keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Hullu UFC kyykky/punnerrustreeni PlayStationilla

Mä olen niin onnellinen syntymäpäivälahjaksi saamastani PlayStationista. Maanantaina tein treenin Playstationiin UFC-pelin kanssa. Huhhuh!! Enpä olisi uskonut, että PS:lla saa niin rankan treenin aikaiseksi :) Mulla tuntuu vieläkin reisissä kaikki ne kyykyt.

Laitan tähän alle mitä tein koko treenin aikana. Tässä olen havainnollistanut treenini kuvissa, harmi vaan kun toistomäärät ei näy näissä. Jokaisessa tehtiin kuitenkin 26-40 toistoa.

Treenin aluksi lämmiteltiin, tehtiin mm. mountain climbia, kyykkyjä ym. Tämän jälkeen tuli "Easy routine" eli "nyrkkeilylyöntejä". Tämän jälkeen alkoi varsinainen treeni. 26 punnerrusta, 30 kyykkyä, n. 30 pystysoutua. Pystysoudut tehtiin ilman painoja, mutta kyllä sekin olkapäissä tuntui noiden punnerrusten jälkeen!!


Treeni jatkui n. 26 askelkyykyllä, sitten tehtiin 40 pystypunnerrusta (nämäkin ilman painoja), 26 sivukyykkyä, 26 punnerrusta, 30 kyykkyä.... Huhhuh.. Tässä vaiheessa alkoi jo treeni tuntumaan.


Jälleen n. 30 pystysoutoa, n. 26 askelkyykkyä, 40 pystypunnerrusta, 26 sivukyykkyä, 20 punnerrusta... Näissä punnerruksissa mulla jäi sarja kesken, ei vaan kyennyt tekemään 26 punnerrusta, eli tässä kohtaa pelissä tuli Failure.


Vielä viimeinen kierros n. 30 kyykkyä, n. 30 pystysoutua, n. 26 askelkyykkyä, n. 40 pystypunnerrusta ja vielä n. 26 sivukyykkyä....Mitäpä veikkaatte, tuntuiko treeni missään? :D Todellakin! Tein treenissä n. 70 punnerrusta, 90 normikyykkyä, 78 askelkyykkyä ja 78 sivukyykkyä. Noin määrät sen vuoksi, että aina varsinaisen sarjan jälkeen ohjelma patisti tekemään "vielä muutaman toiston", niin en tarkkaan muista kaikkien sarjamääriä. Lisäksi liiketunnistin ei tunnistanut jokaista liikettä joten peli välillä herjasi vaikka liikkeet tuli tehtyä.

Treeni kesti yhteenä puoli tuntia, tämä on siis varsinaisten treeniliikkeiden kesto joiden aikana kello kävi. Lisäksi pidin lyhyitä juomataukoja joten yhteensä taisin treenailla 40 minuuttia. Nyt pari päivää treenin jälkeen vieläkin tuntuu sivukyykyt sisäreisissä ja punnerruksista on rintalihasten ulkosyrjät ja olkapäät arkoina

Onneksi loppuun tuli vielä hyvät venyttelyt. Nämä lonkankoukistajat ovat minulla kireät ja kaipaisivat enemmän venyttelyä kuin mitä teen. Kireät lonkankoukistajathan aiheuttavat mm. alaselän kipuja. Onneksi UFC:ssä venyteltiin nekin. Rasitusta lonkankoukistajille tuli kaikkien niiden kyykkyjen ansiosta...


Aika kivaa, että kotonakin voi siis tehdä kunnon treenejä! Nämä treenit tehdään aika kovalla temmolla ja räjähtävästi, joten treeneistä saa hyvää tuntumaa vaikka tehdään kokonaan ilman painoja.
 Kun on kiireisiä päiviä ja tunne, ettei jaksa lähteä salille, voi laittaa PlayStationin päälle, jumppavaatteet päälle, sohvapöytä sivuun ja verhot kiinni ja jumppaamaan.

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti