sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Itsetehtyä raakaa rakkauskerrossuklaata

Ihan parasta! Nyt osaan itse tehdä raakasuklaata! Nyt olen niin innostunut näistä raakakakuista, -toffeista ja -suklaista, että haluaisin joka päivä kokeilla jotain uutta herkkua. Nyt vaan mennään jo siinä rajamailla, että tätä menoa alkaa kaikki treenien tulokset pikku hiljaa olla historiaa ;D Ou nou! Ehkä en siis ihan joka päivä ala kokeilemaan eri versioita raakasuklaasta... Mut ku... Ne on niin hyviä! Eikä niissä silti sokeria ole ;) Joten on tämä silti paaaljon parempi vaihtoehto kuin perinteinen Fazerin sininen. Näistä suklaista tulee lisäksi todella onnelliseksi, taitaa raakakaakaolla olla joku ihmeellinen vaikutus <3


Raa'at rakkauskerrossuklaat

(Alla olevista ainesosista pääset tilaamaan tuotteet Hyvinvoinnin tavaratalosta)

1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 0,5 dl CoCoVi:n mulperimarjoja
1 dl CoCoVi:n kaakaovoita
1 dl CoCoVi:n kookosöljyä
1 rkl Bionan agavesiirappia
1 tl vaniljajauhetta
1 tl CoCoVi:n raakakaakaojauhetta
kourallinen vadelmia

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi eri astioissa esimerkiksi vesihauteessa. Sillä aikaa murskaa cashewpähkinät ja mulperimarjat tehosekoittimessa jauheeksi. Kun kookosöljy ja kaakaovoi ovat sulaneet sekoita ne, agavesiirappi ja vaniljajauhe keskenään. Kaada nesteet jauhettujen cashewpähkinöiden ja mulperien sekaan. Sekoita. Jaa seos kolmeen osaan. Käytä yksi osa sellaisenaan ja laita seosta noin teelusikallinen silikonimuotin yhteen osaan. Laita pakkaseen jähmettymään. Lisää seoksen toiseen osaan 1 tl raakakaakaota. Kun edellinen osa on jähmettynyt voit lisätä toista osaa edellisten päälle teelusikallisen verran jokaiseen. Jos edellinen osa ei ole jähmettynyt, menevät osat sekaisin keskenään. Tämäkin tuli itse todistettua :) Laita jälleen pakkaseen jähmettymään. Sekoita seoksen kolmanteen osaan murskattua vadelmaa ja laita edellisten kerrosten päälle. Laita jälleen pakkaseen jähmettymään. Jääkaappikin käy jähmettäjänä, mutta aikaa silloin menee hieman enemmän.


Nauti suklaat hyvän teen kera :) Ostin eilen Ekosopista uutta English Tea Shopin teetä, Cranberry Vanilla Delight. Se on rooibos-teetä ja näin ollen kofeiinitonta, iltateeksi siis sopivaa. Ihan hyvää sekin, mutta vihreä tee on enemmän mun juttu :)


Tykkään tosi paljon English Tea Shopin Green Tea Pomegranate -teestä, joka on edellinen teeostokseni Ruohonjuuresta Helsingissä käydessäni.



Oikeasti, tällaiset herkut ja hyvä tee vaan tekee ihmisen niin onnelliseksi <3

- Tiina -

2 kommenttia: