lauantai 11. tammikuuta 2014

Crossfitiä ja BodyBalancea

Mahtavat lauantain treenit on takana! Maanantaina saimme päätettyä viikon treenit tammi-helmikuulle ja ohjelma tuntuu tosi hyvältä. Ohjelmasta kirjoitin tässä kirjoituksessa. Ohjelmaa aloin noudattaa tiistaista alkaen, eli tiistain lepopäivästä :) Keskiviikkona tein salilla tehokkaan yläkroppatreenin, johon suunnittelin oman ohjelman. Maanantaina kun käymme tekemässä jalkapäivän, jonka ohjelman myös suunnitelen, niin laitan tämän suunnittelemani 2-jakoisen treeniohjelman tänne. Torstaina sähly jäi valitettavasti välistä. Mulla on töissä menossa vuoden kiireisin aika ja torstaina olinkin töihin 19:20 asti... Siinä ei paljon ehdi urheilla enää. Tänään sitten tosiaan kävimme salilla tekemässä Crossfit WOD 30 min ja siihen päälle BodyBalance. Vähän jänskätti, että kuolenko mä sinne WOD:iin, kun viime sunnuntaina siellä GritStrenghtissä meinasi oksu tulla (kirjoitus tässä).

No, en mä kuollut. Se oli tosi kivaa piiiitkästä aikaa, vaikka vähän verenmaku tulikin suuhun lopussa :D

Kuva: Pinterest

WOD tarkoittaa workout of the day. Crossfitissä WOD on eri joka kerta. Ideana on, että tehdään tietty määrä toistoja tietyssä ajassa tai sitten ajan sijasta tietty määrä kierroksia. Tämän päiväisen crossfitin WOD oli seuraava:

40 askelkyykkyä
30 kahvakuulaheilautusta
20 punnerrusta
10 pallon heittoa maahan
5 leuanvetoa

Ja tätä kolme kierrosta. Mulla meni aikaa 14 min 15 sek. Pidin kyllä kierrosten välissä juomatauon. Ei vaan kyennyt askelkyykkyjen jälkeen suoraan siirtymään kahvakuulaheilautuksiin!

Eri paikoissa salia aloittiin WOD eri liikkeistä. Me aloitettiin noilla kahvakuulaheilautuksilla. 30 toistoa 10 kg kuulalla kävi kyllä pikkuisen hengen päälle :D Punnerrukset tein naisten punnerruksina polvet maassa, huijasin vähän siinä, mutta olin kahvakuulan jäljiltä niin hajalla, että oli pakko sen verran helpottaa. Pallon heitoissa käytetiin 8 kg palloa. Siinä pallo nostetaan ensin ylös suorille käsille ja siitä voimalla maahan, jotta se pomppaa ylös. Leuanvetojen sijasta tein rengassoutua. Pitäis kyllä opetella leuanvetoa! Meidän syksyn Lite-ryhmä on Facebookissa edelleen voimissaan ja siellä joku heitti leuanvetohaasteen, että maaliskuun loppuun mennessä nollasta 10 leukaan... Pitäiskö kuitenkin ottaa haaste vastaan?

Kuva: Pinterest.

Parasta näissä WOD:eissa on tietenkin itse treenin lisäksi se, että ne kestää vähän aikaa. Toki ennen tuota varsinaista WOD:ia lämmiteltiin se 15 min. Nyt lämmittelimme tekemällä noita samoja liikkeitä ja kokeilemalla miltä liikkeet tuntuu, minkä painoisilla kahvakuulalla ja pallolla jaksaa liikkeet tehdä.

Vuosi sitten syksyllä kävinkin sellaisen parin päivän Crossfit-kurssin ja sen jälkeen kävin salilla muutaman kerran noilla tunneilla mutta sitten vuosi sitten näihin aikoihin crossfit jäi kun oli niin kiire töissä ja opiskeluissa. Kevään aikana sitten kunto laski niin paljon, etten ollut sen jälkeen käynyt crossfitissä ennen kuin tänään. Ja innolla odotankin jo ensi lauantaita, että pääsee taas! :)

Myös BodyBalancessa oli niin ihanaa. En ollut tätä uutta joulukuussa vaihtunutta ohjelmaa tehnyt vielä kertaakaan. Oli tosi kivoja liikkeitä mitä tehtiin. Sielläkin vaan edelleen hiki jatkoi valumistaan :) Jalkojen voimatreeni oli vähän rankka crossfitin askelkyykkyjen jälkeen :D Tässä ohjelmassa oli pari mun rakastamaa biisiäkin, Lana Del Reyn Young and Beautiful ja Birdien Skinny love. Viimeistään niiden biisien aikana pystyi keskittymään hetkeen ja unohtaa kaikki kiireet. Keskittyä vain siihen liikkeeseen ja ihanaan musiikkiin.
Nyt mä voinkin keskittyä tenttiin lukemiseen, kun treenien jälkeen on ruoat, suihku ja blogi hoidettu! :)

Rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)

p.s. Tykkää Treenimuijasta Facebookissa: https://www.facebook.com/Treenimuija

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti