lauantai 26. huhtikuuta 2014

Mielen tyhjennystä Crossfitissä ja BodyBalancessa

Mun täydelliseen lauantaipäivääni kuuluu aamupäivän treenit puolen tunnin crossfit ja BodyBalance siihen päälle. Crossfitin wod:n aikana intensiteetti on niin kova, että siinä ei voi ajatella muuta kuin liikkeiden suorittamista ja itsensä tsemppaamista jaksamaan loppuun asti. Jos työviikon stressi ei ole vielä mukavan perjantai-illan ja hyvin nukutun yön jälkeen lauennut, niin crossfitissä mieli tyhjenee kaikesta turhasta ja keskittyy hetkeen.

Jos ei keskity tekemiseen voi Box jumpeissa käydä näin :)

Crossfitin jälkeen mieli on jo puhdistunut, mutta kroppa käy vielä ylikierroksilla ja on uuvuksissa rankasta treenistä. Siihen päälle kun kiskaisee suklaanmakuisen palautusjuoman ja suuntaa BodyBalance tunnille, niin kroppakin alkaa palautumaan ja saamaan lisää energiaa. BodyBalancen riittävän haastava ohjelma varmistaa sen, että ohjelman aikana ei mietitä muita juttuja. Viimeistään jalkojen voima -biisin jälkeen tuleva tasapaino -osuus saa mielen täysin tyyneksi. Pakko on olla ajattelematta mitään muuta kuin omaa kehonhallintaa että pystyy tekemään liikkeet tasapainoillen yhdellä jalalla. Siinä ei paljon mietitä monenko asian deadline töissä on 30.4.Tämän päivän crossfitin wod oli seuraava:

15 min:
8 burbees
12 wall ball
12 box jump

Jokainen liike aloitettiin aina tasaminuutilla. Yhteen liikesarjaan meni suunnilleen puoli minuuttia joten puoliminuuttia sai antaa sykkeen laskea. Viiteentoista minuuttiin ehdittiin tehdä nämä kolme liikettä viisi kierrosta. Tämä oli kiva wod, vaikkakin tosi rankka. Olen joka päivä polkenut pyörällä töihin ja kotiin, yhteensä 40 minuuttia / 12 km per päivä. Tänään lähdin salille tietenkin aikomaani myöhemmin joten sinne piti pyöräillä täysillä. Vedinkin 6 km matkan 15 minuuttiin. Etureisissä tuntui kunnon jumitus kun pääsin salille ja crossfit alkoi.

Aluksi lämmiteltiin niin, että parin kanssa heiteltiin wall balleissa käytettävää palloa. Meille jäi 8 kg pallo joten ei auttanut muu kuin vaan koittaa jaksaa. Heittäjän piti aina käydä pallon kanssa kyykyssä ja koskea pallolla lattiaa, siitä nousta ylös ja heittää parille. Samaan aikaan kun pari käy kyykyssä pallon kanssa niin itse piti myös mennä alas kyykkyyn. Hetken päästä muutettiin niin, että heti kun oli heittänyt pallon parille piti tehdä burpee ja pari heitti pallon takaisin kun oli päässyt burpeesta ylös. Huh! Tämä oli vasta lämmittelyä. Vielä lämmiteltiin tehden wall balleja ja box jumpeja ennen kuin varsinainen wod alkoi.

Burpeet on tosi kivoja? No ei ole ;)
 
 
Wall ballit taas on tosi kivoja, paitsi silloin
kun reidet on valmiiksi kipeinä kovasta pyöräilystä...

Box jumpeissa tarvitaan räjähtävää jalkojen voimaa
Kaikki kuvat löytyi Pinterestistä.


Nyt suihkuun ja jatkamaan rentoa lauantai päivää :)

- Tiina -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti