sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ruokakaappien esittelyä

Mies heitti tänään n. -20 asteen pakkasen kunniaksi petivaatteet ulos pakkaseen ja tyhjensi myös pakastimen ulos sulatusta varten. Siitä inspiroituneena päätin vihdoinkin järjestellä ruokakaapit uusiksi. Keittiön tasot oli täynnä erilaisia ruokia ja muuta tavaraa, joten olikin aika siivota keittiö. Aion laittaa osan vanhoista astioista myyntiin ja siinä ne olivat lojuneet työtasolla odottaen hetkeä jolloin ehdin viedä ne kirppikselle. Mikä tulee ehkä maaliskuussa. Siispä piti järjestää niillekin kaapeista uudelleen tilaa.

Olin niin tyytyväinen kun sain vihdoinkin kaapit omaan loogiseen järjestykseeni. Sain myös niille astioille yläkaapeista tilaa. Ajattelin sitten samalla ottaa kuvat kaikista meidän ruokakaapeista ja esitellä, että mitä niistä löytyy.

Tässä on meidän kuiva-ainekaappi. Tämä on se murheenkryyni, tavaraa on vaikka kuinka paljon. Tämän nyt sain järjestettyä niin, että alhaalla on välipalatarpeita, keskellä varsinaisia ruoka-ainetarpeita ja ylhäällä harvoin käytetyt tai turhat asiat.


Alimmalta hyllyltä löytyy manteleita, maapähkinöitä, suoläpähkinöitä, pistaasipähkinöitä, ananasta, pellavansiemeniä, kuivattuja taateleita ja luumuja, siemeniä, mm. auringonkukan- ja pinjansiemeniä, mantelijauhoa, kookoshiutaleita, hunajaa ja maapähkinävoita.


Keskimmältä hyllyltä löytyy riisiä, kaurahiutaleita, tattarihiutaleita ja -jauhoa, tomaattimurskaa ja -pyrettä, kikherneitä, pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä, kvinoaa, kookosjauhoa, soijarouhetta ja linssejä. Agave-siirappi joutui myös tälle hyllylle, vaikka teeman puolesta kuuluisi alahyllylle :)


Ylimmältä hyllyltä löytyy mm. perunajauhoja, maissijauhoja, gluteenittomia jauhoja ja pastaa, Kalaharin suokaa, merisuolaa, "normaalia" pöytäsuolaa, kahvia ja kolmea erilaista sokeria sekä siirappia. 


Nämä sokerit vois heivata jonnekin, jos joku tarvii sokeria niin täältä saa :) Päiväystäkin oli vielä jäljellä ja avaamattomiakin vielä.


Meillä on auttamattoman pieni jääkaappi, sellainen perus jääkaappi-pakastin yhdistelmä. Pitäis varmaan ostaa isompi asunto, että sais isomman keittiön jonne saisin erilliset jääkaapin ja pakastimen. Neliöiden puolesta nyt riittää tämä 82 mutta kunhan saisin isomman keittiön. Kenellä mahtuu vihannekset tuollaiseen onnettomaan vihanneslaatikkoon? Ei meillä ainakaan. Jääkaappi on muutenkin tällä hetkellä aivan tupaten täynnä kun juuri eilen ostin neljä kassillista ruokaa kaupasta.

Jääkaapista löytyy paljon kasviksia, mm. bataattia, porkkanaa, savojinkaalia ja kiinankaalia, purjoa, tomaattia, kurkkua, jääsalaattia, rucolaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, munakoisoa, inkivääriä, paprikaa, chiliä. Löytyy kanamunia, soija- ja kaurajogurttia. Kahta erilaista vuohenjuustoa. Ja kissanruokaa. Latz on parasta :)


Jääkaapin ovessa ei olekaan mitään järkevää. Vanhoja kastikkeita ym. Ainoastaan soija- ja mantelimaidot ovat nykyisen ruokavalioni mukaisia. Mies käyttää salaatinkastikkeita, mutta mä en ole koskaan kauheasti tykännyt salaatinkastikkeista. Jääkaapissa säilytän myös Molkosania, jota käytän vatsani takia sekä itsetehtyä marjakeittoa. Mies ei antanut heittää tuota vanhaa kinuskikastiketta pois, olkoot siellä niin kauan että lähtee lopulta itse kävelemään ;)



Superfood-kaappini tyhjensin pöydälle kuvattavaksi. Se on niin täynnä, ettei kaapista otetusta kuvasta olisi saanut mitään selvää ja halusin esitellä teille mitä kaikkea meiltä löytyy. Näitä käytetään meillä lähes päivittäin. Macaa, Chlorellaa, Spirulinaa, Ashwagandhaa, Reishiä, Raakakaakaojauhetta, Kookosöljyä, Goji-marjoja, Chia-siemeniä. Lisäksi käytän päivittäin alla olevia lisäravinteita, multivitamiinia, D-vitamiinia, magnesiumia, kalkkia, Omega-3:sta sekä Body-Flexiä, joka sisältää kalsiumia, magnesiumia, vihersimpukkajauhetta, MSM:ää, nokkosjauhetta sekä D3-vitamiinia. Sen pitäisi lisätä nivelten, lihasten ja luuston hyvinvointia. Kirjoittelen jossain vaiheessa enemmän näistä supereista.


Proteiinikaapista löytyy Leaderin Natural Protein Mixiä sekä Puhdistamon riisiproteiinia, joita yritän tällä hetkellä käyttää proteiinilisinä treenien jälkeen. Halusin löytää luonnollisempia vaihtoehtoja noille Fastin proteiineille ja noita olen tosiaan kokeillut. Muuten ihan jees, mutta kyllä ne vaan maistuu ihan järkyttäville noihin makeutusaineilla makeutettuihin heraproteiineihin verrattuna!! Haastavinta uudessa ruokavaliossani, jossa haluan karsia kaiken ylimääräisen. Onko kenelläkään vinkkiä mahdollisimman luonnollisesta heraproteiinista, joka myös maistuu hyvälle, mutta missä ei ole asesulfaami K:ta tai sukraloosia?


Tässä seuraavassa kaapissa taas kaikki on hyvää ja terveellistä :) Mun teekaappi <3 Edellisessä postauksessa kerroinkin, että juon paljon teetä. Taisin laskea, että 25 erilaista teepakettia löytyy tältä hyllyltä. Juon pääasiassa vihreää teetä, mutta myös muut kuin musta tee käy. Meiltä löytyy myös valkoista teetä ja rooibosta. Reissuilta tarttuu aina mukaan teetä, parhaita tuliaisia :)


Seuraava hylly onkin turhin mitä mellä on. Täällä on jotain alkoholia, mitä ei edes ikinä juoda. Nää sais kaataa viemäristä alas tai viedä joillekin tuliaisiksi :) Tällekin hyllylle löytyisi pienessä keittiössä muutakin käyttöä...


Sitten vielä esillä olevat ruoat. Sain järjestettyä hedelmät ihanasti kulhoihin. Tällä hetkellä kuluu aika paljon hedelmiä, joista loihdin ihania herkkuja. Löytyy banaania, omenia, appelsiinia, mandariinia, sitruunaa, mangoa, avocadoa. Lisäksi yrttejä, persiljaa ja korianteria. Lasikulhoista löytyy cashew-pähkinöitä ja kurpitsansiemeniä.



Semmoiset ruokakaapit meillä! Pakastin jäi vielä esittelemättä, kun kuvienottohetkellä se oli tyhjennettyjä ulos ja pakastin sulamassa. Pakkasesta löytyy aina paljon marjoja, kasviksia ja seitiä.


Tällaisista raaka-aineista siis kokkailen tällä hetkellä ihanimpia herkkuja ikinä, jotka on kaikki gluteenittomia, viljattomia (paitsi kauratuotteet), lehmänmaidottomia, lihattomia. Ruoat on ravitsevia ja täynnä ihania makuja. Ruoanlaitto on tällä hetkellä mulle melkein suurempi intohimo kuin treenaaminen. On niin kivaa opetella laittamaan uudenlaisia ruokia, jotka vieläpä maistuu taivaallisilta!

- Tiina -

4 kommenttia:

  1. Olen uusi lukijasi, entinen vaasalainen, nykyään asun ulkomailla.
    Ihanan siistit kaapit on sulla ja paljon kaikkia terveellisiä herkkuja:)
    Mua kiinnostaa nuo superfoodit, sulla on varmaan niistä kokemusta.
    Mitä tuotetta voisit suositella joka lisäisi vastustuskykyä? Tulen tosi helpolla kipeäksi ja sitten treenit aina jää välin pitkäksi aikaa.
    Toivotaan ensi viikoksi Vaasaan lämpösempiä ilmoja, ollaan sinne tulossa lomalle.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lukijakseni! Mukavaa saada uusia lukijoita! :)
    Kiitos! :) Kerrankin ovat siistit! Tekee hyvää saada kaalit järjestykseen, tietää ainakin mitä sieltä löytyy :)
    Olen aika paljon lueskellut ravinnosta ja superfoodeista, mutta silti pakko sanoa etten ole mikään ammattilainen näissä asioissa. Omasta kokemuksesta kuitenkin sanoisin, että supereista maca ja pakuri voisi olla hyviä. Lisäksi suosittelen inkivääriteen säännöllistä nauttimista. Siitä olen kirjoittanut bloigissakin. Mutta! Kaiken a ja o on silti päivittäisen ravinnon siistiminen. Tärkeimpinä asioina putsaisin valkoiset viljat ja sokerin.
    Toivotaan teille hyviä lomasäitä! :) Loppuviikosta pitäisi laihtua alle kymmenen pakkasasteen.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, mä en ole ainoa jonka jääkaappi tahtoo aina välillä olla ihan täysin täyteen tungettu... Mun mielestä jääkaapin pitäis jotenkin vastata asunnon kokoa - tuommonen peruskaappi yksiöön ja isompiin asuntoihin iiiiiso jääkaappi :D

    Mä muuten tekisin tuosta kuoharista hernekeittoa ;) Joskus sain sellasta syödäkseni ja oli ihan älyttömän hyvää. Pitäiskin kaivaa se respeti jostain... Oikein hyvä käyttötarkotus alkoille on ruoka ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, todellakin! Harmi vaan kun näissä vanhoissa rivareissa on niin pienet keittiöt, tekis mieli raivata tuo siivouskomero tuosta jääkaappipakastimen vierestä pois ja laittaa siihen tilalle erilliset jääkaapin ja pakastimen, mutta ehkä se olis jo vähän liikaa. Pitäis kai vaan ostaa vähemmän kerralla :D

      Ou nou, hernari ei kuulu mun suosikkeihin, mutta ehkä siitä vois keksiä jotain muuta. Mitähän tuosta kossusta? :D

      Poista