keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Paremmat päivät alkaneet on

Mukavia päiviä on takana jo muutama! "Jo"-sanalla tarkoitan sitä, että viikonloppuna mulla oli joku ihme ahdistus päällä kaikesta. Tai siltä tuntui, vaikka kaikki oli hyvin. Kirjoitin siitä tunteesta blogiin siltä osin kuin liittyi blogiin ja treeneihin ja sen jälkeen alkoikin heti helpottaa. Heti julkaistuani sen kirjoituksen, aurinko alkoi paistaa niin ulkona kuin mun mielessäni. Siitä lähtien se aurinko on pysynyt ylhäällä.

Treenaamiselle alkaa olla taas aikaa. Myös aamuheräämiset alkaa maistua hyvältä. Tällä viikolla olen noussut ylös kahtena päivänä klo 6 ja tänään 5:30! Uskoisitteko, että vielä joku aika sitten olen vaivoin noussut seiskalta-puoli kasilta kolmen vartin torkuttamisen jälkeen. Musta tuntuu, että ainakin seuraavaan talveen asti voisin olla aamuvirkku :) Aamusalit, aamuaerobiset ulkoillen tai aikaiset töihin menemiset ja näin ollen aikaiset kotiin lähdöt alkaa houkuttaa sitä mukaa kuin aamuaurinko paistaa entistä aiemmin. En voi vannoa, mutta uskon, että syömilläni superfoodeilla on jotain tekemistä tämän piristymisen kanssa. En ole talvenkaan aikana ihan kuoleman väsynyt ollut, kuten aiempina vuosina. Päikkäreitäkin olen ottanut tämän vuoden aikana ehkä pari kertaa, aiemmin nekin melkein joka päivä. 

Ei mun pitänyt kuitenkaan mun nukkumisista kirjoittaa, vaan siitä kuinka mä olen viettänyt kivoja päiviä tällä viikolla.


Olin eilen pitkällä kävelylenkillä auringonpaisteessa ystäväni kanssa. Rakastan tätä lähiluontoa ja merta auringonpaisteessa, ja keväällä se auringonpaiste on niin speciaalia ja ihanaa. Nautin joka hetkestä kun saa viettää ulkona lenkkipoluilla.


Kauniita maisemia tuli matkan varrelle niin paljon, että se jo alkoi hidastaa matkaa ;) Ehkä joku päivä teen kuvausreissun yksin, että hidastan vain omaa matkantekoani...Eilisen melkein 1,5 h ja melkein 9 km kävelylenkistä johtuen väsähdin illallisen jälkeen niin, että menin aikaisin nukkumaan. Laitoin kellon herättämään tänään 5:30 jotta ehtisin lähteä 6 bussilla vielä salille ennen töihin menoa. En ole varmaan koskaan noussut noin aikaisin, ellei ole tarvinnut lähteä lentokentälle :D Aamuaurinko on ehkä paras juttu mitä tiedän. Niitä aamuaerobisia on pakko alkaa tekemään. Olen aina luullut olevani auringonlaskujen ystävä, mutta kyllä auringonnousut vie ehdottomasti voiton kauneudellaan!

Matkalla salille aurinko pilkotti puiden lomasta


Aamulla salilla tein laatimani 1-jakoisen kiertoharjoitteluohjelman. Ohjelma kuuluu osaksi kuntosalivalmentajan lähipäivää tulevana viikonloppuna. Ohjelma oli hyvä saada itse treenattua ennen viikonloppua, että voi seistä ohjelmansa takana kun sitä esittelee parilleen. Tein ohjelman kuntosaliharrastusta aloittelevaa kuntoilijaa ajatellen, joka olikin tehtävän annossa valmiiksi määritelty. Aika kevyt mutta mukava ohjelma vaikka itsellekin palauttavaksi koko kropan ohjelmaksi viikon rankempien treenien ohella.


Salille otin mukaan treenin jälkeen vedettäväksi Solgarin Whey to go- suklaan makuista heraproteiinia, jonka tilasin iHerbistä ja josta tykkään tosi paljon. Niin paljon, että tilaukseen meni juuri lisää :) Lisäksi palauttavaksi hiilariksi banaani. Töihin päästyäni sitten vedin vielä aamupalaksi tekemäni smoothien, jonka vein työpaikan jääkaappiin ennen salille menoa. Aika kätevää kun työpaikka on salin vieressä :)

Lounaaksi vedin kuitenkin jättiannokset salaattia, porkkanaraastetta ja kurpitsaa sekä uuniperunan täytettä, jota tuli lastattua lautaselle sellainen keko, ettei peruna siihen enää mahtunut :D Toki se mahtui onneksi tarjottimelle. Tuli vähän syötyä, mutta hei, olinhan mä sentään ollut jo salilla :D Hyvä peruste itselle, jotta voi hyvällä omalla tunnolla syödä paljon :) Kroppa tarvii nyt energiaa palautuakseen... Mitä se toki tarviikin, mutta joku tolkku sentään pitäisi koittaa säilyttää...


Töiden jälkeen harrastinkin hyötyliikuntaa ja kävelin kaupunkiin. Mulla vapautui vähän "ylimääräistä" aikaa, ja mietin mitä sillä tekisin...


Päädyinkin Sweet Vaasaan teelle. Siellä on niin ihania kakkuja ja myös paljon gluteenittomia (tosin sokerillisia!), ettei oikein osaa valita :)


Päädyin tähän ihanan raikkaaseen vadelma-kakkuun ja vihreään teehen. Voi luoja kun se oli hyvää!! Pohja oli tehty (?) marengista, tai sitä siinä ainakin oli mukana. Tosi hyvää! Lempikahvila on nyt lopullisesti vaihtunut Cafe de Parisista Sweet Vaasaan. Tosin sieltä saa edelleen maailman parasta pätkis-kaakaota :D


Kotona teinkin kesäkurpitsalasagnea vähän muunnellen. Reseptiä on tulossa! Tuli huippuhyvää, pidin sen tunnin uunissa saman aikaa kun kävin lakaisemassa taloyhtiön talkkarivuorolla talon edustan kivenmurikat pois ja totesin sen vähän liian pitkäksi aikaa, kun päällä oleva mozzarella oli ihan mustaa :D Nooh... Mitäs pienistä. Onneksi se ei makuun vaikuttanut kuitenkaan. Kyytipoikana vielä kasa hapankaalia ja toinen kasa raejuustoa.


Halusin ehdottomasti olla illalla vielä ulkona ja päädyin tosiaan harkitsemani juoksulenkin sijasta tekemään talkkarihommia. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Huhkin harjanvarressa 40 minuuttia.
 
Iltapalaksi vielä Torkkuja ja nokkosia -blogin maapähkinävoismoothie, jonka luvataan olevan syntisen hyvää!! Ja telkusta tietenkin tulee Jutta ja puolen vuoden superdieetit. Harmi, kun on jo viimeinen jakso. Sunnuntaina kuitenkin alkaa Avalta Suurin pudottaja. Jes!

Iloista illan jatkoa! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti