maanantai 13. tammikuuta 2014

Porkkanaiset siemenleivät (gluteeniton/ilman jauhoja)

Multa tulee taas ruokapostaus, mutta oon nyt niin innostunut tuosta mun Detox-kirjasta.


Käytiin lauantaina tekemässä isot ruokaostokset, mutta kun vasta tuon kauppareissun jälkeen kunnolla tutustuin tähän kirjaan, niin tein uuden kauppalistan, jonka kanssa käytiin tänään vielä uudelleen ruokaostoksilla. Ostoskoriin jäi mm. siemeniä, pähkinötä, vuohenjuustoa, kuivattuja taateleita. Mitähän kaikkea ihanaa niistä saankaan vielä aikaan :)

Kauppaan oli päästävä, sillä mua jäi vaivaamaan kirjasta löytyvä resepti porkkanaisista siemenleivistä. Eilen kokkailin hummusta ja ajattelin, että pitää saada jotain leipää jonka kanssa sitä hummusta söisi! Tein myös kasvissosekeittoa ja ajattelin, että täydellinen kombo olisikin siis kasvissosekeitto ja porkkanaiset siemenleivät hummuksen kera.

Porkkanaiset siemenleivät

8 - 10 kpl
1 kg porkkanoita
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä (en itse löytänyt kaupasta, joten korvasin kaurahiutaleilla)
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
4 munaa

Pinnalle 1 rkl seesaminsiemeniä


Tällaisen porkkanamäärän raastaminen on niin sanonko mistä!
Mutta ehkä se oli sen arvoista!

Taikina näytti sieltä, ettei siitä mitään sämpylöitä saa pyöriteltyä,
mutta hyvinhän ne kasassa pysyi!

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi ja pane kulhoon. Sekoita kaikki siemenet ja 3 dl porkkanaraasteesta. Sekoita ne lopun porkkanaraasteen joukkoon kulhoon. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa. Sekoita munat porkkanasiemenseokseen.

Muotoile taikinasta palleroita ja pane ne leivinpaperilla peitellylle pellille. Sirottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista uunissa noin tunti.


Resepti on siis suoraan Detox-kirjasta, valitettavasti en itse ole keksinyt näin hyvän kuuloista reseptiä. ;) Sämpylät ovat vielä uunissa, joten en ole vielä näitä maistanut, mutta odotellessani niiden paistumista uskalsin silti tehdä näistä jo postauksen. Ei voi mennä pahasti pieleen! :)

- Tiina -

2 kommenttia:

  1. Millaisia ja minkä makuisia näistä loppupeleissä tuli?

    Itse kokeilisin noilla kurpitsansiemenillä, oletko ehtinyt niillä jo testata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli superhyviä!! :) Tein uuden satsin kurpitsansiemenillä ja tykkäsin kyllä enemmän - tuli enemmän rouskuteltavaa :) Hyvin pysyi sämpylät kasassa ja siis tosi meheviä ja herkullisia. Kannattaa kokeilla! :)

      Poista