maanantai 7. lokakuuta 2013

Ensimmäinen Lite viikko takana haasteineen

FitFarmin Lite -nettivalmennusta on nyt ensimmäinen kokonainen viikko takana - vain yhdeksän jäljellä! :D Ensimmäinen viikko sujui hyvin. En ihan 100% noudattanut ruokavaliota, oman järjen pidin kuitenkin mukana koko ajan. Uskon, että oman järjen käyttö on sallittua myös valmennuksen aikana - tuleehan minun kyetä itse tekemään omat päätökseni omasta syömisestäni myös tämän 10 viikon valmennuksen jälkeen.

Treenit on huippuja. Olen vasta kokeillut kaikki varsinaiset salitreenit läpi. Valmennukseen kuuluu lisäksi salilla tehtävä Extra-treeni, kotitreeni-ohjelma sekä kaksi eri kahvakuulaohjelmaa. Toinen näistä julkaistiin vasta eilen. Mukava yllätys saada enemmän treeniohjelmia samalla rahalla!

Treeneihinkin kuluu nyt enemmän aikaa kuin ihan ensimmäisillä kerroilla. Ne taisin vain onnistua tekemään salilla niin, kun ei ollut paljon ihmisiä ja laitteisiin pääsi suoraan odottamatta tai ihmettelemättä mitä tekisi. Pari edellistä kertaa treeneihin on mennyt se tunti lämmittelyineen. Toistot teen niin isoilla painoilla, että minimimäärä toistoista menee juuri ja juuri. Treenit ovat tosiaan menneet perille.

Viikonloppu oli haastava. Yksi treeneistä piti tehdä viikonloppureissulla Salossa. Kävimme vanhalla, ensimmäisellä vakkarisalillani Gym & Fitness Centerissä. Hyvän treenin sai sielläkin aikaan vaikka vähän piti etsiä oikeita vehkeitä! :) Oli tosi mukava käydä pienellä salilla, jossa ihmiset moikkaavat toisiaan ja on muutenkin rento meininki :) Lisäksi lauantaina kävin ystävän kanssa kävelylenkillä, ihanaa aikaa!

Treenit siis sujuivat hyvin, ruoan kanssa oli enemmän haasteita. Ihan täysin en pystynyt pitämään ruokamääristä kiinni - lähinnä en syönyt tarpeeksi isoja annoksia.

Tässä alla yksi esimerkkiruokani, minkä tein viikonloppuna. Näinkin ihanasti voi herkutella Litenkin aikana! :) Oli pakko saada hampurilaista, kun alkoi niin paljon ärsyttää junan myöhästyminen, seuraavasta vaihtojunasta myöhästyminen ja seuraavassa oleva meteli! Päätin vain toteuttaa hamppariaterian Liten sallimilla ruoilla :)

Munakoisohampparia, nami!

Suurimpia haasteita olikin sitten kohdata kaikki houkutukset. Mies on aika kova herkuttelija - vaikka muuten kotona syödäänkin samoja ruokia. Hän söi karkkia, pullaa, jäätelöä, salmiakkia... Suurin vaikeus oli kuitenkin kieltäytyä ottamasta hänen Punnitse & Säästä -putiikista ostettuja herkkuja. Hän tarjosi kuivattua omenaviipaletta. Eihän se mun ruokavaliota olisi kaatanut, mutta päätin, että jos tämän kerran teen poikkeuksen, hämärtyy pikkuhiljaa raja, että mitkä ovat sallituja poikkeuksia ja mitkä ei. Haluan oppia myös pois ylimääräisestä napostelusta. Syön säännöllisesti muutaman tunnin välein ja siitä rytmistä haluan pitää kiinni. Siinä välissä vain vettä ja teetä. Haluan oppia tämän kurinalaisuuden. Aterioilla sitten syödään tarpeeksi, ettei välillä tule houkutuksia herkutella!

Onneksi Punnitse&Säästä -kaupassa on ihanat tee-valikoimat.
Mukaan lähti Pakuri-Vanilja teetä ja kalaharin suolaa.

Sunnuntaina ajeltiin Turun suunnasta Porin ABC:n kautta kohti Vaasaa. Minulla on AINA vähintään pussillinen Pätkiksiä automatkalla mukana. Nyt selvisin neljän tunnin automatkalla yhden proteiinipatukan voimin. Ja olin niin ylpeä itsestäni, että tämäkin on mahdollista!!

Laitetaanpa vielä tämä kuva lisäämään tänne itsekuria...

Kotona illalla käytiin vielä kävelyllä. Se oli mukavaa se! Eli viikonlopun saldona oli reissusta huolimatta 2 kävelylenkkiä ja yksi salitreeni. Lihaskuntotreenejä tuli koko viikkoon se neljä kappaletta. Huippua!

Ennen kävelylenkkiä tuli muuten syötyä illallinen. Nuo salaatinlehdet meni kyllä yli sallitun kasvisten grammamäärän. OMG. Dieetti pilalla. :D



Tänäaamuna kävinkin taas aamuaerobisella. Kävin eilen postista noutamassa H&M:n paketin, josta kirjoitinkin tässä. Paketti täynnä ulkoiluun sopivia urheiluvaatteita. Nyt ei mikään voi enää estää mua ulkoilemasta läpi talven!

Eniten innoissani olen urheilukerrastosta. Se on aivan mahtavaa teknistä materiaalia, kuin toinen iho olisi ylläni. Se tuntuu päällä niin ihanalta, että voisin vaikka nukkua, treenata, ja hengailla siinä joka päivä. :) Tänään laitoinkin saman kerraston tilaukseen - harmaana. Eihän talven läpi selviä yhdellä kunnon kerrastolla - täytyyhän se välillä olla pesussakin! ;)

Näillä varusteilla siis lähdin tänään aamulla lenkille. Kuumahan mulla tuli, kun vielä klo 6:20 oli 10 astetta lämmintä. Olin niin innoissani uusista vaatteistani, etten ajatellut minkä verran sinne ulos oikeasti pitäisi pukea vaatteita. Tuon juoksupaidan olisi voinut jättää välistä ja kieltämättä tuo kevyttoppatakki oli aivan liikaa. Olisi siis riittänyt pelkkä kerrasto ja ohut urheilutakki.

Maailman ihanin kerrasto!

Tämän juoksupaidankin tilasin.

Tämä kevyttoppatakki on paljon lämpimämpi kuin miltä se ohuudessaan vaikuttaa.


Tällaisia kuulumisia sitten viime päivityksen. Tänään onkin luentojen jälkeen taas odotettu jalkapäivä. Huomenna täytyy mennä aamusalille. Keskiviikkona on vihdoin se pitkään odottamani vyöhyketerapia, ja sinä päivänä tulee ansaittu treenivapaapäivä. Torstaina sähly ja loput kaksi salitreeniä pe-su välisenä aikana. Viikonloppuna on vielä pakko päästä lenkille, joko juosten tai kävellen. Litessä ei välttämättä tarvi aerobista treeniä, mutta en voi olla tekemättä aerobista treeniä! Siinä ainakin saa aivot tuulettua kunnolla. Ja mikään ei voita ulkoilmassa kuntoilua.

Pyöräilyäkin on vielä jatkettava. Tämän aamuisen pyöräilyn jälkeen tämän vuoden kilometrit näyttää 944 kilometriä. Tämän verran olen siis toukokuusta alkaen. Tonni on saatava vielä täyteen! Se täyttyy viimeistään ensi viikon aikana. Sitten voikin siirtyä kulkemaan töihin bussilla - ellen sitten hanki nastarenkaita fillariin!

Tämän vuoden top-lajit ja treenimäärät sekä -tunnit

Iloista alkavaa kuntoilun täytteistä viikkoa muillekin! Ja muille Liteläisille isot tsempit tulevaan kakkosviikkoon! :)

- Tiina -

4 kommenttia:

  1. Kyllä se tonni sieltä kohta paukahtaa mittariin, sit voit hyvillä mielin vaihtaa bussiin ! :) -suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :) Nopsaan ne puuttuvat kilometrit putkahtaa! :) nyt taitaa olla vielä 50 km jäljellä ja 12 km tulee päivässä! Viime vuonna ei tullut edes 500 km täyteen, se oli tavoitteena silloin! :)

      Poista
  2. Hyvä sinä! Hienosti oot kyllä selvinnyt houkutuksista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jee hyvä minä! :) Todella outoa, että oon nyt näin päättäväisenä matkassa. Mutta näillä mennään nyt! Onneksi on 2 vapaasyönti päivää sentään tämän 10 viikon aikana. Niitä vain mietin, että millä herkuttelen sitten :)

      Poista