torstai 19. syyskuuta 2013

Voimajoogaa ja kookosöljyä

JOOGAILUA
Olen joogaillut kotona pari päivää Voimajooga-dvd:n tahtiin, jonka sain pari vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi. Se onkin osoittautunut yhdeksi parhaista lahjoista ikinä, sillä se on tuottanut iloa ja hyvää oloa jo aikansa ja varmasti onkin käytössäni kunnes levy kuluu puhki.

Dvd:n ohjelma kestää 45 minuuttia. Se alkaa seisten tehtävällä hengitysharjoituksella, josta siirrytään lämmittelynä tehtävän aurinkotervehdyssarjan jälkeen seisten tehtäviin liikkeisiin. Seisten tehdään noin puolet koko sarjasta ja tehdään mm. jalkojen voimaa ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä. Aurinkotervehdyssarjoissa tehdään etunojapunnerruksia tappavan hitaasti, jonka seurauksena ojentajani ovat olleet kunnolla jumissa jo pari päivää. Kuka väittää, että jooga on kevyttä?
Niin tosiaan, levyn mukana on kirja, jossa on kerrottu voimajoogasta ja näytetty liikkeet yksityiskohtaisesti. Kirjassa kerrotaan voimajoogan auttavan stressin selättämiseen. Voimajooga lisää hapenottokykyä. Dynaaminen liikuntamuoto ja intensiivinen hengitys parantavat verenkiertoa ja hapen liikkumista elimistössä, jolloin kuona-aineet ja ympäristömyrkyt poistuvat elimistöstä nopeammin. Samalla saa sanoa hyvästit tunneperäisille rasitteille. Joogasession jälkeen olo on totisesti todella nautinnollinen ja rentoutunut!

Kissani Seppo ja Jope joogailevat aina kanssani, joten pitihän heidät saada näihinkin kuviin mukaan :) Toisin sanoen pyörivät ympärilläni kun joogailen, käyvät makuulle joogamaton päälle, käyvät puskemassa ja menevät aina alleni kun teen teen aurinkotervehdyksiä. Hellävaroen yritän aina työntää kissat pois seuraavan asennon tieltä.

Koittakaapa  muuten ite saada varpaat nenään kiinni niin kuin Jope :) Kissat ovat oikein esimerkkijoogailijoita, notkeita ja muistavat venytellä usein sekä nauttivat rauhallisesta elämästä, elävät hetkessä ja stressaavat korkeintaan siitä, että koska on ruoka! :)


PÄIVÄN OSTOKSIA
Shoppailen nykyään pääosin netissä kun nettikaupoista tilatut tuotteet saapuvat lähikaupan postiin parissa päivässä tilauksesta. Tilasin pääasiassa muuten magnesiumöljyä jota suositeltiin minulle inkivääriteen lisäksi jumittuneeseen niskaani. Tuo oli kuitenkin valitettavasti loppunut verkkokaupasta mutta muut tilaamani jutut onneksi tulivat perille.
Tilasin vihdoin tätä CoCoVin kookosöljyä kun niin monesta lähteestä olen lukenut paljon hyviä kehuja tuotteesta. Kookosöljyähän voi käyttää niin ruoanlaittoon kuin  kauneudenhoitoon. En vielä ole  kauhean  hyvin perehtynyt kookosöljyn käyttöön tarkemmin, mutta kirjoittelen kookosöljystä tarkemmin kun alan käyttää sitä.

Ostin lisäksi luomutattarijauhoa. Ajattelin käyttää sitä kun kokeilen tehdä protskupannareista niitä suolaisia versioita. Tattarihan on gluteenitonta viljaa mutta jostain syystä en ole sitä koskaan vielä itselleni ostanut. Saa nähdä mitä kaikkea tuosta pussista vielä saankaan aikaan!Halusin heti maistaa kookosöljyä. Heti purkin avattua tuoksu huumasi minut! :) Taisin vähän jo rakastua tähän. Niinhän purkissakin lukee, että kun kookosöljyyn kerran tutustuu niin siihen helposti rakastuu! Koostumus oli sellainen kova, ihan niin  kuin kovettunutta ihorasvaa! :) Laitoin sitä kylmän rahkan joukkoon ja se ei sekoittunut sinne ollenkaan, mutta hyvältä se maistui isompana köntsänäkin! :D
  

(mainoslinkkejä)
Tilasin nämä tuotteet Ekotukku.fi:stä. Kookosöljy löytyy täältä ja tattarijauho täältä .Saa nähdä rakastunko nyt tosiaan päätäpahkaa tuohon kookosöljyyn!

Ai niin. Päätin hankkiutua syksyn aikana parempaan kuntoon ja tavoitteena olisi saada ylimääräistä pois tuosta pötsistä. Vihje siitä, miten aion tämän tehdä, löytyy joogamatostani! Arvaatko siis mihin aion kohta ryhtyä? :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti