maanantai 10. maaliskuuta 2014

PARAS RAAKATOFFEE -RESEPTI (TÄHÄN ASTI)

Löydettyäni Lucuman ja tehtyäni siitä raakakakun täytettä tajusin vihdoin, että voin vaikka joka päivä herkutella mitä ihanimpien jälkiruokien parissa. Eikä niiden herkkujen kokkailuunkaan mene kauaa! Eilen kokeilin raakatoffeeta tällä syötävän hyvä -blogin reseptillä. Sekin oli ihan hyvää - mutta tänään tein vielä parempaa, melkein kuin "oikeaa" toffeeta.



Tässä toffeen pääraaka-aineet, kaakaovoita, cashew-pähkinöitä, lucumaa ja mulberryjä.





Raakatoffee:
0,6 dl mulberryjä
0,6 dl cashew-pähkinöitä
3-4 rkl lucumaa
1 tl vaniljajauhetta
1/8 tl suolaa
0,6 dl kaakaovoita (kuivana)
Agavesiirappia
Seesaminsiemeniä

Jauha tehosekoittimessa mulberryt, cashew-pähkinät ja suola jauheeksi. Sekoita mukaan lucumaa ja vaniljajauhe. Sulata kaakaovoi vesihauteessa täysin sulaksi. Sekoita agavesiirappi sulan kaakaovoin joukkoon. Sekoita sulat nesteet jauheiden joukkoon ja sekoita vielä tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella). Vuoraa pieni kulho tms. tuorekelmulla ja levitä massa kulhoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja painele ne kiinni toffeemassaan. Laita hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin vähän pidemmäksi aikaa jähmettymään. Leikkaa kuutioiksi ja nauti hyvässä seurassa lämpimän teekupposen kera.




Ja näin maailma on taas entistä parempi paikka elää.

- Tiina -

2 kommenttia:

  1. Nam! Juuri kokeilin ekaa kertaa raakasuklaan tekemistä ja nappasin myös lucumaa mukaani, kun ostoksilla olin. Mielessäni nämä kaikki ihanat toffeeohjeet. ;) Tämä menee ihan varmasti seuraavaksi testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Näistä tuli kyllä superhyviä! :) Harmi vaan kun tuo lucuma kuluu pikkuisen nopeasti, niin mun pitää mennä taas ostamaan sitä ennen seuraavaa satsia ;)

      Poista