maanantai 5. elokuuta 2013

Kevytviikon kriiseilyä

Naamioin tämän viikon kiireiden aiheuttaman treenitauon kevytviikoksi. Kevytviikkojahan kannattaa pitää esimerkiksi kerran kuukaudessa jos kuukauden muina viikkoina treenaa rankasti.

Tämän viikon treenitauko ei kuitenkaan ole mitenkään vapaaehtoisesti suunniteltua. Tai miten sen nyt ottaa. Vapaaehtoisestihan mä olen talousmatikan luennoille ilmoittautunut, ja vieläpä ihan suunnitelmallisesti. Mutta kyllä ahdistaa, että seuraavien neljän viikon aikana istun 3-4 iltaa viikosta töiden päälle luennoille klo 16:30 - 20:30!! OMG, en ehkä kestä! Eli oikeastaan mulla tulee peräkkäin 4 kevytviikkoa... Luentovapaina päivinä on treenattava sitten niin että äässissä tuntuu!

Miten oikeasti voi treenata, jos istuu päivässä suunnilleen klo 8:00 - 20:30 ? 

Juoksuahan mun on näinä viikkoina ehdottomasti treenattava, muuten menee Vaasa Maratonin juoksut ihan plörinäksi. Salitreenistä on siis pakko nipistää. Kirjoitan alle suunnitelman seuraavien viikkojen treenitavoitteista, muuten en onnistu treeneissä ollenkaan...

- Työmatkapyöräilyt joka arkipäivä 6 km / suunta: aamulla ja illalla
- Tiistaiaamuna 30 min intervallitreeni
- Yhtenä arki-iltana lihaskuntotreeni kotona, esimerkiksi pikatreeni, josta postaus löytyy tästä
- Perjantai-iltaisin ei luentoja: BodyBalance (tällä viikolla viikonloppuna vieraita, tämä jää väliin)
- Lauantaina pitkä juoksulenkki, tällä viikolla tavoitteena 8 km
- Sunnuntaina kuntosali/kahvakuula + venyttely (tämä saattaa jäädä väliin tällä viikolla vieraiden takia)
- Lisäksi voisin kerran tai pari treenailla joogasovelluksen kanssa, josta postaus löytyy tästä

Eli toisin sanoen tällä viikolla treeneiksi jää työmatkapyöräilyt, intervallitreeni, yksi lihaskuntotreeni ja lauantain juoksulenkki on tehtävä vieraista huolimatta. Työmatkapyöräilyt on hyötyliikuntaa, joten varsinaisia treenejä jää viikolle 3. Siis K-O-L-M-E. Järkyttävää. Jos ehdin, niin teen lisäksi lounastauolla ja ennen luentoja edes 15 minuutin kävelyt, että saisi edes vähän vetreytystä hartioille. Mun fysiikka pettää muuten istumisen takia.


Nukkuminen on ensiarvoisen tärkeää, että jaksaa päivien läpi. Illalla en voi siis kovin myöhään enää treenailla, etten menetä yöuniani. Lisäksi syömiset ja eväät pitää suunnitella tarkkaan, että saan tarpeeksi energiaa, mutta ei liikaa ettei taas viime kevään mukaisesti luennot ala kertyä vyötärölle.

Ei kuitenkaan saisi liikaa stressata liikunnan takia jos on oikeasti muuta pakollista tekemistä. Yritän siis hyväksyä tämän tilanteen ja mennä oman jaksamiseni mukaan. Mutta tiedättekö sen tunteen, kun vihdoinkin on hyvä tsemppi päällä ja sitten iskee joku juttu, mikä katkaisee hyvän tsempin? Saat uuden saliohjelman ja saat vuosisadan flunssan. Tai jotain muuta vastaavaa. Onko sulle käynyt näin? Oletko tämän jälkeen saanut itsesi uudelleen helposti liikkeelle?

Mulla on vuosien varrella tullut liian monta kertaa jopa muutaman kuukauden taukoja erinäisistä syistä. Kun tauko venyy liian pitkäksi, on itsensä liikkelle saaminen niin vaikeaa! Ja aina pitää aloittaa alusta. 

Tällä kertaa en halua, että käy niin. Aion silti kiireistä huolimatta huolehtia, että saan kroppani liikkeelle. Sillä oikeasti jaksan pidempään. Mun on pakko tinkiä televisioajasta, kotitöistä (sori muru!), ruoanlaitosta (ruokaa pitää laittaa, mutta jotain nopeasti valmistuvaa) ja kavereiden tapaamisesta. Pöh!

Laitan vielä loppuun kuvan unelmakropasta, ettei totuus unohdu kevytviikkojenkaan aikana!Toivottavasti kukaan muu teistä lukijoista ei ole yhtä hullu, että opiskelee kaikki illat! Muistattehan siis treenailla vapaa-aikananne munkin puolesta ja lähettäkää mulle iltoihin sitä ihanaa energiaa, minkä kuntoilusta saa!

- Tiina -

2 kommenttia:

 1. Mulle käy lähes aina niin, et kun oikeesti ehtisi treenaamaan ja olis motivaatiota ja hyvät ohjeet niin sit.. Flunssa.. Paitsi tänään! Mä pääsin vesijuoksemaan aivan suunnitelmien mukaan. Jihuu! :)
  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Iloitse suunnitelmien mukaan menneistä treeneistä!! :) Mäkin oon iloinen sun puolesta!
   Toivotaan, että tulevatkin suunnitelmat menee putkeen!

   Poista