perjantai 16. elokuuta 2013

Aamuattackia!

Ohhoh! Mä todellakin sain kammettua itseni sängystä ylös klo 6 tänä aamuna. Kun kissa herätti mut minuuttia vaille kellon soittoa, ajattelin jo, että jään nukkumaan. Ajattelin nousta vain pikaisesti vessassa käymään ja sitten vielä tunniksi nukkumaan. Siinä sitten pissatessani tein päivän parhaan päätöksen; pesen hampaat, pakkaat salikamat ja lähden pyöräilemään kuntosalille. Mitenköhän se muuten onkin niin, että vessassa syntyy aina ne parhaat ideat??
 
Haukkasin banaanin ja 15g protskua ennen kotoa lähtöä, että mulla olisi energiaa jumppailla.
 
Aamu oli tosi kaunis. Palosaaren sillalla ihailin Onkilahden takaa nousevaa aurinkoa ja meri oli ihan peilityyni. Harmitti tosi paljon, kun oli kiire salille enkä ehtinyt pysähtyä ottamaan kuvaa!
 
Les Millsin  tunti BodyAttack alkoi 6:45. Tunti oli kestoltaan vain 45 minuuttia. Normaalistihan BA kestää tunnin ja sen  aikana sanotaan vastaava 10 kilometrin juoksulenkkiä. Eli lyhyellä matikalla laskettuna tein aamulla 7,5 km lenkin, not bad! :D Tunnin tehokkuus perustuu intervallityyppiseen treeniin, eli sykettä nostetaan välillä ylös ja välillä annetaan laskea. Liikkeet on yksinkertaisia liikkeitä, eli ei mitään vaikeita koreografioita. Rankkaa se on kuin mikä, jos ei se jo käynyt selväksi!Les Mills lupaa tunnin polttavan paljon kaloreita, muokkaavan vartaloa vahvemmaksi ja kiinteämmäksi, parantavan koordinaatiokykyä ja ketteryyttä, vahvistavan luita ja lihaksia. Siinä on jo melkoinen määrä syitä käydä BodyAttackissa!
 
En ole ollut BodyAttackissa varmaan vuoteen. En ole uskaltautunut, kun olen ajatellut, ettei kuntoni ole siinä kuosissa, että kehtaisin sinne mennä läähättämään tuskissani. Yleensä olen joutunut himmailemaan jossain vaiheessa, eli tekemään liikkeistä helpommat versiot, koska en ole jaksanut vetää täysillä. Nyt tuosta noin vaan vedin 45 minuuttia lähes täpöllä! Yhdet ainoat askelkyykyt korvasin polvien nostoilla, koska mulla on edelleen reidet vähän jumissa tiistain kyykkytreenin jäljiltä. Juoksu on selvästi nopeasti kasvattanut mun kuntoa.
 
Aamulla oli mahtava tunne treenata. Sykettä nostettiin, hypittiin, hölkättiin, potkittiin, luisteltiin, skimbattiin, tehtiin haaraperusta, kyykkyhyppyjä, punnerruksia. Juostiin salia ympäri. Tunnille tulleet tyypit olivat ihan fiiliksissä. Mäkin olin välillä ihan kananlihalla, en siksi että olis ollut kylmä, ei todellakaan! Vaan siksi, että tuli vaan niin sairaan mahtava fiilis! Tätä lisää!! Lisäksi hienoa oli se, että ihmiset katsoivat toisiaan silmiin ja hymyilivät toisilleen. Niin hienoa se oli, että ihmeellinen ryhmähenki nousi ventovieraiden ihmisten välille! Voitteko kuvitella! :D


 
Kuinka siihen aamuliikkumiseen jää koukkuun? Aamulla on jotenkin erityinen tunne liikkumiseen. Ehkä siksi, että kaikki aistit herää. Kroppa, joka vielä vähän aikaa sitten oli levossa, pystyykin nyt yhtäkkiä suoriutumaan kovemmastakin rasituksesta.
 
Töissä muuten sanoivat, että heille on tarpeeksi BodyAttackia kun pitää nousta sängystä :D Onhan se aika paha, mutta kun siitä vaikeimmasta, eli heräämisestä pääsee yli, niin ehdottomasti kannattaa lähteä liikkumaan aamulla. Pitää vaan päättää, että nyt lähden. Muutaman kerran jälkeen et malta enää nukkua,  koska on pakko päästä liikkuamaan! Kuitenkin siitä puolen tunnin - tunnin liikkumisesta piristyy huomattavasti enemmän kuin tunnin pidempään nukkumisella! Kunhan kuitenkin nukkuu tarpeeksi!

Mä niin oon WSC:n Sea Studiossa ensi perjantaina klo 6:45. Kuka on messissä?

- Tiina -p.s. Ihanat ja energiset BodyAttack kuvat löytyivät nekin Pinterestistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti