sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Luulot pois GritStrengthissä


Huhhuh! Sanottakoon alkuun, että takana minulla on:

- Toipuminen 7h aikaerosta
- Viikon takainen ruokamyrkytys
- Viimeisen viikon aikana ruokavalioon on kuulunut ensin 3 päivää kehoa puhdistava ruokavalio aika vähillä proteiineilla sekä sen jälkeen 3 päivää mättäen sokeria, paljon hiilaria, aika vähän proteiinia
- Treenitaukoa - puolentoista viikon aikana olen käynyt vain kerran kahvakuulassa ja sen lisäksi vain kävelyllä, eli vain yksi rankka treeni 1,5 viikon aikana
- Kauhea lihasjumi päällä - kahvakuulan seurauksena takareidet oli edelleen jumissa

Näillä taustoilla ei kannata mennä ensi kertaa Grit-tunneille! Meinasin kuolla. En kuollut. Tuntui, että pyörryn. En ihan pyörtynyt. Tuntui, että jos teen kovempaa, oksennan. Siispä en tehnyt kovaa. Luulot lähti pois omasta kunnosta. Onneksi miehellä oli samat fiilikset samoilla taustoilla, eli voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että ei mun kunto oikeasti niin huono ole. Nyt se ei vain ollut parhaimmillaan noin rankkaa tuntia ajatellen.

Grit-tunteja on kolmea eri tyyppiä: GritStrenght, GritPlyo ja GritCardio. Alla kuvassa onkin kerrottu näistä tunneista lisää.
Kuva

GritStrenght on 30 minuutin HIIT-tunti, eli High Intense Interval Training. GritStrenght tunnilla käytetään pumppitankoja ja -painoja. Tunti kehittää hapenottokykyä, lihasvoimaa, lihaskestävyyttä, lisää aineenvaihduntaa ja voimaa. HIIT-treeni on nopea, mutta erittäin rankka ja tehokas treenimuoto. HIIT:ssä on sama idea kuin muutenkin intervalleissa: tietty aika treenistä tehdään niin täysillä kuin mahdollista ja treeniosuuden jälkeen pidetään lyhyt palautteluaika, jonka jälkeen vedetään taas täysillä.


GritStrenghtin rakenne oli sellainen, että puolen tunnin aikana oli vain 4 eri biisiä. Lämmittelybiisin aikana tehtiin kyykkyjä ilman painoja, punnerruksia sekä painon kanssa kyykyt + pystypunnerrus. Toisen biisin aikana päästiinkin jo itse asiaan. Tämä biisi tuntui kestäävän ikuisuuden. Sen aikana tehtiin 3 eri liikettä: Rinnalleveto+etukyykky, Rinnalleveto+ työntö ylös ja vauhtipunnerrus (pystypunnerrus). Yksi kierros sisälsi nuo kaikki liikkeet ja kierroksia oli neljä. Yhtä liikettä tehtiin aina 30 sekuntia kerrallaan ja sen jälkeen pidettiin 20 sekunnin tauko ja siirryttiin seuraavaan liikkeeseen. Yhtä liikettä pyrittiin siis tekemään tuon 30 sekunnin aikana niin monta kertaa kuin vain suinkin kykenee.

Kolmas biisi oli jaettu neljään eri lohkoon ja tehtiin kahta eri liikepatteria vuorotellen. Yhtä osiota tehtiin 2 minuuttia putkeen jonka jälkeen tuli minuutin tauko. Ensimmäiseen liikepatteriin kuului kyykky, punnerrus ja kerähyppy. Toinen oli vielä pahempi: kyykky+ pystypunnerrus, burpee ja 180 asteen hyppy. Molemmat liikepatterit tehtiin siis kahdesti. Kutakin liikettä tehtiin 10 toistoa ja siirryttiin seuraavaan. Tavoitteena oli kahden minuutin aikana tehdä tuota kolme kierrosta, eli ensimmäisessä osiossa siis 10 kyykkyä, 10 punnerrusta, 10 kerähyppyä ja tämä kertaa kolme. 

Joo, en sitten ihan pystynyt. En saanut edes kahta kierrosta näitä kunnialla läpi ja liikkeissä piti alkaa huijaamaan, burbeeta vain 8, kyykyt varmaan 20 asteen kulmaan, punnerrukset vajaina... Ei vaan kunto kestänyt. Kiva oli kattoa niitä nuoria tyttöjä jotka veti ihan täysillä. Kyllä sitä nuorena jaksaa ;)

Viimeisen biisin aikana tehtiin vatsalihaksia, hoovereita ja vatsarutistuksia painon kanssa. Ne tuntui levolta aiempaan tuntiin verrattuna.

Kuva

Tunnilta sai halutessaan lapun, johon olisi voinut kirjoittaa tekemänsä toistomäärät ja kierrokset. Mäkin otin lapun, mutta heti huomasin, ettei kunto ole oikein kohdillaan, niin en edes halunnut alkaa laskemaan toistoja. Yritin vain selviytyä kohti seuraavaa taukoa, joka tuntui joka kerta aivan liian lyhyeltä. Otin tuon lapun mukaan ja ilman sitä en olisikaan enää edes muistanut mitä siellä tehtiin. Niin tajunnan rajamailla sitä oli tunnin jälkeen, että ei enää tiennyt mitä oli juuri tehnyt :D

Lapun lopussa lukee:

Pain is only temporary.

Mä selvisin hengissä. Ihan hauskaakin se toisaalta oli, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna. Mutta toista kertaa en ehkä uskalla mennä :D


- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti