sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Blogimuutoksia, kuntosalivalmentajan koulutuksesta ja ruokapäiväkirjan pitämisen vaikeudesta!

Blogi sai eilen uuden selkeämmän ilmeen ja nimi muuttui pelkäksi Treenimuijaksi. Lisäsin blogin sivuun myös Facebook -liitännäisen, joten sitä kautta on helppo liittyä tykkäämään Treenimuijan Facebook-sivusta. Päivittelen sinne blogikirjoitusten lisäksi Facebookissa tai muualla netissä törmäämiini mielenkiintoisiin blogini aiheisiin liittyvä juttuja. Treenimuijan Facebookiin päivittyy blogia useammin esimerkiksi ruokapäivityksiä kuvien kera. Mitäs tykkäätte muutoksista?

Banaanipannarit appelsiini-avocadosuklaamoussen kera :)
Näillä herkuttelin eilen illalla.

Gluteenitonta pastaa ja jauhaliha-kasviskastiketta
salaatin ja hapankaalin kera

Trainer4Youn Kuntosalivalmentajan koulutus on nyt tosiaan teoriakoetta vaille valmis! Koulutus oli kyllä hyvä ja suosittelen lämpimästi valitsemaan Trainer4Youn, mikäli koulutukset kiinnostavat. Kenestäkään ei viiden päivän koulutuksella tule heti ammattimaista kuntosalivalmentajaa, mutta tästä on nyt hyvä aloittaa ohjelmien tekemisellä ja vaikkapa tuttavien ohjaamisella. Kouluttajat sanoivat, että omaa lähipiiriä ei kannattaisi lähteä valmentamaan, koska läheiset ovat huonoja ottamaan neuvoja vastaan (kenen mies esimerkiksi suostuisi naisensa ohjaamaksi kuntosalilla?? ;) ) ja omien kavereiden kanssa menee salilla helposti kuulumisten vaihtamiseksi. 

Olen kyllä samaa mieltä, mutta toki jos joku kavereista haluaa ohjelman ja minut salille auttamaan sen kanssa alkuun, niin toki tällaista palvelua "myyn" (hinnasta voidaan sopia ;). En siis kieltäydy tekemästä ohjelmia tai ohjaamisesta, mutta varsinaiseen valmentamiseen en välttämättä tuosta syystä ryhtyisi.

Trainer4Youn PersonalTrainer -putki jatkuisi heti tähän perään, mutta se vaatisi jo niin paljon rahaa ja ajallista panostusta, että tällä hetkellä ei vaan jaksaminen riitä. Melkein jo harkitsin sitä, koska sitten taas syksyllä alkava PT-osuus jatkuu vuoden vaihteen yli ja nuo talvikuukaudet ovat aivan mahdottomia töideni kannalta toteutettavaksi. Joten mietin jo, että nyt olisi hyvä aika... Lisäksi ravintovalmentajan koulutus, joka minua kovasti kiinnostaa, olisi hinnan ja käytännön puolesta parempi käydä PT-putken jälkeen... Noh, nämä ovat vain haaveita, joille ei ole aikarajaa. Ehdin käydä ne myöhemminkin. Nyt elämäntilanne on sellainen, ettei aika riitä koulutuksiin eikä palveluiden myymiseen töiden ohella. Nuo ovat nimittäin jo sen verran hintavia koulutuksia, että niistä olisi seurattava taloudellista hyötyä. Oman itsensä vuoksi en ole valmis sitomaan koulutuksiin sellaisia rahasummia.

Tästä pääsenkin sutjakkaasti seuraavaan asiaan. Kaverini käy Trainer4Youn ravintovalmentajan koulutusta ja tarvitsi muutamalta ihmiseltä ruokapäiväkirjat hänelle analysoitavaksi. Olen toista päivää nyt yrittänyt pitää hänelle yksityiskohtaista ruokapäiväkirjaa, ja on kyllä muuten aika vaikeaa! Tsemppiä vaan ruokapäiväkirjani analysointiin! Teen kaikki ruokani alusta asti itse aika laajasta kirjosta raaka-aineita, käytän paljon superfoodeja yhdessä smoothiessa. Lisäksi kun jokaisesta valmistamastani ateriasta tulee useampi kuin yksi annos, niin sitä oman annoksen osuutta on pikkuisen hankalaa arvioida! 

Olisi tästä näkökulmasta helpompaa syödä tuotteita eikä raaka-aineita: Saarioisten pinaattilättyjä 5 kpl, Valion hedelmäpommijogurtti 2 dl, Ruispala 2 kpl, Oltermanni 2 siivua...

Sen sijaan ruokapäiväkirjani näyttää suunnileen tältä. Tässä on siis satunnaisia otteita parin päivän ruoistani, ei suinkaan kaikkia syömiäni ruokia.

Aamupala 8:10
1,25 dl kaurahiutaleita
50 g mustikkaa
2 mansikkaa
1/4 dl mustaviinimarjoja
1/2 prk Milbona quark & yogurt
10 mantelia
1 tl Ceylonin kanelia

Välipalasmoothie 10:20
1 Banaani,  1/4 verigreippi, 1/2 omena, 1/2 Milbona quark & yogurt, 1/2 rkl lucumaa, 1/2 rkl carob-jauhetta, reishiä ripaus, 1/4 tl ashwagandhaa, 1 rkl kauraleseitä, vettä

Illallinen 19:40
0,75 dl tattarisuurimoita veteen keitettynä
125 g Isokari Loimulohta
1 rkl Saarioisten Sweet chili -kastiketta
20 g Jääsalaattia
40 g kurkkua
40 g tomaattia
30 g paprikaa
10 g mungpavun ituja

- Olipa muuten pikkuisen hankalaa arvioida salaatin komponenttien grammamääriä, kun tein ensin ison salaatin kulhoon ja siitä heitin lautaselle ison kasan kaikkea? Suunnilleen tiedän, että millainen pätkä kurkkua painaa 60g ja että yksi tomaatti painaa n. 100g. Tässä ruoassa olikin harvinaisen paljon "tuotteita", siis teollisuuden valmistamia ja brändäämiä tuotteita. Yleensä mun ruokaa on vaikkapa jauheliha, tomaattimurska, bataatti, sipuli, paprika, kesäkurpitsa - yleensäkään ei ole yhtään brändin nimeä ja sellaisena haluan ruokani pääosin pitääkin. Superfoodit onkin sitten toinen juttu ;)

Ylin kuva banaanipannarit ja appelsiini-avocadosuklaamousse on vielä kokonaan kirjoittamatta auki ruokapäiväkirjaan. Lähes mahdoton tehtävä ;)


Nyt menen katsomaan kuinka mies pärjää renkaiden vaihdossa. Kieltäydyin rumasti auttamasta, koska kaipaan niin paljon vapaa-aikaa. Sitä kun ei taaskaan tähän viikkoon saati sitten viikonloppuun ole kauheasti mahtunut! Nyt tuli huono omatunto kieltäytymisestä. Onneksi sentään pidän miehen hyvissä ruoissa, niin ei voi valittaa ;)


Illaksi vielä salille tekemään jalkatreeni ja venyttely siihen päällä. Parasta!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti