torstai 16. tammikuuta 2014

Haaste on heitetty!

Sain tänään "blogiurani" ensimmäisen haasteen Suvin blogin The best is yet to come kautta. Kiitos siitä! Voiko olla enempää intona yhdestä blogihaasteesta :)

Haasteen ideana on seuraava:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Mennäänpä ensin noihin yhteentoista faktaan itsestäni. Pitäydyn pääasiassa blogin teemojen sisällä, mutta ehkä kerron jotain sen ulkopuoleltakin. Luonnollisestikaan en pysty kirjoittamaan lyhyesti...

1. Inhosin liikuntaa elämäni ensimmäiset 20 vuotta. Nyt siis enemmän tai vähemmän innokasta liikkumista on takana kuitenkin jo 13 vuotta. Koulussa mun liikunnannumero oli 6 enkä tullut liikunnan opettajan kanssa yhtään toimeen. Yläasteajoista on kohta 20 vuotta, mutta vieläkin vähän tunnen angstia noista ajoista. Muuten olinkin koulussa ihan hyvä oppilas ja pidin kaikista muista aineista.

2. Inhoan penkkiurheilua! En ymmärrä miksi käyttäisin aikaa urheilun katsomiseen televisiosta, kun samaan aikaan voisin itse olla urheilemassa. En myöskään ymmärrä sitä, että urheilukisoissa juodaan kaljaa, sehän on niin epäurheilumaista :D Okei, mä olen välillä myös vähän nipo näiden kaljoitteluasioiden kanssa :)

3.  Tykkään työstäni taloushallinnon parissa tosi paljon, enkä tältä uraltani varmaan koskaan hyppää pois. Silti mua harmittaa tosi paljon, että nuorena mulla ei ollut samaa intoa liikkumiseen ja ruoanlaittoon, koska voisin olla tällä hetkellä ihan toisella alalla. Olen vähän kateellinen niille, jotka ovat aina olleet tosi liikunnallisia ja ovat saaneet siitä itselleen ammatin, jolla elää.

4. Söin vielä reilu 3 vuotta sitten tosi epäterveellistä ruokaa. Lapsuudenkodissani syötiin pääasiassa pitääkseen nälkä kurissa, ja äidilleni ruoanlaitto on aina ollut vastenmielistä. Siispä olen kasvanut aika pitkälle einesten parissa. Vasta 5 vuotta sitten opettelin kunnolla tekemään ruokaa itse. 3 vuotta sitten törkeiden vatsaoireiden vuoksi siirryin gluteenittomaan ruokaan, ja siitä lähtien ruokavalioni on koko ajan muuttunut terveellisempään suuntaan.

5. Olen vannoutunut tee-ihminen. Inhoan kahvia, se maistuu mielestäni tosi pahalle! Kotonani on yksi kaappi täynnä teetä. Itseasiassa piti laskea, ja sieltä löytyi 25 eri teepakettia :D Ostelen teetä aina matkoilta. Sen lisäksi juon usein inkivääriteetä.

6. Opiskelen omaa alaani avoimessa yliopistossa, tavoitteena saada maisterin paperit ennen kuin täytän 40 :D Onneksi siihen on vielä paljon aikaa ;)

7. En ole mistään kotoisin :D Olen syntynyt Alahärmässä, yläasteiän asuin Lapualla, sieltä muutin lukion kakkoselle Saloon, josta lähdin vaihtoon Hollantiin. Sieltä taas muutin Helsinkiin ja vielä Espoon kautta muutin Vaasaan aika tasan 5 vuotta sitten. Vaasasta olen löytänyt paikkani, viihdyn täällä hyvin.

8. Olen ennen ollut tosi herkkä ihminen, mutta vuodet ovat tuoneet myös kovuutta. Kestän elämässä melkein mitä vaan, se on opettanut, että kaikesta selviää. Olen kuitenkin täysin tunneihminen ja innostun asioista tosi helposti. Tunteella teen päätökset elämässäni. Suhtaudun asioihin myös henkilökohtaisesti ja joskus on vaikea olla loukkaantumatta.

9. Oikean rakkauden löytyminen on tasapainottanut ja rauhoittanut minut. Elän hyvin seesteistä ja tosi onnellista elämänvaihetta. Vanhasta elämästäni oli tasapaino usein hukassa ja hermostuin herkästi. Elämä on nykyään niin ihanaa!

10. Rakastan matkustamista ja tällä hetkellä onkin harvinainen tilanne, että ei ole mitään matkaa varattuna. Tosin vasta 2,5 viikkoa sittenhän me tultiin sieltä Floridasta / Karibian risteilyltä. Josko sitä odottaisi edes kuukauden vielä ennen seuraavan matkan varaamista :)

11. Haaveilen eläkeajasta :) Matkalla tajusin, että koska aion elää 100-vuotiaaksi, minulla on suunnilleen tähän astisen elämäni mittaiset eläkepäivät tiedossa. Ne aion viettää jossain merenranta-penthousessa Floridassa, esimerkiksi Fort Lauderdale ei olisi pöllömpi paikka vanheta. :)

Jep :D

Sitten Suvin kysymyksiin:


1. Facebook vai Instagram? - Ei tarvitse edes miettiä, FACE! En ymmärrä Instagramia ollenkaan, mikä siinä on ideana? Enkä oikein Twitteriäkään. Facessa tulee oltua melkein joka päivä. Jo yli kuuden vuoden ajan!!
 
2. Tykkäätkö Marimekon tuotteista? - Tykkään kyllä tosi paljon! Lähinnä sisustustuotteista, vaatteet on mielestäni ylihinnoiteltuja. Kotoakin löytyy paljon Marimekkoa. Tykkään niiden selkeistä linjoista ja isoista näyttävistä kuvioista.
 
3. Mikä on parasta talvessa? - Se, että sen jälkeen tulee kevät, mun lempivuoden aika! Hmm... Mitähän muuta? En kyllä keksi. Ehkä se, että saa hyvällä omalla tunnolla olla kotona villasukat jalassa teekupin kanssa.

4. Paras terveellinen herkkusi? - Suklaaherkku, jota tosin en ole tehnyt pitkään aikaan. Ohje löytyy blogistani tästä linkistä. Suklaamousseen tulee banaania, avocadoa, raakakaakaota ja agavesiirappia.
 
5. Ruoka, mitä et suostu syömään? - Hernekeitto! Ja nykyään en suostu syömään mitään eineksiä.

6. Miksi omia neuvoja on niin vaikea noudattaa? - Sepäs se, hyvä kysymys. Ehkä siksi, että minäkin olen vain ihminen :)

7. Mitä karkkeja valitset pussiisi Makuunissa? - Hmm. Voinko edes myöntää? En valitse mitään karkkeja Makuunissa :) En ole yhtään karkkien perään, vain suklaan. No, irtarilaarista valitsisin ehkä kuitenkin Susu-paloja. Ne on hyviä, ja gluteenittomia! Tosin yritän vältellä sokeria, joten ehkä en valitsisi enää niitäkään.

8. Uskotko horoskooppeihin? - Luonnehoroskooppien paikkaansapitävyyttä ei kukaan voi kieltää! Nehän pitää täysin paikkaansa. Lehdissä olevat päivän horoskoopit sen sijaan on täyttä huuhaata.
 
9. Kumpi on vastenmielisempää, tiskaus vai imurointi? - Imurointi! Onneksi olen saanut ulkoistettua sen tuolle paremmalle puoliskolleni :) Ja tiskitkin tiskaa onneksi kone :)

10. Blogit vai naistenlehdet? - Olen aina tykännyt lukea paljon lehtiä, mutta kyllä nykyään blogit menee ehdottomasti etusijalle.
 
11. Mistä urheiluun/liikuntaan liittyvästä jutusta haaveilet? - Ehkä vaeltamisesta jossain tosi siistissä paikassa. En nyt ihan Himalajan huipulle pystyisi kiipeämään, mutta edes osan matkaa ei olisi pöllömpi juttu :) Haha :D

Omat kysymykset seuraaville haastettaville:
1. Suosikki liikuntamuotosi ja miksi?
2. Minkä asian tekisit elämässäsi toisin jos voisit?
3. Mistä löydät motivaatiota kun et yhtään jaksaisi?
4. Miten hemmottelet itseäsi?
5. Ketä ihailet ja miksi?
6. Upein paikka missä olet käynyt?
7. Lempiruokasi
8. Mitä asioita tavoittelet elämässäsi?
9. Syysi urheilla?
10. Mistä olet riippuvainen?
11. Mitä aiot tehdä tulevana viikonloppuna?
 
Tämän haasteen saa Heidi , Flikka ja Johanna.

Olkaatten hyvät!

- Tiina -



2 kommenttia:

  1. Oi, mahtavaa! Nyt mä tiedän millä mä välttelen imuroimista huomenna! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä! Mäkin onnistuin aikani tällä välttelemään tenttiin lukemista :)

      Poista