torstai 15. elokuuta 2013

Muista venytellä!

Vedin toissa aamuna hullun kyykkytreenin. En sitten ehtinyt venytellä. Virhe! Luulin, että eilen aamulla olisi ollut pahimat jumitukset, mutta väärässä olin. Eilen valittelinkin J:lle (epäviralliselle PT:lleni) jumituksista, mutta hän vastasi olevansa pettynyt jos seuraavana aamuna en ole vielä enemmän jumissa. Jep. J tiesi mistä puhui. Tänään olen kuin rautakanki. En ole tällä viikolla saanut intervallitreeniänikään tehtyä. Siinähän nimittäin pakarat ja reidet ovat tosi kovilla, joten en ole voinut rasittaa niitä yhtään ylimääräistä. Olen kyllä pyöräillyt, mutta ei ne reidet sillä ole auenneet yhtään.

Tiistain salin jälkeen menin ensin istumaan päiväksi töihin ja suoraan illaksi luennoille. En siis ehtinyt venytellä koko päivänä. Treeni kesti muutenkin yli tunnin eikä suoraan treenin jälkeen ollut aikaa jäädä venyttelemään, kun piti töihin. Muutenkin venyttely tehoaa parhaiten muutaman tunnin treenin jälkeen tehtynä. Kotona olin (kuten kaikkina muinakin aamuina tällä viikolla) vasta ysin jälkeen illalla. Lihakset oli niin jumissa jo samana iltana, etten olisi saanut edes venytettyä niitä. Ajattelin siis odotella, että lihakset palautuvat itsestään.

Tänään joudun viettämään evakkopäivää kotona. Ikkunaremontin takia mun on pakko päivystää kissojen takia kotona. Vietän kissojen kanssa päivää saunan lauteilla! :D Kissat oli siis pakko teljetä kylppäriin, etteivät karkaa avoimista ikkunoista ulos ja pyöri remppamiesten jaloissa. Ja mun on pakko olla täällä, koska kissat kyllä pääsevät kylppärin ovesta ulos, mikäli niin päättävät :D Ajattelin kohta ryhdistäytyä ja yrittää venytellä. Saunajoogaa :) Ennen venyttelyähän pitäisi aina lämmitellä lihakset, kylmien lihasten venyttely voi olla haitallista. Pitää yrittää siis aloittaa venyttely varovasti kun en sitä lenkkiä saa alle tehtyä!

Päiväni teemaan sopiva kuva :)
Kuva Pinterest.


Lainaan alle Fit-lehden nettisivuilta syitä venytellä:

1. Palautuminen nopeutuu

2. Lihastasapaino palautuu

3. Kunto kohenee

4. Vammariski pienenee

5. Tukiranka tykkää

6. Ryhti reipastuu

7. Kehonhallinta kohentuu

8. Ajatus kulkee

9. Liikkuvuus paranee

10. Voit hyvin

Näistä kymmenestä kohdasta voit lukea tarkemmin Fit:in sivuilta.
Bonuksena sanoisin vielä, että lisäksi venyttely rentouttaa ja tuntuu vaan niin hyvältä!

Taidanpa alkaakin nyt venyttelemään jäykkiä lihaksiani!

Venyttelepä sinäkin tänään!

- Tiina -


p.s. Noista Fit:in ohjeista tulikin mieleeni tämä mahtava tarjous Fit-lehdestä. Mullehan on Fit tullut jo monta vuotta ja jokainen numero saa mut hämmästymään, kuinka mielenkiintoinen ja monipuolinen lehti se on! Fit on musta ehdottomasti paras sporttilehdistä.

(Mainoslinkkejä)

Nyt tällä tarjouksella saat 6 kk Fit-lehdet ja 68 euron arvoisen Face Stockholmin meikkisetin vain hintaan 19,90 €!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti