tiistai 3. syyskuuta 2013

Kahvakuulan alkulämppäri!

Kuten olen aiemmin täällä blogissa maininnut, salillemme tuli vihdoin vakitunti kahvakuulalle, tai oikeastaan kaksi, tiistaille ja torstaille. Tänään menin parin kaverin kanssa kahvakuulailemaan. Tunnilla tehdään liikkeet pareittain ja emme saaneet työskennellä kolmistaan. Mun piti tehdä siis Ventovieraan kanssa, mutta onneksi kohdalle osui tosi kiva tyttö!
 
Laitan tähän vain lyhyesti mitä tunnilla teimme, ja sitten kerron tarkemmin alkulämppäristä josta otsikko lupailee. Tunti oli vastaava kuin mistä kirjoitin tekstissä Intervallia ja kahvakuulaa. Varsinaiseen työosuuteen meni vajaa puoli tuntia. Ja se vedettiin täpöllä. Kuinkas muuten! ;)
 
Saisinko yhden tällaisen kahvakuulan
luoman kropan, kiitos!
Kuva Pinterest.
 
 
Halusin kuitenkin kertoa tarkemmin alkulämmittelystä, koska se oli musta huippu! Crossfit wod -tyyppinen treeni, jossa tuli tosiaan lämmin, mutta jonka voi helposti tehdä myös kotona.

Liikkeet oli:
Juoksu (Juostiin salia ympäri)
Haarahypyt
Syväkyykyt
Punnerrukset
Selkälihakset
Vatsat

Näitä liikkeitä tehtiin 5 kierrosta, ensin 10 toistoa, sitten 8 - 6 - 4 - 2 toistoa (/kierrosta juoksua).

Jos kotona ei mahdu juoksemaan, niin juoksun voi korvata muulla aerobisella liikkeellä, vaikka hyppynarulla tai vaikka mountain climber -liikkeellä.

Aikaa koko settiin meni noin 10 minuuttia ja treenissä tulee käytyä koko kroppa läpi. Hyvä pikatreeni! Halutessaan toistoja voi tehdä vaikka 30-20-10. Tai jos kunnolla haluaa haastetta niin 50-40-30-20-10!

Ei muuta kuin treeni-intoa! :)

- Tiina -

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä ja tehokkaalta! Mut mikä on mountain climber- liike?

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Huomasinkin tämän kysymyksen vasta!
   Mountain climber on liike, jossa ollaan lankkuasennossa suorin käsin ja jaloilla ikään kuin juostaan vartalon alle vuorotellen. Syke nousee ja vatsalihakset tykkää! :) Googlen kuvahausta löytyy varmasti kuvia jos tuosta ohjeestani ei ymmärrä! :)

   Poista