sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Liten kakkosviikon kuulumisia

Liten kakkosviikko lähenee loppuaan. Pari viikkoa ohjeita noudattaen ja aavistuksen soveltaen on oikeastaan mennyt todella helposti. Ainut mikä stressaa on se, että ruokaa pitää laittaa koko ajan! Ennen kuitenkin söin aina töissä lounasravintolassa ja usein hain välipalat työpaikan kahvilasta tai läheisestä kaupasta jotain sopivaa. Nyt nuo vaihtoehdot ei oikein käy. Ruokaa, ruoanlaittoa ja ruokien pakkaamisia pitää siis ajatella koko ajan. Mulle hyvä ruoka on kuitenkin todella tärkeää, enkä suostu menemään sille ainaiselle paistettu jauheliha+pasta+kylmä salaatti -linjalle. Vaihtelua pitää ruoissa olla! Voisihan tämän siis helpomminkin toki suorittaa, mutta yritän tehdä ruoista niin maittavia kuin vain mielikuvitukseni antaa periksi.
 
Tässä pari viikonlopun ruokaa. Hyviä oli! Syöminen on aina niin ihanaa, kun ruoka maistuu hyvältä ja on terveellistä! Perjantaina syötiin taas munakoisohamppareita. Unohdin kaupasta ostaa perunaa tai bataattia, joten piti tehdä porkkanoista "ranskalaisia". Avocado ei sinänsä ole sallittua dieetin kannalta, mutta koska se on niin hyvää ja terveellistä, niin se sai korvata öljyn ja toimia raejuuston kera mun gluteenittoman näkkärin päällisenä.
 
 
 
Lauantaina hamstrattiin Lidlistä tarjouksessa olevia broilerin jauhelihoja :D Teinkin jauhelihamureketta, johon täytteeksi herkkusieniä. Taikinaan tuli mm. tomaattipyrettä, sipulia, valkosipulia, chiliä, nokkosta, basilikaa, suolaa, pippuria, paprikamaustetta. Riisin kanssa keitin pinaattia ja pakastekasviksia ja maustoin hässäkän mm. kurkumalla ja inkiväärillä.Yritän mausteissa lisätä noiden chilin, kurkuman ja inkiväärin käyttöä, sillä keskiviikkona mun vyöhyketerapeutti suositteli näiden lämpimien mausteiden lisäämistä ruokavalioon. Ihania makuja!!
 

 
 
Mutta on mulle kyllä ruoka maistunutkin! Aina kun saa syötyä, niin alankin jo odottelemaan, että koska saa taas syödä :) Ruokaa saa kyllä syödä paljon, mutta lounaan ja päivällisen välillä oleva välipala on mulle liian pieni. Ehkä olisi parempi siirtää välipala aamupalan ja lounaan väliin, mutta tämä tarkoittaisi, että söisin lounasta töissä klo 14 aikaan, ja se ei taas oikein käy. Tai miksipäs ei? Vaikka olen tottunut syömään lounaan klo 11 aikaan, niin voihan sitä aina rutiinejaan rikkoa. Pitää ehkä kuitenkin kokeilla tuota lounaan siirtämistä! Näin olisi enemmän energiaa myös töiden jälkeisiin treeneihin kun lounas olisi nautittu myöhemmin.
 
Sitten viikon / viikonlopun treeneihin. Tällä viikolla onkin tullut taas liikuttua 10 tuntia. Muistelin pitäneeni keskiviikkona totaalisen lepopäivän, mutta kävinkin aamulla aamuaerobisella ja pyöräilin töihin. Nooh... Ens viikolla vähän kevyemmin.
 
 
Laitanpa tähän siis koostetta viikon treeneistä:
 
Maanantai:
Viikko alkoi ihanasti 45 min aamuaerobisella! Voi että voi olla ihanaa herätä kuudelta ja lähteä ulos pimeään kävelemään ja antaa kehon virkistyä ja herätä lempeästi! Parasta! Tämän jälkeen aamupalalle, suihkuun ja pyörällä töihin 20 min. Töiden jälkeen olikin jalkapäivä, huhhuh mikä treeni! :D 2 päivää jalat ja pakarat jumissa. Aikaa meni 1h 5min. Päivän liikunnat yhteensä 2 h 20 min.
 
Tiistai:
 
Aamulla pyörällä salille 6 km / 20 min. Päivän salitreeni piti tehdä aamulla, sillä tiedossa oli luennot puoli kasiin asti. Vuorossa olikin salilla mun lempparit: Hauikset! :D Lisäksi rintaa ja vatsoja. Treeni oli ohi 40 minuutissa.  Illalla satoikin kaatamalla, joten onneksi mies oli lähdössä salilta kun luennot oli ohi ja pyörä laitettiin auton taakse ja pääsin kuivana kotiin. Päivän treenit 1 h.
 
Keskiviikko:
 
Keskiviikkona oli tarkoitus ottaa vyöhyketerapian takia kevyemmin, mutta aamuiset pimeät ja tyhjät kadut vetivät puoleensa taas klo 6 jälkeen. Vettäkin sateli, mutta lippis päässä ei sadetta ei edes huomannut! Tein 50 min kävelylenkin. Menin vielä pyörällä töihinkin, sade onneksi hellitti aamun aikana. "Lepopäivänä" tuli kuitenkin liikuttua 1h 10min.
 
Torstai:
 
Torstaina taas pyörällä töihin. Kauppareissu oli tiedossa suoraan töistä ja mies tuli hakemaan. Pyörä jäi työpaikan pihaan. Illalla oli taas vuorossa sähly. Se on hubaa kun on kiva porukka! :) Hyvää intervallitreeniä! Päivän treenit 1h20min.
 
Perjantai:
 
Perjantaina menin bussilla töihin, mutta pyörällä kotiin. Illalla pitikin mennä salille ja BodyBalanceen. Balance  alkoi 19:15 ja salille tietenkin tapamme mukaan lähdettiin aivan liian myöhään. Päivän selkä-jalkatreeni tehtiin pikaisesti puolessa tunnissa. Aika juoksemista laitteesta toiseen :D Onneksi seuraavana päivänä lihakset jumitti oikeista paikoista. Balancesta tulee aina niin hyvä fiilis.  Mun vyöhyketerapeuttikin tuli samalle tunnille ja muistin taas loppurentoutuksessa kuinka hän opetti mulle hengittämistä. Hengitykseen keskittymällä vaivuinkin Balancen lopussa johonkin valveen ja unen rajamaille ja sain nollattua päästäni kaikki ajatukset. Huippua! Päivän treeneihin meni aikaa 1h 50min.
 
Lauantai:
 
Lauantaina oli vuorossa salilla käsipäivä. Tuntuu, että jokainen treenipäivä on mun lempparipäivä, mutta taas totesin, että tämä käsipäivän ohjelma on aivan huippu. Ainut mikä mua rasittaa on oikean kokoisten käsipainojen etsiminen. Kun käy noin suurella salilla, niin ihmiset ei tunnu välittävän siisteydestä ja jättävät painot minne ja miten sattuu. Tässä alla olevassa kuvassa on käsipainot miten ne oli kun treeni alkoi. Ärsyttävää! Tämän lisäksi niitä löytyy ympäri tuota salin "osaa". Mun salilla on siis varmaan 7 eri kuntosalipuolta/-huonetta, miksi niitä pitää sanoa :D
Illalla tehtiin vielä puolen tunnin kävelylenkki, että sai vielä raitista ilmaa. Päivän treenit 1h 10 min.
 
 
Sunnuntai:
 
Tänään päätin käydä pitkästä aikaa juoksemassa. Olen pelännyt, että kesän ja alkusyksyn aikana kasvattamani juoksukunto ihan hiipuu, kun en ole jaksanut paljoa käydä juoksemassa. Tai olen muutaman kerran tehnyt sellaisen 4-7 km juoksulenkin, mutta  ennen Vaasa Maratonia tein jopa yli 12 km lenkin. En ollut aivan varma millainen juoksufiilis mulla  oli, mutta lähdin ajatuksella, että ainakin 5 km pitää juosta. Askel tuntuikin heti alusta alkaen niin kevyeltä, että päätin heti lähteä reitille josta tulisi ainakin 6-7 km lenkki. Kun 5 km oli jo täynnä ja vieläkin tuntui, että jaksaa hyvin niin päätin taas koukata mutkan kautta. Pian tuon jälkeen tuntui, että alkaa käydä raskaammaksi. Onneksi Spotifysta tuli juuri oikeana hetkenä Cheekin Ei oikotietä ja tämän perään JippiKayJei. Näiden biisien sanat antaa mulla aina niin paljon voimaa ja saan tsempin olla luovuttamatta. Päätinkin, että nyt tulee elämäni juoksulenkki! :D
 
Lenkin pituus ei ollut ennätys, mutta ajan puolesta teinkin ennätykseni! Jei! Fiilis lenkin jälkeen oli huikea. Juoksin 10,62 km aikaan 1:07:43. Keskinopeus oli 9,4 km/h ja vauhti 6:22min/km. Tavoitteena joskus vielä juosta tuntiin tuo kymppi. Kaloreita kului 664 kcal. Viimeksi olen juossut lähes samanpituisen lenkin 10,66 km aikaan 1:14:01 ja nopeus 8,64km/h. Mitenköhän mulla tuo noin hyvin menikään? :D Ehkä lisääntyneet hiilarit toi energiaa ja lisääntyneet aamuaerot/kävelylenkit on  kehittäneet peruskestävyyskuntoa. Kuka näistä tietää :D
 
 
 
 

Enpä ollut koskaan ennen katsonut tuota JippiKayJei -videota, sehän on aivan huippu! :D Haha!  Hyvää motivaatiota taas valitsemalleni tielle ;)
 
Ihanaa sunnuntaipäivää!! :)
 
- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti