torstai 10. lokakuuta 2013

Tankkaus-/vapaasyöntipäivää odotellessa...

Liten 10 viikon valmennuksen aikana saa pitää kaksi tankkaus-/vapaasyöntipäivää. Ensimmäinen vapaasyöntipäivä olisi sunnuntaina 27.10. mutta siirrän sen lauantaille, että pääsen syömään lempiravintolaani. Tankkaukseen on ihanteelliset ohjeetkin olemassa, mutta aion toteuttaa tuon vapaasyöntipäivänä, sillä en aio kuitenkaan ihan överiksi vetää. Odotan kuin kuuta nousevaa tuota päivää! En sen takia, että nykyisen syömisen kanssa olisi varsinaisesti haasteita, vaan siksi että minulla on kuitenkin muutama himotuksen kohde.

Kuva: Today.com

HIMOTUS NR 1.

Sain kuitenkin kauhean pizzan himotuksen päälle, kun Suomipopilla puhuivat Jaajon uudesta nimikkopizzasta ravintola Denniksessä. Dennikseen en kuitenkaan halua, vaan himoitsen rahkapizzaa, josta kirjoitin tässä kirjoituksessa. Tämä pizza on siis himotuksen kohde numero 1. Pizzan päälliset onkin asia erikseen. Laitan varmaan jauhelihaa, kuten alla olevassa kuvassa. Lisäksi ainakin aurinkokuivattua tomaattia, tuoreita herkkusieniä ja mozzarellaa. En aio uittaa pizzaani juustossa!


Himoitsemani pizza! Tätä aion syödä 26.10.

HIMOTUS NR. 2


Toinen himotuksen kohde on raakakaakaosta tehtävä herkku, josta blogikirjoitus tässä. Reseptissähän on banaania, avocadoa, raakakaakaota ja agavesiirappia. Ja on muuten nimensä mukaisesti maailman paras suklaaherkku, josta ei jää edes huonoa omaatuntoa! Tätä aion herkutella iltapalaksi pizzan jälkeiseksi jälkiruoaksi.


Ihanaa suklaaherkkua kookoshiutaleilla ja mustikoilla

HIMOTUS NR. 3

Pakko saada protskulättyjä aamupalaksi! Jonkinlaisia protskulättyjä voisi saada Litenkin aamupala-aineksista, mutta en ole vielä kokeillut. Vielä en tiedä teenkö niitä mustikkaisia versioita, joista blogikirjoitus tässä vai niitä "tavallisia" protskulättyjä, joista kirjoitus tässä.


Esimerkiksi näillä täytteillä herkuttelen protskulättyni sitten parin viikon päästä...

HIMOTUS NR. 4

Mun on pakko päästä syömään Raawkan - Vaasalaisen raakaruokaravintolan - buffet lauantaina kahden viikon päästä. Raawkasta esittely tässä kirjoituksessa. Buffet-pöydästä saa kasata lautaselleen mitä haluaa ja ruoasta maksetaan painon mukaan.


Onneksi nämä mun himotukset on näin terveellisiä!

HIMOTUS NR. 5

Viidettä himotusta ei varsinaisesti ole olemassa. Mutta onhan se nyt aivan päivän selvää. Lisää suklaata. Fazerilta on tullut uusi tuote Fazerin sininen -brändin alle, valkoinen suklaa, mansikka ja vadelma.

Tätä tekisi mieli maistaa.
Kuva: Fazer.fi


Vai söisinkö kuitenkin ihanaa Lidlin Peanut-Chocoa? Vai jäätelöä? Jos jäätelöä niin mitä? Ikiaikaista lemppariani vaniljajäätelöä, banaaniviipaleita ja kinuskikastiketta? Vai Ainon Ihana maitosuklaata? Vai pitäisikö kuitenkin syödä yksi suolainen välipala? Miten olisi ihana itsetehty gluteeniton sämpylä kinkku-juustotäytteellä? Apua. En osaa päättää. Itse asiassa nyt kun kirjoitin, niin tuo leipä alkoikin yllättäen himottaa kaikista eniten. Jospa kokeilisinkin leipoa ihanaa mehevää sämpylää ja vetää kunnollisen hiilaritankkauspäivän, mikä on toki tarkoituskin. Joo, näin mä teen! Lisätään siis tuore gluteeniton sämpylä mun himotukseksi nr. 5. Saattaapi kuitenkin käydä niinkin, että tuo uutuus-suklaapatukka saattaa päätyä päivän mittaan suuhuni... Ei kai se niin paha oo?


Kun 68 päivän aikana syö ohjeiden mukaisesti,
saa kahtena päivänä syödä vapaasti.
Ihanaa!
Kuva: Pinterest

Mitäs himotuksia teillä muilla Liteläisillä on tankkaus-/vapaasyöntipäivän varalle? Meinaatteko mennä suositusten mukaisesti vai lyöttekö ihan läskiksi? Yritän vapaasta syömisestä huolimatta pitää järjen päässä enkä aio lähteä kuitenkaan liioittelemaan... Yritys on ainakin kova! :D



- Tiina -

4 kommenttia:

  1. Mä oon pitäny noita vapaampia päiviä kerran viikkoon, mut ei ne oo paljoa ylimäärästä sisältäny. Ja koska mun paino näyttää nousevan ihan hyvin (niinku tavote on) niin voisin jättää ne ylimääräset ja keskittyä pitämään pari vaparia...
    Ennen en oo välittäny makeesta, mut nyt kun se on kielletty niin tekee mieli jätskiä! Lisäks muksut on kyselly muffinsseja tai mokkapaloja, voisin niitäkin tehä... Ja juustoja punaviinillä on ikävä - mun suurin pahe :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka se meneekin niin, että sitä tekee just eniten mieli mitä ei saa... :) Mulla on vain pari kiloa pudotettavaa, ja ne on just ne vaikeimmat kilot, joten pitää olla tarkkana :) Hyvin tässä se itsekuri kehittyy! :)

      Poista
  2. mulle on iskenyt joku outo virus.. siis on AINA tehnyt mieli karkkia ja varsinkin suklaata.. ja jätskiä... nyt ylläri ylläri.. ei tee enää mielä.. siis kävin 10-vuotis juhlassa nyt viikonloppuna ja siis tarjottiin karkkia, niin paljon kun vaan olisi jaksanut syödä mutta ei.. ei ei ei.. mies on myös "dieetillä" ja olisi halunnut mutta en tiedä mikä on mulle tapahtunut. pärjäsin koko viikonloppu ottamatta mitään :D hyvä minä. toivottavasti jakuu vielä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Mahtava juttu! :) Hyvä sinä! Ei munkaan ihan kauheesti tee mieli. Viime keväänä olin ihan totaalisessa suklaakoukussa. Söin suklaata varmaan joka päivä.
      Oon pärjännyt hyvin tämän pari viikkoa sortumatta herkkuihin tai mihinkään muuhunkaan ylimääräiseen ja olen kyllä vakaasti päättänyt selvitä koko 10 viikkoa. Nuo pari vapaasyöntipäivää aion sitten testata kuinka huono olo siitä sokerista tuleekaan :D Muistaapahan sitten taas, ettei se ihana suklaanmaku suussa 5 min ole sen arvoista, että maha on ihan sekaisin seuraavat 2 päivää :D Johan loppuu mieliteot ;) Haha!
      Tsemppiä sullekin jatkoon! Aivan varmasti sulla jatkuu hyvin loppuun asti!! :)

      Poista