perjantai 25. huhtikuuta 2014

Paras maidoton välipala on löytynyt!

Nimittäin tällainen sohjo! En ole tehnyt smoothieita niin pitkään aikaan kun olen keksinyt tehdä smoothieni lusikoitavassa muodossa. Avocado-banaanisuklaamoussea olen tehnyt jo viime syksystä alkaen. Miten ihmeessä en heti silloin keksinyt raakakaakaon tilalta laittaa tuohon mössöön esimerkiksi jäisiä mustikoita? Nykyään teenkin uusia versioita tällaisista mousseista melkein joka päivä. Jossain näistä on versioita, jotka kulkevat hyveen nimellä, jotku kutsuvat vanukkaiksi, jostain luin myös hyvän nimen sohjo. Sohjo kuvaakin mielestäni parhaiten tällaista moussea, jossa käytetään jäistä banaania ja marjoja. Sohjon koostumus muistuttaa hieman sulanutta jäätelöä, sitä olomuotoa, jossa jäätelö on parhaimmillaan :) Sen lisäksi nämä maistuvat ihanilta ja ovat superterveellisiä! Lisäksi kun laittaa mukaan heraproteiinia, niin tästä saa myös tarpeeksi proteiinia. Mitäs pidätte seuraavasta reseptistä:

Ihanan kuohkea välipalaherkkukasa :)


1 banaani viipaloituna ja pakastettuna (pakasta kerralla vaikka useampi banaani ja käytä tarpeen mukaan!)
1 avocado
1 päärynä
1 - 2 annosta (mansikan makuista) heraproteiinia (1 annos 35 g heraa = n. 20 g proteiinia)
1 dl mustikoita
1 dl puolukoita
1 dl mansikoita
1/2 tl vaniljajauhetta
Agavesiirappia
1 rkl Carobia eli johanneksenleipäpuujauhetta
1 rkl Macaa
1 tl Soijalesitiiniä
Ashwagandhaa
Kaikki vain sauva- tai tehosekoittimella sekaisin. Herkun voi nauttia sellaisenaan tai vaikka
puuron lisukkeena hillon tai mehukeiton sijasta :)
 
Jos et käytä muita superfoodeja tämän herkun kanssa, niin kokeile ainakin carobia! Se on lisäksi edullista moniin muihin superfoodeihin verrattuna. Carob eli johanneksenleipäpuujauhe muistuttaa kaakaota ulkonäöltään ja maultaan, mutta sisältää vähemmän rasvaa ja hiilihyrdaatteja kuin kaakao. Se sisältää paljon kalsiumia, B-ryhmän vitamiineja, mangaania, rautaa ja kuparia. Carobia käytetään sakeuttamisaineena mm. jäätelöissä. Carobjauhe tuo uskoaksei myös tähän välipalaan samettisen kuohkean koostumuksen.

(mainoslinkkejä)


Kuva




Tiedän mitä teen taas tänä iltana, kunhan saadaan ensin grillailtua :)

- Tiina -

2 kommenttia:

  1. Voi että..tarttis varmaan kokeilla. Mutta joudun kyllä karsimaan ainesosia...ei riitä hermo noin moneen liikkuvaan osaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Sannis, kokeile ihmeessä! Just vedän tuota samaa smoothien muodossa lisänä mantelimaitoa. Parasta! Jätä pois kaikki muut superfoodit, mutta hommaa carobia! Se tosiaan tuo ihanan kuohkeuden. En oo koskaan juonut näin kuohkeaa smoothieta :)

      Poista