keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kanelinen Granola-mysli (gluteeniton)

Vuosi sitten meni monta kuukautta putkeen, että söin tätä granolaa melkein joka päivä. Aina kun edellinen satsi alkoi loppua piti saada tehtyä uusi erä. Rakastan kanelia ja se tuokin tähän muutenkin hyvään mysliin vielä erityisen herkullisen maun. Tänään tein tätä ekaa kertaa viime kevään jälkeen. Mantelilastuja ei ollut, joten piti soveltaa ja rouhia mukaan mantelia ja cashew-pähkinää. Laitan tähän kuitenkin alkuperäisen ohjeen, sillä se on niin hyvää, ettei ainakaan maun takia tarvitse lähteä soveltamaan!

Granola-mysli:

2 dl kaurahiutaleita
3 dl mantelilastuja
0,75 dl seesaminsiemeniä
0,75 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1-2 tl kanelia
(1/2 - 1 tl jauhettua inkivääriä)
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 dl omenatäysmehua
2 rkl oliiviöljyä



Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nestemäiset aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kuivat ja nestemäiset aineet keskenään. Levitä seos leivinpaperilla vuodatulle pellille. Paista uunissa 150 asteessa välillä sekoitellen, kunnes mysli on kullanruskeaa. Ota pelti pois uunista ja sekoittele jäähtymisen ajan, ettei se jähmety kiinteäksi massaksi pellille (tämän vaiheen tosin itse aina unohdan ja ei ole koskaan jähmettynyt!). Granola rapeutuu jäähtyessään. 

Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Jos haluat lisätä mysliin esim. kuivattuja marjoja tee se ennen rasiaan laittamista.

Herkuttele myslillä esimerkiksi maustamattoman rahkan tai jogurtin ja marjojen kera.

Jogurttia, mustikoita ja granolaa.

Paistettuja omenoita, kaurajogurttia ja granolaa

Tattarituorepuuroa ja granolaa.

Tämä herkku on todella helppo valmistaa ja siitä on moneksi. Satsi riittää myös aika pitkäksi aikaa - ja sitten kun se loppuu, sitä on pakko saada lisää!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti