maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisviikon treenipäiväkirjaa ja fiiliksiä

Mikä ihana päivä! :) Tänään olen ulkoillut, pyöräillyt ja ollut salilla ja lisäksi nyt istuskelen terassilla herkullinen grilliruoka masussa ja kirjoittelen aikani kuluksi. Tosin mun pitäisi lukea tenttiin, mikä onkin varjostanut mun koko pääsiäiseni ihan pilalle. Pitää yrittää kirjoitella nopeasti, että voi taas jatkaa lukemista. Mä niin haaveilen siitä kesäisestä hetkestä kun tämän kevään tentit on ohi ja voin ottaa jonkun sporttilehden tai hyvän kirjan ja tulla pötköttelemään tänne terassille ilman huolen häivää. Kuukausi vielä, sitten se hetki koittaa.

Tällä viikolla (niin, nythän on maanantai ja uusi viikko, mutta koska nyt on vapaapäivä, niin tämä päivä saa olen kuntoillut aika paljon. Perjantai oli ainoa lepopäivä. Olen ihan tyytyväinen, vaikka mun ihanteellinen vapaapäivä kuluisi kolmen treenin parissa: Aamulla kävely tai juoksu, päivällä sali ja illalla vielä jooga. Silloin kun nuo joskus vielä ehdin tehdä vapaapäivän aikana, niin olen onnellinen :)


Yllä kuvaa mun HeiaHeiasta viimeisen puolen toista viikon treeneistä. Kirjoitan niistä tähän alle. Edellislauantaina olin ystävän polttareissa ja käytiin tankotanssimassa. Sepäs olikin kivaa pitkästä aikaa! Joskus 3-4 vuotta sitten kävin tankotanssin peruskurssin ja se oli supervaikeaa! Se vaatii niin paljon vartalon hallintaa ja erityisesti käsi- ja vatsalihaksilta voimaa. Nyt olen paremmassa kunnossa kuin silloin aikanaan joten tankotanssi tuntui nyt vähän "helpommalta". Ei se tosin helppoa edelleenkään ollu. Lisäksi kun loppua kohti kämmenet oli ihan hiessä niin ei pitänyt enää ote tangossa. Kivaa oli päästä taas kokeilemaan tätäkin lajia! :)

Viime viikon treenit alkoi heti maanantaina jalka-selkätreenillä. Mä kyllä tykkään tästä mun tämän hetkisestä ohjelmasta, maanantain treeni oli tosi hyvä ja lihakset sai kyytiä. Seuraavana päivänä pyöräilin ensimmäistä kertaa tälle vuotta töihin. Olipas sekin taas kivaa! Nyt kun vielä ilmat lämpenee, niin pyöräilystä voi taas oikein nauttia. Keskiviikkona mulla alkoikin jo pääsiäisvapaat ja tein yli 8 km juoksulenkin 54 min aikaan. Ihanaa oli juosta pidempi lenkki ja jäi sellainen tuntuma, että pidempikin lenkki olisi mennyt.

Torstaina käytiin vieraiden kanssa kävelyllä ja illalla vieraista huolimatta lähettiin murun kanssa salille tekemään yläkroppatreeniä. Siitä ohjelmasta olen kans alkanut tykkäämään kun alettiin tekemään penkkipunnerrusta vapaalla tangolla smith-tangon sijasta. Lisäksi vaihdoin pystysoutuun mutkatangon käsipainojen tilalle, saman tangon ja painot kuin millä teen ranskalaista punnerrusta.

Perjantaina tosiaan pidettiin vapaapäivä ja se kuluikin kotona lukiessa ja tv:tä katsellen. Lauantai olikin huippupäivä, käytiin aamupäivällä crossfitissä ja BodyBalancessa. Crossfitissä oli WOD:ina KB Clean & Jerk 3 + 3 ja Maastaveto 4, AMRAP 16 min. Eli toisin sanoen 16 min aikana tehtiin niin monta kierrosta kuin ehtii kahvakuulalla Clean & Jerk, eli rinnalleveto ja pystypunnerrus 3 toistoa per käsi ja perään maastavetoa 40 kg tangolla 4 toistoa. Tämä oli yksi kierros. Ehdin tehdä kierroksen minuutissa, eli tein 16 kierrosta. Aloitin 8 kg kahvakuulalla mutta ajattelin vaihaa 10 kg kuulaan kun kerralla tehtiin niin vähän toistoja. Johan mä teen omassa saliohjelmassa pystysoutua 9 kg käsipainoilla, niin kyllä sen piti crossfitissäkin jossain tuntua ;) Mavessa tein 40 kg:lla joka ohjeistettiin sopivaksi painoksi naisille. Olisin pystynyt tekemään 50 kg:lla kuten jotkut muutkin tekivät, mutta en alkanut siinä enää säätämään painojen kanssa. Ajattelin, että antaa näiden maastavetojen nyt mennä helpolla.... Seuraavana päivänä totesin, että kyllä nekin 16 x 4 toistoa tuntui alaselässä... Huh!! Ja hartiat ihan kipeinä niistä Clean & Jerkeistä... Crossfitin perään vedettiin vielä BodyBalance ja siinä olikin ohjelma vaihtunut jossain vaiheessa. Siinä oli aivan ihana eka biisi taiji-lämmittelyt Mobyn biisin tahdissa. Myös Oasiksen Wonderwall oli päässyt ohjelmistoon. Ihanaa! Hyvä musiikki tekee Balancesta vielä entistä ihanampaa. Lauantai-iltana tehtiin vielä tunnin kävelylenkki.

Sunnuntaina mulla oli huono päivä ja masistelin kotona ensi lauantain tentin ja työkiireiden vuoksi. Päivällä mentiin kuitenkin salille tekemään jalka-selkätreeniä ja siellä ajattelin, että salitreeni ja kävely on mulle kyllä parhaat terapiamuodot. Ilman niitä olisin varmaan kohta burn-outissa! Siinä kun tekee askelkyykkyä tanko niskassa niin ei paljon tule mieleen miettiä että mikä kaaos töissä odottaa tai että kuinka ehdin lukea tenttiin kun ensi viikolla menee myöhään töissä ja on vielä toisen kurssin luentojakin illalla. Sinne salille ne murheet jäi :) Ehtii niitä miettiä sitten työviikon alettuakin. Ja kyllä niistä tenteistäkin aina selviää, paremmin tai huonommin.

Tänäänkin käytiin aamusta (tai siis aamupäivästä :) ) kävelyllä luonnossa. Voi vitsit, että oli ihanaa kun meri oli aivan tyyni, ulkona oli hiljaista, kuului vain linnunlaulua. Aurinko paistoi ja lämmitti ihanasti kun oli vielä mustat ulkoiluvaatteet päällä. Myöhemmin päivällä lähdettiin pyöräilemään salille. Matka kestää 20  min reippaasti pyöräillen joten siinä tulee hyvä alkulämmittely. Salilla tehtiin taas yläkroppatreeni, johon kuuluu siis penkkipunnerrusta, vipunostoa vinopenkissä, ranskalaista punnerrusta, pystysoutua, takaolkapäät kulmassa seisten, hauiskääntöä ja kolme eri vatsalihasliikettä, suorille, vinoille ja poikittaiselle vatsalihakselle. Hyvä treeni! Siitä vielä pyörällä kotiin. Salin jälkeen menin nautiskelemaan ulos auringosta ja alettiin grillailemaan. Kissatkin viihtyi takapihalla eivätkä edes yritä karata minnekään. Kilttejä muruja <3

Laitan tähän alle vielä kuvia tämän päivän kulusta:

En ole hetkeen nähnyt merta näin tyynenä :)
Merestä ja auringosta naatiskelua :)
My bike <3
Penkkipunnerruksessa menee nyt 25 kg, mutta siitä on hyvä parantaa :)

Ulkona istuskelu vaan olis vielä mukavampaa jos olis joku muu kirjan kuin Verotuksen perusteet.
Salaattiaja grillattua kanaa ja pekoni-herkkusieniä, namnam!

Kyllä nuo herkkusienet (lue: pekonit) oli parasta :)

Ihanaa, grillikausi on vihdoinkin avattu! :)
Kissat ihmettelee ulkoilmaa ja nautiskelee elämästä :)

Semmoisia treenipäiviä olen viettänyt! :)

Nyt Suurin pudottaja telkusta ja sitten vielä lukemista loppuilta.

Moro!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti