tiistai 24. syyskuuta 2013

Treenit alkaa taas sujua!

Viimeiset pari viikkoa on treenien suhteen ollut aika huonoa aikaa. Ensin Vaasa Maraton -päivänä nousi lämpöä ja lihaskolotusta, joten mulla jäi se kympin juoksu tuolla kisassa väliin. Seuraavana päivänä oli vielä lämpöä ja jäin odottelemaan pahemman taudin puhkeamista, jota ei koskaan tapahtunut. Silti koin paremmaksi jättää muutaman päivän treenit väliin. Seuraavalla viikolla pyörryinkin siellä verenluovutuksessa ja olin sen jälkeen heikkona muutaman päivän, etten uskaltanut treenailla mitään rajumpaa. 

Vielä viime viikonkin olin tosi väsynyt ja heikkona, eikä treenit oikein sujuneet. Tai ainakaan tuntunut hyvältä. Mitään fiilistä ei ollut. Siksi en olekaan aikoihin kirjoittanut mitään treenijuttuja vaan lähinnä ruoasta, mikä onnistuu aina :)

Viikonloppuna olin Tampereella sekä vanhan tätini että rakkaan ystäväni luona kyläilemässä. Tuo rento viikonlopun vietto tuli niin tarpeeseen. Tuntuu, että sain ladattua akkuja ja sain taas voimat kuntoon.

Tällä viikolla fiilis onkin ollut mitä mainioin. Eilen keskustelin työkaverini kanssa juoksemisesta ja sain taas kipinän lähteä juoksemaan. Pyysin murua tuomaan mulle omalla salireissullaan juoksulenkkarit (onnea on että työ, opiskelut ja sali on kaikki sopivasti vierekkäin :). Lähdin sitten illalla luentojen jälkeen juosten kotiin. Mahtavuutta!! Juoksu sujui taas muuten hyvin, mutta aloitin liian kovaa ja keuhkoissa tuntui ikävältä. Yritin kuitenkin keskittyä hengittämiseen paremmin, niin tuntui paremmalta keuhkoissakin. Juoksu oli kyllä taas pitkästä aikaa ihanaa!

Juoksin 5,8 km aikaan 39 min. Kaloreita kului 361 kcal. Keskinopeus 8,9 km /h.

Lähdössä juoksemaan.
Rakastan sitten näitä merellisiä maisemia!

Tänään aamulla heräsin 5:50 miehen pyörimiseen. Ilmeisesti kissat olivat taas herättäneet hänet. Meinasin jatkaa unia, mutta ajattelin, että mitä turhaa, kun kello kuitenkin soisi puolen tunnin päästä ja tiesin, etten nukkuisi kuitenkaan silmäystäkään siihen mennessä. Päätin siis lähteä aamukävelylle. Tsekkasin lämpömittaria, joka näytti 3,5 astetta!!! Syksy on lopultakin viilentänyt yöt. Kohtahan tässä pitää alkaa käyttää toppatakkia!!

APUA!!! Kohta mennään pakkaselle!

Jep. Aamulla aivotkaan ei tajua kuinka hullua on
lähteä kolmeen asteeseen ulos lämpimän peiton alta!
Kuva: Pinterest

Aamulenkki tuntui pitkästä aikaa niin ihanalta. Parin edellisen viikon aikana on väsyttänyt niin paljon, että kuin magneetti sänky on vetänyt puoleensa. Toivon tosiaan, että nyt taas piristyisin ja saisin itseni sieltä ylös ja ulos. Se tekee niin hyvää!

Lamppu on syttynyt! Aamulenkillä on ihanaa!
Metsän kautta en uskaltanut pimeällä mennä, joten lähdin kävelemään autoteiden varsilta. Aluksi ei missään näkynyt ristin sielua ja kerrostalojen valot oli sammutettuina. Kaikki nukkuivat vielä uniaan. Moottoritieltä kuului vaimea ja tasainen suhina. Lähempänä puoli seitsemää alkoi näkyä jopa muita lenkkeilijöitä ja myös pyöräileviä työmatkalaisia. Pörröinen kissakin käveli vastaani ja tuli pyörimään jalkoihini.

Purrpurrpurr! I <3 cats!

Aurinko alkoi nousta moottoritien takaa joskus puoli seitsemän jälkeen. Hieno tunnelma olla lenkillä kun kaupunki herää ja aurinko nousee :)


Kävelin yhteensä kolme varttia ja 4,5 km. Kulutus 208 kcal. Kuinka paljon sinä olit kuluttanut klo 7:00 mennessä? :D :D

Nyt yritän siis taas reipastua ja ottaa aamuaerobiset osaksi päivittäisiä treenejä. En tiedä parempaa tapaa aloittaa päiväänsä!

Tähän päälle vielä poljin pyörällä töihin parikymmentä minuuttia. Olipas mukavaa päästä töihin kun oli ollut reippaana jo pari tuntia! :)


Lounaalla söin salaattia, kananmunaa ja kaalikääryleitä puolukkahillolla. NAMI!! Lounasaika on aina työpäivän paras hetki!



Iltapäivällä kävin vielä ostamassa eväitä iltapäiväksi ja loppuviikoksi, ettei aina tarvitse raahata niin paljon tavaraa. Mähän en yleensä osta mitään eineksiä, mutta oli pakko saada vielä jotain lämmintä ennen illan luentoja. Löydin tällaisen HK:n uutuuden, Kinkku-Savujuusto munakkaan. Yhdessä annoksessa on 36 g proteiinia ja 360 kcal. Ihan ok oli myös maun puolesta. Itsetehdyn lämpimän välipalan puutteessa meni siis tämäkin! Lisäksi ostin 4 kpl ananaspurkkeja ja pari raejuustoa. Näitä syön siis keskenään. Hyvä combo vaikka ananakset ei varmasti käy mulle enää ensi viikolla Liten alkamisen myötä. Varmaankin Bullin mukaan liikaa hiilareita! ;) Lisäksi ostin banaania ja taateleita. Niitä ajattelin alkaa syömään nopeana hiilarina treenien jälkeen.





Tällaista päivän kulkua täällä. Nyt taas ilta luennoilla... Blaah. Onneksi päätin mennä 19 jälkeen salille Core-tunnille ja sitä ennen ehtii vielä juoksumatolle juoksemaan. Sitä odotellessa! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti