maanantai 2. syyskuuta 2013

Häitä, syömistä ja ostoksia

Viikonloppu meni ihan muissa kuin terveellisiä elämäntapoja ajatellessa. Ihan hyvä välillä rentoutua ja ottaa iisisti! :)

Olimme häissä Rovaniemellä. Aivan ihanat häät kerrassaan! Morsian harrasti kuoroa ja kansantanssia ja harrastukset olivat isossa roolissa häissä. Ihan kuin olisi ollut keskellä musikaalia, kun kokoajan ohjelmassa oli laulua ja tanssia :) Kesken valssin kaikki tanssijat alkoi laulaa kaksiäänisesti. Iltanuotiolla lauloivat Adelen Rolling in the deepiä. Hääpaikan portailla Finlandia-hymniä :D Bändinä oli kansanmusiikkibändi ja meininki oli kyllä tosi hyvä kun tanssilattia oli täynnä iloisia tanssijoita. Mekin yritettiin tanssia valssia mutta astuttiin toistemme varpaille. Tanssikurssi olisi ehkä paikallaan ;) Parasta oli kuitenkin, kun yksi kansantanssiopettaja opetti koko porukalle kansantanssia. Olimme kaikki isossa piirissä pareittain ja meille opetettiin kansantanssia :D Se oli niin siistiä! :) Kivaa, että oltiin otettu huomioon myös meidät "tavikset", että pääsimme myös kokeilemaan tuota tanssimista.Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon. Lappilaiseen tyyliin tarjolla oli tietenkin pottumuusia, poronkäristystä ja puolukkahilloa. Nam! Kakun kanssa tietenkin tarjolla oli myös leipäjuustoa. Ja meitä ruokavammaisia ajatellen oli tarjolla myös taivaallista gluteenitonta suklaakakkua, eihän sitä voinut olla syömättä ;) Ennen iltapalaa oli vielä mahtava karkkibuffet, josta oli pakko ladata karkkipussi täyteen ja syödä vaikka ei edes ollut nälkä. Iltapalalla oli vielä karjalanpiirakkaa ja muuta gluteenitonta piirakkaa. Ja minähän syön aina kun on gluteenitonta tarjolla! :) Yhtäkään kuvaa ei näköjään tullut todistusaineistoksi ruoista. Selvästikään ei ehtinyt edes ajatella kuvaamista, kun oli niin kova hoppu syödä :D

Rovaniemeltä ajeltiin sunnuntaina Ouluun vielä viettämään syyspäivää. Kun ei jaksettu Rovaniemellä käydä poseeraamassa kameralle Napapiirillä, niin Oulun Toripoliisin kanssa oli pakko päästä kuvaan. Toripoliisi oli saanut kukkaseppeleen kaulaansa.


Käytiin ostoksilla Oulun Punnitse ja Säästä -kaupassa. Mulle oli ensimmäinen kerta kyseisessä kaupassa ja ihmettelen kyllä, että miksi en ole aiemmin tuolla käynyt! Ihana paikka!! :) Olen luullut, että siellä on vain kaikkia pähkinöitä ja siemeniä sun muita irtotavaraa, mutta siellähän myytiin muutakin luomu- ja superfoodruokaa. Ja teetä!!! Oi ihastus, mikä teevalikoima. Alla olevassa kuvassa on vain ehkä 2/3 teevalikoimasta. Ei voinut edes jäädä tutkimaan mitä kaikkia ihania teitä siellä oli myynnissä, kun teekaappi on kotona muutenkin jo ihan täynnä. Pitäiskin tehdä jossain vaiheessa joku tee-postaus :)


Kaksi teepakettia kuitenkin tarttui mukaan ja lisäksi CoCoVin raakakaakaojauhetta ja kuivattua nokkosta.


Raakakaakaojauhe on erittäin ravintorikasta. Raaka kaakao sisältää 1200 eri aktiivista ainesosaa ja 10 % painosta on antioksidantteja. Kaakao painii siis antioksidanttipitoisuuksilla mitattuna ihan omassa luokassaan muihin ruoka-aineisiin verrattuna. Mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi). Suositeltava päiväannos on 1-3 rkl. Raakakaakaota voi lisätä puuroon, jogurttiin tai smoothieihin.

Raakakaakaon ravintoarvot per 100g


Energiaa 241 kcal
Proteiinia 26 g
Rasvat 12-15 g
Hiilihydraatit 20 g
Ravintokuidut 35 g

Ostin myös siis kuivattua nokkosta. Olen lukenut KuntoPlus-lehdestä monesti villiyrteistä, joita kasvaa luonnossamme kaikkien ulottuvilla. Nokkosta en sentään itse lähtisi poimimaan, en tiedä miten niitä voisi poimia saamatta kauheaa nokkosihottumaa? Halusin kuitenkin kokeilla nokkosen käyttämistä mm. teenä, leivonnassa ja smoothieiden joukossa. Ehkä pitäisi perehtyä tähän hortoiluksi kutsuttuun villikasvien keräilyyn. (mainoslinkkejä) KuntoPlussan toimittaja Raija Kivimetsä on kirjoittanut hortoilusta kirjan, jonka voi tilata Hyvinvoinnin tavaratalosta:

Hittiteos Hulluna hortaan nyt Hyvinvoinnin tavaratalosta.


Nokkonen sisältää useita vitamiineja (A, C, E, K, B1, B2, B3, foolihappo), kivennäisaineita (kalsium, kalium, magnesium, mangaani, rauta, sinkki), flavonoideja, klorofylliä eli lehtivihreää sekä runsaasti erilaisia elimistölle tärkeitä happoja. Nokkosta pidetään monin tavoin terveellisenä, vahvistavana, ja vastustuskykyä lisäävänä kasvina. 

(mainoslinkkejä)

Niin raakakaakaota kuin nokkostakin voi tilata Hyvinvoinnin tavaratalosta ainakin CoCoVi:n valikoimista. Hyvinvoinnin tavaratalossa voi liittyä kanta-asiakkaaksi ja saada bonusta ostoksistaan. Itse juuri odottelen ensimmäistä tilaustani saapuvaksi tuolta. Hyvinvoinnin tavaratalossa myydään kaikkea mahdollista mitä itse kulutan, luonnonkosmetiikkaa, gluteenittomia tuotteita, luomua, superfoodeja, ravintolisiä jne. 
Hyvinvoinnin tavaratalosta lupaavat myös nopean toimituksen (1-2 pv tilauksesta) mikäli tuotteita vain on varastossa. Mun tilauksen pitäisi siis saapua tänään tai huomenna. Postailen sitten mitä kaikkea ihanaa tilasin! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti