maanantai 28. huhtikuuta 2014

Gluteeniton fetapiirakka astetta terveellisemmällä otteella

Mun oli saatava piirakkaa. Teki ihan sairaasti mieli. Siis fetapiirakkaa. Googlettelin gluteenittomia piirakkareseptejä, enkä löytänyt sitä yhtä tiettyä jonka mukaan olen yleensä aina piirakkataikinani leipaissut. Sitten huomasin melkein kaikissa piirakkaresepteissä saman ongelman, kauhea määrä voita. Ilmankos se yksi tietty resepti muistuikin mieleeni niin herkullisena, kun puolet taikinasta taisikin olla voita. Muutin google-hakusanaa "gluteeniton suolainen piirakka ilman voita" tai jotain muuta vastaavaa. Mun strategiani on aina löytää pari-kolme reseptiä ja sen jälkeen mennä keittiöön ilman yhtään tiettyä reseptiä ja soveltaa päässäni jotain omaa, niin tein nytkin.

Oli pakko saada kuitenkin terveellistä, paljon vihreää sisältävää mutta kuitenkin hyvää makua oli pakko saada. Ja mehevä pohja, ei mikään kuiva gluteeniton käsiin hajoava korppu. Oikein kelpo piirakka syntyi lopputuloksena. Tuloksena gluteeniton, voiton, proteiinipitoinen piirakka, jossa on paljon vihreää.

Ja se oli niin hyvää, että se oli pakko syödä kerralla pois, ei vaan voinut jättää säästöön.


Pohjaan tuli seuraavat aineet:

250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelijauhoja
1 rkl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Sekoitin ensin munat maitorahkaan ja sitten vaan aloin lisäilemään jauhoja. Jos manteli- ja kookosjauhot on sulle liian villejä niin jätä pois vaan ja lisää kaurahiutaleita tai muita jauhoja. Ei väliä mitä siihen laittaa :)
 
Laitoin uuniin 225 astetta ja esipaistoin sen aikaa kun pilkoin parsakaalta, eli jotain muutaman minuutin ajan. Sitten laitoin vielä pohjan ja parsakaalin uuniin siksi aikaa kun pilkoin loput täytteet, max 5 minuuttia. Täytteeksi siis laitoin purjoa, parsakaalta, basilikaa, aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa. Päälle vielä laitoin kolme kananmunaa ja creme bonjour -ruohosipulituorejuustoa. Normi juustoraaste olisi ehkä paremmin toiminut tuon kananmunan kanssa. Tosin ruohosipulituorejuusto toi lisää hyvää makua tähän :) Juustoraasteen jätin pois kokonaan turhaa rasvaa tuomasta. Raejuustokin olis voinut toimia ihan hyvin.
 


Pohjasta tuli lopulta yllättävän hyvän makuinen - tällä reseptillä taidan itse jatkossa tehdä piirakkaa. Kuinka ollakaan mun tuli ihan kauhea nälkä kun kirjoitin tätä juttua. Nyt istun vielä luennoilla ja taidankin jatkaa haaveilua aiheesta mitä tänään kokkaisin...


Hyvää ruokahalua kaikille! :)

- Tiina -

2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla, vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, Johanna! :) Tää oli kyllä hyvä piirakka!

      Poista