perjantai 2. elokuuta 2013

Ihana jälkkärivinkki + kaneli-infoa!

Löysin tämän ihanan jälkkärivinkin viime viikonloppuna ja halusin jakaa sen blogini lukijoiden kanssa. Tarvitset vain raejuustoa, omenan ja kanelia! How simple is that!Kuvat Google kuvahaku.


Raasta omena ja sekoita raejuuston ja kanelin kera. Herkullinen jälkiruoka on valmis! Itse lisäsin annokseen myös aamulla itsepoimittuja vadelmia.

Annoksen ravintosisältö:

200g raejuustoa:
140 kcal
22g proteiinia
5g hiilihydraatteja
3g rasvaa

Omena ehkä n. 100g?

36 kcal
7g hiilihydraattia
Proteiinia ja rasvaa omenassa ei ole nimeksikään

Kaneli 1tl
6 kcal
1,84 g hiilihydraattia
Proteiinia ja rasvaa ei juuri yhtään

Eli yhteensä annoksesta saa noin 182 kcal, 22g proteiinia, 14g hiilareita ja 3g rasvaa. Huippujälkkäri! Ei muuta kuin omppua raastamaan ja nauttimaan herkullisesta välipalasta!

Tämä alla oleva kuva ei ole mitään parasta laatua, mutta saa nyt luvan kelvata kunnes opin joskus ottamaan kuvia :D


 


Kaneli-infoa
Tiesittehän muuten, että kanelilla on paljon terveysvaikutuksia, mutta sitä ei tulisi nauttia enempää kuin 1 tl päivässä! Suurina annoksina kanelin sisältämä kumariini saattaa aiheuttaa maksavaurioita. Eri kanelilajikkeitakin on monia ja ainoastaan ceyloninkaneli on kumariinitonta. Kannattaa siis etsiä sitä jos rakastat kanelia! Alla oleva kuva ceyloninkanelipakkauksesta on kyllä minulle tuttu näky paikallisesta ekokaupasta. Löytynee varmasti muistakin ekokaupoista!
Kanelin terveysvaikutukset taasen ovat sitä luokkaa, että kaneli kannattaa ottaa viralliseksi jälkkärimausteeksi. Erityisesti jos dieettaa ja välttää sokeria niin kaneli tuo ihanaa makua jälkkäreihin. Itse olen tämän postauksen jälkkärin lisäksi käyttänyt esim. appelsiinin ja turkkilaisen jogurtin (jonka nykyään vaihtaisin maitorahkaksi!) kanssa. Riisipuuron lisäksi kaneli maustaa myös kaurapuuron ihanasti!

Kaneli tutkitusti tasaa verensokeria ja on näin ollen hyväksi diabeetikoiden ruokavaliossa. Se myös alentaa huonolaatuisen LDL-kolesterolin määrää. Kanelin myös väitetään helpottavan kuukautiskipuja ja jopa edistävän hedelmällisyyttä. Tämä väite perustuu kanelin sisältämään cinnamaldehydeen joka lisää progesteronihormonin tuotantoa ja vähentää testosteronin tuotantoa ja näin ollen tasapainottaa hormoneja. Tähän uskokoon ken tahtoo! Nämä väitteet ja monia muita väitteitä löytyvät osoitteesta: http://www.care2.com/greenliving/10-surprising-health-benefits-of-cinnamon.html?page=2.

Seuraaviin kuukautiskipuihin kyllä testaan miten kanelin syöminen niihin vaikuttaa! :D

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti