sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vuoden ensimmäinen juoksulenkki tehtynä

Kävin tänään juoksemassa pitkästä aikaa! Jouluna juoksin Karibian ristelyllä laivan kannella (blogipostaus tässä). Sitä ennen olen SportsTrackerin perusteella juossut kahdesti lokakuun jälkeen. Tänä vuonna en siis vielä lainkaan. Vähän jännitti, että jaksanko mä juosta edes viittä kilometriä, joka oli tämän aamun tavoite.

Viime keväänä kun alkuvuoden treenitauon jäljiltä lähdin nostamaan kuntoa, niin ekalla juoksukerralla juoksin vaivoin ehkä pari kilometriä! :D Siitä sitten kevään juoksukoulun, Likkojen Lenkin, NiceRunin ja VaasaMaratonin kymppin juoksuun valmistautuessa nostin siitä juoksukunnon yli kympin lenkkeihin muutamassa kuukaudessa. Ajattelin, että kuinkahan pohjalta sitä taas lähdetään parantamaan...

Aamun epäröinnin jälkeen laitoin siis juoksulenkkarit jalkaan, pitkähihaisen treenipaidan ja ohen juoksutakin ylleni (sillä tarkenee, jo, JIPPII!), musat korviin ja menoksi.


Lopulta juoksinkin yhteensä 5,35 km aikaan 36:17, keskinopeuden ollessa 8,8 km/h ja keskivauhdin 6:46 min/km. Kaloreita paloi 329. Olin ihan tyytyväinen vuoden ensimmäiseen juoksuuni! Ei näköjään ihan nollasta tarvi tällä kertaa aloittaa. Muutenkin koko juoksemisesta tuli niin hyvä fiilis, että taitaa kroppa olla kaivannut sitä kovasti!

Lounaaksi tein tänään broilerinjauhelihapullia (kiitos taas Lidlin broilerinjauhelihatarjoukselle!), riisiä ja avocadokastiketta. En ole syönyt riisiä pitkään aikaan. Taisin saada viime syksynä Liten aikana riisiöverit ja tänä vuonna olenkin korvannut riisin pääasiassa quinoalla. Nyt taas riisikin maistui hyvältä.

Nyt menen tekemään raakatoffeeta, katsotaan mitä siitä tulee! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti