perjantai 13. syyskuuta 2013

Rakasta kehoasi!


Elämä on usein niin kiireistä, ettei ehdi pysähtyä miettimään elämäänsä ja itseään. Liikutamme kehoamme paikasta toiseen pää kolmantena jalkana. Unohdamme, että kehomme toimiminen ei ole itsestään selvää.

Vaikka en käynytkään toissapäiväisessä verenluovutuksessa kuolemanpartaalla, silti oman kehon hallinnan menettäminen tajunnan rajamaille sai minut heräämään ja arvostamaan kehoani. Kehoni toimii hyvin, olen terve, voin hyvin. Voi tulla päivä, jolloin se ei toimikaan niin kuin minä haluan ja pidän itsestään selvyytenä. Voi tulla päivä, jolloin en enää hallitse oman vartaloni toimintaa.

Haluan omalla käyttäytymiselläni edistää oman kehoni terveyttä. Haluan pysyä kunnossa. Kulkea selkä suorana vanhanakin, vielä 50 vuoden jälkeen. Haluan antaa keholleni sitä, mitä se eniten tarvitsee, oikeanlaista polttoainetta ja lisää voimaa jaksaa arjen pyörteissä vielä vuosikymmenien päähän. En halua omilla valinnoillani vahingoittaa kehoani. Rakastan sitä ja itseäni enemmän kuin rakastaisin sitä pullan makua suussani. Okei, välillä pitää myös rentoutua ja olla ajattelematta liikaa, mutta pääsääntöisesti haluan valinnoillani vain edistää terveyttäni.Ravintohan on polttoainetta keholle. Ruoasta saamme oikeita ravintoaineita, joiden avulla kehomme toimii kuten sen on tarkoitettu. Meitä ei ole luotu makaamaan sohvalla televisiota katsellen, vaan meidät on luotu fyysisiksi olennoiksi. Kehomme vahvistuu vain liikkumalla. Istumalla ja makaamalla kehomme heikkenee. Mikä tahansa liikkuminen pitää toimintakykyä yllä, mutta välillä täytyy koetella omia rajojaan vahvistuaksemme lisää.

Anna kehollesi myös armoa. Kun se haluaa levätä, anna sille lepoa. Älä rasita sitä liikaa. Kehosi kertoo sinulle, kun se kaipaa lepoa. Kunnioita sitä pyyntöä.


Me kaikki saamme lahjaksi kehon johon synnymme. Emme pääse siitä eroon ikinä. Kaiken muun elämässään voi valita, kehoamme emme voi vaihtaa uuteen tai parempaan. Meidän täytyy itse tehdä kehostamme sitä, mitä siltä haluamme. Erottuva six-pack ei ole tärkeää, mutta on tärkeää että vatsalihakset ovat kunnossa, ne esimerkiksi pitävät ryhdin kunnossa, tasapainon yllä ja auttaa estämään selkäkipuja.


Tänään minun kehoni kertoo minulle, että levot on nyt levätty. Se haluaa päästä liikkumaan. Kehoni ei kestä enää istumista, mutta se ei halua alkaa heti revittelemään. Kehoni suorastaan vaatii päästä BodyBalanceen tänään. Liika lepo jäykistää vartaloani. BodyBalancessa annan keholleni sitä mitä se vaatii, keskittymistä, tasapainoa, liikkuvuutta venytyksiä, staattisia lihaskuntoharjoituksia ja rauhoittumista.

Mitä sinun kehosi pyytää sinulta tänään?

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti