torstai 30. tammikuuta 2014

Ahdistus maximus

Viime viikon hyvä fiilis onnistuneesta treeniviikosta ja virkeästä olotilasta tuntuu kaukaiselta historialta tällä hetkellä. Olen lukenut viikon päästä tulevaan tenttiin koko viikon ja joka ilta on mennyt lähemmäs puolta yötä. Tulevaan tenttiin on nimittäin 4 kirjaa, joista jokainen 400-600 sivua. Seuraava tentti on siitä 10 päivän päästä. On tämä hullun hommaa, opiskella työn ohella. Töissäkin on kiirettä näin vuoden vaihteessa, töissäkin olen ollut joka päivä lähemmäs kuuteen... Noooh, enää muutama viikko tätä ja sitten helpottaa. Jos pitäisi vaikka vähän kertyneitä saldoja takaisin ja urheilis vaan kaikki päivät :)




Maanantaina olin kuntosalilla, mutta sen jälkeen en olekaan tehnyt mitään koko viikolla. Siihen kaatui mun hyvä aikomus käydä pari kertaa viikossa infrapunasaunassa kokeilemssa josko siitä olisi apua mun jumittuneeseen hartiaani. Hyvästit täytyy heittää hetkeksi myös treeniohjelmalleni, johon toiveikkaana laitoin 2 lepopäivää ja 5 treenipäivää. Taitavat kääntyä toisin päin. Viikonloppuna lähdemme Saloon viikonlopuksi ja siellä lauantaina käymme kuntosalilla. Noista parista viikottaisesta kuntosalikerrasta en voi luistaa. Muilta osin laitan stressin liikkumisesta jäihin, sillä nyt yritän ajatella vain selviytymisestä päivästä toiseen näiden kiireiden kera.

Onneksi sentään syödä on pakko. Tänä keväänä teen sen viime kevättä paremmin. Pysyn kuitenkin jotenkin virkeänä ja voimissani terveellisellä ruokavaliollani. Viime keväänä söin mitä eteen sattui ja kuinka ollakaan, suklaalevy tai Pätkis-pussi ajautui eteeni aika usein, oikeastaan päivittäin. Elämä ilman sokeria jatkaa kulkuaan. Se on itseasiassa ollut aika helppoa. Maitotuotelakkoni on loppunut, mutta silti olen vasta syönyt hieman raejuustoa. Se maistuu kyllä pitkästä aikaa niiin hyvältä!!

Eilen tein kasvismunakkaan illalliseksi, jonka söin rucolan, raejuuston ja hapankaalin kera.


Tämän aamun aamupalaani kuului jälleen tattarituorepuuro myslin kera ja lisäksi porkkanasämpylä. Kaikkien näiden ohjeet löytyvät blogistani tammikuun kirjoituksista. Proteiinia kaipaan aamupalaan enemmän, mutta muilta osin aamupalani on täydellistä :)


Tänään päätin lopettaa myös lihattoman elämäni. Tosin olen kerran ravintolassa syönyt broilerin fileetä ja kalaa olen syönyt. Juuri valmistin ruokaa lopuista jämistä mitä kaapista löytyy ja kaivoin pakkasesta broilerin jauhelihan, jota santsasimme, kun se oli Lidlissä tarjouksessa. Muilta osin kaapista löytyi kiinankaalia, savojinkaalia, herkkusientä, tomaattia ja sipulia. Ette muuten usko, kuinka kauhea kynnys on lihan syömiseen kun on melkein kuukauden ollut ilman! En ole oikeastaan kaivannut lihaa lainkaan, lohta tosin olen himoinnut, mutta sitä ei ole tullut syötyä. Vaikka meillä meneekin suhteellisen paljon rahaa ruokaan, niin jostain sentään pitää tinkiä. Seiti on halpaa, hyvää, terveellistä ja helppoa.


Jepu, nyt syömään tuota broilerinjauhelihakaalipata-hässäkkää. Sitten lukeminen jatkuu!


Heippa!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti