lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kesäkurpitsa-perunalasagne

Kesäkurpitsalasagnen reseptejä on netti pullollaan. Osassa kesäkurpitsa korvaa lasagnelevyt ja osassa taas käytetään pastalasagnelevyjä kesäkurpitsan kanssa. 

Tein tällä viikolla kesäkurpitsalasagnea kahdesti eri tavalla.

Aluksi tein lasagnen suoraan Yhteishyvän reseptin mukaisesti vähähiilihydraattisena lasagnena. Siitä tuli niin hyvää, että halusin tehdä sitä heti uudelleen. Halusin kuitenkin saada lasagneen hiilihydraatteja käyttämättä pastaa. Päätin siis lisätä mukaan perunaviipaleita. Reseptinä voitte käyttää siis ihan hyvin tuota Yhteishyvän reseptiä, mutta lisäksi tulee 6-8- perunaa kuorittuina ja viipaloituna. Paitsi, että sen poikkeuksen itse tein tuohon reseptiin nopeuttaakseni kokkaamista, että en antanut kesäkurpitsojen hikoilla enkä valuttanut tomaattimurskaa.

Lasagne on helppo tehdä sillä siinä ei käytetä kovinkaan montaa raaka-ainetta. Alla olevassa kuvassa on kaikki pääraaka-aineet, 2 isoa kesäkurpitsaa, 400 g jauhelihaa, 400 g tomaattimurskaa, 1 prk tomaattipyrettä, sipuli, valkosipulia ja mozzarellaa. Lisäksi tietenkin jauhelihakastikkeeseen laitetaan suolaa, mustapippuria ja muita mausteita oman maun mukaan. Laitoin lisäksi ainakin chilijauhetta ja basilikaa.


Ensimmäisen tämän viikkoisista lasagneistani tein tosiaan "perinteisesti", eli viipaloin kesäkurpitsat pitkittäisesti ja ladoin jauhelihakastiketta, mozzarellaa ja kesäkurpitsaa kerroksittain.


Toiseen lasagneen viipaloin kesäkurpitsat tavallisiksi viipaleiksi joten ne olivat suunnilleen samankokoisia kuin perunaviipaleetkin. Kerrokset tein taas ihan normaalisti, ainoastaan että perunoille tuli omat kerroksensa. Alimmaksi laitoin jauhelihakastiketta, sitten kesäkurpitsaa jonka päälle perunaa jotka maustoin suolalla ja mozzarella perunakerroksen päälle.

Kun sain ruoan uuniin menin ulos tekemään pihahommia. Arvelin, että ruoassa kestäisi tunti valmistua ja laitoin puhelimen ajastimen soimaan sisälle tulemisen merkiksi. Noooh... Olisi se ruoka valmistunut varmana varttia aiemmin, eikä olisi mozzarellat ihan palaneet ;) Ei ruoka kuitenkaan onneksi maistunut palaneelta. Perunakin sopi tosi hyvin jauhelihan ja kesäkurpitsan kanssa. Aion jatkossakin ehdottomasti tehdä kesäkurpitsalasagenen tällä versiolla!



Lautaselle vielä mukaan kasa hapankaalia ja toinen kasa raejuustoa. Ai oliko hyvää? Kysyppä joku toinen!



2 kommenttia:

  1. Oi, tää menee kokeiluun! Kesäkurpitsaa käytänki jo vaikka niin missä, mutta ne hiilarit mulla tahtoo aina jäädä vähemmälle. Tätä! Heti huomenna! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :)
      Mulla on ihan sama juttu, kesäkurpitsa on mun keittiön käytetyin vihannes mutta helposti ne hiilarit unohtuu... Onneksi tuo Lite muistutti hiilareiden tärkeydestä :)

      Poista