sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sunnuntain urheiluja ja ruokia + Kuntosalivalmentajan teoriakoe läpäisty :)

Oltiin tänään miehen kanssa yhdessä juoksemassa vajaa 5 km lenkki. Sainpas miehenkin kerrankin houkuteltua mukaan. Tosin jos olisin mennyt yksin, olisin koukannut hieman pidemmän mutkan kautta ;) Juostiin aika rauhallisesti, keskimäärin 8,6 km / h, mutta oli ihan sopiva sunnuntailenkki. Aikaa meni 33 minuuttia. Meillä on kotiin tullessa loppumatkasta sopiva ylämäki ja vedin sen täysillä ylös. Olen ajatellut, että siinä mäessä voisi tehdä hyviä intervalleja, täysillä ylös ja kävellen alas ja se jotain 10 kertaa. Vois saada kivasti hien pintaan ja kunnon hengästymisen aikaan!

Täytyy kyllä sanoa, etten ihan vielä tälle vuotta ole saavuttanut sitä juoksemisen euforiaa, mitä viime syksynä alkoi jo tulemaan kun enemmän juoksin. Paras hetki olikin taas kun juoksulenkki oli ohi ja pääsi suihkuun :)

Kuva: Pinterest

Meidän piti mennä salille tekemään yläkroppatreeni ja venyttely tai BodyBalance päälle, mutta ei jaksettu lähteä kotoa mihinkään. Päivän toisena urheiluna olikin pelailu kotona PlayStation Moven kanssa, ja tarkemmin sanottuna UFC treenipelin kanssa. Siinä on erilaisia treeniohjelmia, aloittelijoille ja edistyneille, voiman kasvattajille, rasvanpolttajille ja kestävyyttä kasvattaville. On 30 ja 60 päivän ohjelmia. Treenit tehdään pääasiassa omaa kehon painoa käyttäen, joissakin lisäksi käsipainoja, mutta liikkeet tehdään räjähtävästi ja ovat todella tehokkaita. Kotonakin saa kunnon hien pintaan!

Kuntotestin haara-perushypyt :D
Vauhti oli kova ;)
Tein UFC:n kuntotestin ja sen mukana olen aloittelija. Huhhuh! En todellakaan olisi pystynyt enää parempaan. Siinä tehtiin minuutissa niin monta toistoa istumaannousuja, punnerruksia ja haara-perushyppyjä kuin vaan ehtii. Istumaannousuja ehdin tehdä 34 minuutissa, punnerruksia 34 (vaikka miehen mielestä en punnertanut tarpeeksi alas, hah!) ja 59 haara-perushyppyä. "Beginner". Jep. No, ehkä jos vertaa oikeisiin UFC-tyyppeihin, ehkä sitten. Lopussa piti mitata pulssi 15 sek aikana ja ohjelmassa piti valita määrä 20-35 väliltä. Häh?? Kenellä olis pulssi tuollaisen treenin jälkeen välittömästi minuutin täysillä vedettyjen haara-perushyppyjen jälkeen 80-140?? :D Mä sain mitattua 38 lyöntiä 15 sek aikana, eli syke oli 152. Aika kova rasitus omassa olohuoneessa tehdyksi. Tätä vaan lisää! 30 päivän treeniohjelmassa olisi 5 treeniä viikossa, yhden ohjelman kestäessä n. 17-35 minuuttia. Kyllä aivan varmasti kehittyis jos ne kaikki viikon treenit tekisi suunnitelman mukaan. Nyt kun pääsin tämän makuun taas uuden PlayStationin kanssa, niin pitänee yrittää tällä nyt treenailla :)


Päivällä juoksun jälkeen paistoin naudan 10 % jauhelihaa, keitin tattarisuurimoita ja höyrytin vihreitä pakastekasviksia, parsakaalta, papuja ja herneitä. Lisäksi söin tomaattia, rucolaa ja raejuustoa. Aika simppeli ja nopea ruoka, mutta ihan hyvää ja terveellistä! Mä olen tykästynyt tuohon tattariin, se kun valmistuu 10 minuutissa. Menee hyvin niin jauhelihan kuin kalankin kanssa.Päivän toisena ruokana illalla UFC treenin jälkeen tein aiemmin paistamastani jauhelihasta vielä uunivuoallisen uutta ruokaa. Ostettiin Citymarketissa tarjouksessa olleita 700g jauhelihoja, joten kun paistoin paketin kerralla ja siitä otettiin molemmat nuo edelliset yhdet annokset, niin vieläkin oli jäljellä normi 400g jauhelihapaketin verran seuraavaa ruokaa varten. Tein tällaisen uunivuoan, johon pohjalle laitoin tuon jauhelihan, sen päälle perunaviipaleita, sen päälle purjoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa ja niiden päälle vielä kerros mozzarellaa. Aika kiva kotiruoka!


Päivän yhtenä välipalana tein vadelma-hyvettä, johon tuli banaani, puolikas avocado, omena, mustikkaa, vadelmaa, kauraleseitä, pellavansiemeniä ja loraus mantelimaitoa. Vadelma sieltä maistui eniten läpi. Söin sen kookoshiutaleiden ja kaakaonibsien kanssa. Tosin vieläkään en syty noista raakakaakaonibseistä :D Menee ne raakakakun pohjassa, kun on tarpeeksi agavesiirappia makeutuksena ;)
 
Lopulta toiseen annokseeni myöhemmin lisäsin tähän vielä soijalesitiiniä ja lucumaa tuomaan pehmeyttä laimentamaan marjojen kirpeyttä. Tämä toinen annos olikin todella hyvää! Ja jätin myös ne kaakaonibsit välistä ;)


Ai niin, melkein unohdin kertoa! Nyt olen valmis kuntosalivalmentaja! Tein päivällä kuntosalivalmentajan koulutukseen kuuluvan viimeisen osion eli teoriakokeen. Siinä oli 60 kysymystä, aikaa puoli tuntia. 70 % vaadittiin läpipääsyyn, eli 42 piti olla vähintään oikein. Kysymykset osoittautuivat lopulta paljon kinkkisimmiksi kuin mitä olin ajatellut. Onneksi luin melko hyvin, sillä aluksi vähättelin koetta ja kuvittelin että siitä pääsisi helpolla läpi. Meinasin alussa mennä ihan paniikkiin kun tuntui että en osaa yhtään mitään :D Tuli tosi epävarma olo. Kysymykset olivat siis Kyllä/Ei -väittämiä. Tentti meni lopulta läpi ja paljon paremmin kuin miltä sen aikana tuntui. Minulla meni "vain" 9 väärin, eli puolet siitä mitä olisi saanut mennä. Sain siis 85 % oikein ja tentti meni läpi! Jes!

Nauroin kokeen jälkeen ihan hysteerisesti :D Joku helpotuksen purkautuminen ja ajatus siitä, että nyt sekin on ohi sai mut tosi onnelliseksi :) Nyt ei hetkeen mitään "ylimääräistä" työn ja näiden mun yliopisto-opintojen lisäksi.


Tänään sain muutenkin tehtyä vaivanneita rästihommia pois ja nyt voinkin aloittaa uuden viikon ilman painetta ylimääräisistä kotona tehtävistä hommista! Kolmen viikon päästä on vero-oikeuden tentti ja siihen pitää aloittaa lukea, mutta ei vielä mitään paniikkia sen kanssa. Tosin iltaluennot alkaa ensi viikolla, joten kotona olen taas siinä 20-21 välillä kolmena iltana, mutta sehän on ihan kevyttä tämän alkuvuoden juttujen rinnalla... Nyt nukkumaan, että huomenna taas jaksaa...

- Tiina -

2 kommenttia: