tiistai 1. lokakuuta 2013

Kehoanalyysistä tsemppiä Liteen

Kävin tänään otattamassa Kehoanalyysin salillani. Huippua, että jäsenille tarjotaan tuollainen palvelu ilmaiseksi eikä mittauksissa ole mitään määrärajoitetta. Vastaava analyysi tehtiin mulle viimeksi kesäkuussa. Jännitin tuomiota kovasti, sillä omasta mielestäni olen kesäkuun jälkeen treenannut hyvin, joskin se on ollut vähän puuhastelua ilman järkevää saliohjelmaa ja tavoitetta. Pohdin näkyykö tuollainen puuhastelu tuloksissa ollenkaan.

Viimeksi kun kehoanalyysi otettiin, olin ehtinyt olla Superdieetillä kolmisen viikkoa (aloitin ohjelman toukokuussa pari viikkoa myöhässä). Ajattelin tuon parantaneen tuloksia tuolloin kesällä, koska silloin olin tuloksiin hyvin tyytyväinen.

Syksyllä olen entisestään parantanut ruokavaliota, niin perusruoat, välipalat kuin herkutkin ovat muuttaneet muotoaan ja olen kokeillut ja keksinyt uusia fitimpiä reseptejä. En yhtään osannut ajatella näkyykö ruokavalion muutos analyysissä, sillä peilin mukaan mitään muutosta ei ole tapahtunut.

Nyt Liten alettua ja valtavan veden kittaamisen ja hiilareiden syömisen aloitettua minulla on läski olo koko ajan :D Eilen kirjoitin epätoivosta, joka jostain hiipi mieleeni. Tuleekohan tällä mitään tulosta, entä jos epäonnistunkin?

Sain kehoanalyysistä kuitenkin mielettömästi tsemppiä, sillä kesän aikaiset "puuhastelunikin" näkyivät tuloksissa!

Tässä on vertailutaulukko kesäkuisesta ja tämän päiväisestä mittauksesta:

Tuomiotaulukko

Tämän mukaan siis painoni on noussut 0,8 kg. Se ei ole kuitenkaan lisääntynyt rasvana, sillä rasvamassa on pysynyt kiloissa mitattuna samoissa ja painon nousun myötä rasvaprosentti on laskenut 0,3 prosenttiyksikköä nyt ollen 21,3 %. Mahtavaa! Tämä tarkoittaa siis, että kehoni lihasmassa on kasvanut. Tämä olikin suurin tavoitteeni, kasvattaa lihasmassaa. Ja sitä lähdetään edelleen kasvattamaan Liten myötä kuin myös rasvaprosenttia on tavoitteena saada alemmas. Lihasmassani oli noussut 0,7 kg. Kehostani on vettä yli 55 % ja vesimassan määrä kehossani onkin kasvanut 0,5 kg. Tämä ei ole mikään ihme, kun olen pari päivää Liten ohjeiden mukaisesti juonut 4 litraa vettä päivässä :D Ja se tosiaan tuntuu tuossa vyötäröllä! 

Luumassa oli kasvanut, tämä voi osittain johtua tilastollisesta virheestä, sillä laite laskee sen mm. painosta ja painon nousun myötä laite voi ajatella myös luumassan kasvaneen. Se voi kuitenkin tihentyä ts. tulla painavammaksi jos nostaa raskaita painoja tai alkaa harrastamaan enemmän aerobista treeniä jossa luut saavat iskuja. Olen tuon kesäkuisen mittauksen jälkeen alkanut juoksemaan enemmän, joten se on voinut osittain vaikuttaa tuohon lisäykseen.

BMR tarkoittaa perusaineenvaihduntaa, eli sitä kalorimäärää jonka koko päivän maatessani saisin syödä lihomatta. JEE! Mä saan kasvaneen lihasmassan myötä syödä 21 kcal enemmän kuin kesäkuussa! ;) Pienet ne on onnen siemenet!

Metabolic age tarkoittaa kehon ikää. Minun kehoni on näköjään 17 vuotiaan tasolla :D Erittäin hyvä! :) Mullahan on tavoitteena elää 100 vuotiaaksi, joten 15 vuotta omaa ikää alempi kehon ikä ei tosiaan haittaa.

Visceral fat rating tarkoittaa sisäelinten ympärille kertyneen rasvan luokitusta. Asteikkona tuossa on 1-59 ja terveellinen taso 1-12. Minun tulokseni 2 on siis erittäin hyvä.

BMI eli painoindeksi on vähän noussut. En ole tuosta kuitenkaan huolissani, sillä tuo luku pelkästään ei kerro yhtään mitään. Painonihan oli noussut lihasten ja veden massan kasvulla.

Näiden perusteella on vaikea ajatella mitä asettaisin tavoitteeksi seuraavalle kymmenelle viikolle Litessä. Heitetään hatusta vaikka, että 1 kg lisää lihasmassaa ja painon pitäisi pysyä samassa, eli sama määrä rasvaa pois. Eli laskujeni mukaan Lite loppuu 8.12. ja tällöin lihasmassani pitäisi olla 45,6 kg ja rasvamassa 11,7 kg. Katsotaan mihin tämä tyttö pääsee!! :)

Tuosta viikon päästä olenkin matkalla Miamiin ja Karibian risteilylle joulun viettoon ja tavoitteena on näyttää hyvältä bikineissä!! :) Tämä tavoite mielessä jaksaa tsempata!!

Mä niin aion käydä juoksemassa bikineissä tuolla Miami Beachilla!
Kuva: Pinterest
 
Liberty of the Seasilla voikin sitten esim. seinäkiipeillä, käydä salilla,
surffailla simulaattorilla, pelata korista ja juosta juoksuradalla.
Bikineissä helvetin hyvännäköisenä tottakai :)

Kuva: Lähde

Ajattelin kuitenkin käydä suunnilleen puolessa välissä projektia otattamassa kehoanalyysin uudelleen. Että pystyy näkemään onko tapahtunut edistystä. Jos tulokset eivät ole tarpeeksi näkyviä niin viimeiset 5 viikkoa ehtiikin vielä tsempata oikein todella!

Jos ei näillä pysy tsemppi päällä niin ei sitten millään! :)

- Tiina -


2 kommenttia:

 1. Kiinnostavia tuloksia, hienoa tuo lihasmassan lisääntyminen. En tiedä missä täälläpäin voisi tuollaisen teettää, olisi kyllä todella kiinnostava! :) Tsemppiä tavoitteisiin, ala jo katsella hyvännäköisiä bikinejä reissua varten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin pitää alkaa tekemään ;)
   En osannut tosiaan yhtään ajatella minkä verran lihasmassa lisääntyy ja missä ajassa. Mutta näköjään 3,5 kuukaudessakin saa jo jotain aikaan! Tästä sai kyllä niin hyvän fiiliksen! Toivottavasti löydät myös itse missä voisit tehdä tällaisen! Kuntosalillasi varmaan voisivat tietää ainakin missä noita voidaan tehdä?

   Poista