja kovaa itsekuria. Yritän kuitenkin pitää omat tavoitteet mielessäni. En anna periksi pienen hetken herkkuhimoille vaan teen valintani sen mukaan, mitä haluan eniten. Ja se on kroppa, mitä ei suklaalla saavuteta.

Nämä kaikki ajatukset siis pyörivät päässäni lähes koko aamulenkin ajan. Vasta kun Spotify alkoi soittaa Cheekiä, aloin enemmän keskittyä tähän hetkeen, hyvään fiilikseen, tsemppiin, saavutettuihin tuloksiin, tavoitteiden toteutumiseen ja unelmiin. Biiseistä erityisesti Kyyneleet, Ei oikotietä ja Jippikayjei on ehdottomasti parhaat tsemppibiisit tällä hetkellä. Onko sulla vastaavia tsemppibiisejä, jotka saa aikaan hyvää fiilistä ja ehdotonta tahdonvoimaa toteuttaa mitä tahansa tavoitteita?

- Tiina -

1 kommentti:

  1. Mindfullnesiin....kokeile ladata itsellesi guided neditation kännykkääsi...on tosi hyviä jotkut. Olen itse ryhtynyt meditoimaan ja opettelen rentoutusta ja meditointia sekä henkistä kehittymistä noiden avulla. puoli tuntia päivässä, ennen nukkumaan menoa tai työpäivän jälkeen. Toimii. Auttaa myös stressiin ja pystyy näkemään asiat monelta eri kantilta. :) myös henkinen lepo on hyvää noin kovasti urheilua harrastavalle. :)

    VastaaPoista