torstai 3. huhtikuuta 2014

Postia rapakon takaa

Jokunen aika sitten tilasin ensimmäiset ostokseni iHerbistä, suositusta jenkkiläisestä nettikaupasta, joka myy lisäravinteita, vitamiineja, superfoodeja, lasten ja eläinten tarvikkeita, luonnonkosmetiikkaa jne. Vähän niin kuin Suomen Hyvinvoinnin tavaratalo. Sieltähän tilailenkin jo tavaraa, joten miksi Jenkeistä asti pitää tilata??


Syynä on laadukkaat Solgarin lisäravinteet, joista Suomessa veloitetaan ryöstöhintoja. Solgarin heraproteiinit ovat parhaita löytämiäni, jotka eivät sisällä keinotekoisia makeutusaineita. Tilasin Solgarin Whey to go -heraproteiineja, 1 kpl suklaan makuista heraproteiinia 1,162 kg (hinta Suomessa 99,95 €), 1 kpl vaniljan makuista heraproteiinia 0,907 kg (hinta Suomessa 99,95 €) ja 2 kpl mansikan makuista heraproteiinia, yhteensä 0,907 kg ja lisäksi kalsium-magnesiumsitraattia 250 kpl (hinta Suomessa 42,90 €) ja magnesiumsitraattia 120 kpl/prk (hinta Suomessa 23,50 €). Noiden suklaa ja mansikka-heroja en löytänyt suomalaisista verkkokaupoista, mutta eiköhän  nekin hinnat pyöri tuossa 100 €/ kg. Eli Suomesta ostettuna näille kaikille olisi tullut hintaa n. 350 €. Hui! 

Arvatkaapa mitä mä maksoin näistä kaikista, jotka lennähtivät niin kovin ympäristöystävällisesti minulle Kalifornian aurinkoisilta kukkuloilta ja jotka toimitettiin vielä töissä ollessani työpaikan pihaan DHL:n ystävällisen kuskin tuomana?



Nämä kaikki maksoi tulleineen ja lähetyskuluineen 115 euroa eli kolmasosan siitä mitä tuotteet maksaisivat Suomesta ostettuna. Suklaata palautusjuomana, vaniljaa smoothieissa, mansikkaa palautukseen ja aamupuuroon... Joku ajattelee, että mitä järkeä, on niitä kotimaisiakin tuotteita. Niitäkin on käytetty, mutta en enää laita suuhuni asesulfaami K:lla, aspartaamilla tai sorbitolilla makeutettuja lisäravinteita. Ja näitä luonnollisia riisiproteiineja ja hamppuproteiineja ei saa kurkusta alas...



- Tiina -

2 kommenttia:

  1. No johan on edullisia! Millä noi on makeutettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin on! Kattelin netistä sisältöä, niin suklaassa Dutch cocoa, natural flavours, Fruit sugar (derived from beet).

      Poista