sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mansikkainen tattarituorepuuro

Olen jo pitkään ajatellut, että haluaisin kokeilla tehdä tuorepuuroa. Perjantaina kaupassa hiutalehyllystä käteeni tarttui Keskisen myllyn Tattarisuurimoita ja paketin takaa löytyi niin hyvän kuuloinen tuorepuuro-ohje, etä nuo Tattarisuurimot päätyi ostoskärryyni.Mansikkainen tattarituorepuuro:

1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
1 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
5 mantelia
2 kuivattua viikunaa (itse käytin taateleita)
n. 2 dl vettä

Liota aineksia yön yli. Siirrä seos tehosekoittimeen tai kulhoon jos sekoitat sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon:

1 banaani paloiteltuna
1,5 - 2 dl pakastemansikoita
1 mandariini tai 1/2 appelsiinia kuorittuna


Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella riittävän pitkään, jolloin saat kuohkeaa ja samettista puuroa. Lisää vähän vettä, jos puuro tuntuu liian paksulta eikä sekoitu kunnolla.


Paketin kyljessä ei mainittu tuleeko ohjeesta 1 vai 2 annosta, joten tein annoksen tuplana. Tosin lopulta siitä tuli 3 annosta (siis meidän annoskoilla). Eli tuosta ohjeesta riittänee kahdelle josvähän pienempi annos poistaa aamunälän. Itse syön aamuisin isoja annoksia.

Kun olin heittänyt ainekset tehosekoittimeen, niin sehän ei sitten inahtanutkaan! Nyt sain siis tällä puurolla tehosekoittimeni hajalle! En kestä!! Saman kuun aikana siis olen nyt saanut sauvasekoittimeni hajalle, kun tein viimeksi raakapalleroita (ohje tässä). Se oli ehkä "semisti" oma vika kun en lopettanut ajoissa ;) En vielä silloin ajatellut kuinka helposti nuo laitteet ottaa nokkiinsa. Olisi ehkä kannattanut lukea ne käyttöohjeet ;)

En kuitenkaan ymmärrä mikä tuolle tehosekoittimelle nyt tuli. Välittömästi kun totesin, ettei se lähde pyörimään laitoin laitteen offille ja otin osan puuroaineksista pois. Vaikka tavaraa oli nyt vähemmän kulhossa, ei se silti lähtenyt pelittämään. Onneksi oli uusi sauvasekoitin, ettei tarvinnut jäädä ilman tuorepuuroa ;)

Lopputulos oli tosi herkullinen! Mansikan maku tuli voimakkaiten esiin, mikä ei ole ollenkaan huono juttu :) Tällaista mansikkapuuroa voisin syödä vaikka joka aamu. Toisaalta kaipaan kyllä lämmintä aamupalaa ainakin näin talvella ja mietin, että miksipä tätä valmista puuroa ei voisi lämmitääkin vielä? Ihan hyvin varmaan voisi.

Huomisaamuksi uusi satsi likoamaan! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti