tiistai 8. huhtikuuta 2014

Raaka banaani-mansikkahyve tahi -mousse

Mä olen nyt innostunut kokkailemaan iltapaloiksi näitä hyveitä, joiden parempi nimi taitaa olla mousse -kuten tänään opin Karita Tykän kirjasta. Mousse, niinpä tietenkin! Ja minä kun mietin, että minkä ihmeen nimen näille voisin antaa. Joku muukin oli ristinyt nämä vastaavat mousset blogissaan hyveiksi ja ajattelin käyttää sitä. Hyve tai mousse, sama lopputulos :) Ilman maitotuotteita tai sokeria tehtävä lusikoitava välipala, joka on täynnä ravinteita.

Posti toi mulle tänään Karita Tykän Raakaa ja Makeaa kirjan sekä
Jan Sundellin Ikiliikkujan lihaskunto ja ravitsemusoppaan.


Hyveiden periaatteesta kirjoitin tässä kirjoituksessa. Hyve on siis kuin smoothie mutta lusikoitavassa muodossa. Kun hyveessä käyttää pakastettuja marjoja, niin se on melkein kuin jäätelöä. Ei ihan, mutta melkein.

Tässä eilen tekemäni herkku, kuvan alla on resepti.


Eilen siis valmistin tällaisen banaani-mansikkahyveen. Tai moussen. Minkä lie herkkumössön :)

Näihinhän voi smoothieiden tapaan heittää ihan mitä vaan, mutta laitan alle kuvassa olevan eilisen hyveen reseptin. Suunnilleen sinne päin ainakin. Josko vielä sen muistaisin.

3 banaania
reilulla kädellä pakastemansikoita, n. 3 dl?
1/2 avocado
35 g mansikan makuista heraproteiinia
1 tl soijalesitiiniä
1/2 dl kauraleseitä
1 rkl lucumaa

Päälle kookoshiutaleita ja gojimarjoja.

Soseuta kaikki sauvasekoittimella. Jos kaipaat makeutusta, lisää hunajaa tai agavesiirappia. 

Taidanpa mennä tekemään tämän illan uuden hyveeni, siihen taitaa tulla ainakin chia-siemeniä ja cashewpähkinöitä. Ja kookosmaitoa :) 

- Tiina - 

2 kommenttia:

  1. Hei, hieno blogi sulla. Kiitokset kirjani tilaamisesta. yst Jan Sundell

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jan! :) Hieno juttu, että olet käynyt lukemassa blogiani! Kiitos sinulle mielettömän hyvistä kirjoista, molemmat löytyy kotikirjastosta :)

      Poista