keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Viime viikkojen lyhyt treeniyhteenveto

Viime viikkojen treeniyhteenveto on syystäkin hyvin lyhyt: en ole treenannut paljon yhtään. Aika surkea treeniblogi! Ehkä saan anteeksi (itseltäni) sillä syitä treenitaukoon on ollut kolme: flunssa, pitkät työpäivät ja tentteihin lukeminen. Nyt elämä alkaa olla taas voiton puolella. Flunssa on selätetty, seuraava tentti vasta huhtikuussa ja töissäkin alkaa vuoden vaihteen kiireet helpottaa.

Viime viikolla kävelin kerran 30 min ja tein salitreenit lauantaina ja sunnuntaina. Näiden päivien treenit tuntuu kropassa vielä tänäänkin, pikkuhiljaa alkaa kroppa palautumaan. Vaikka kaikki lihakset on kipeänä, niin se on vaan hyvää kipua: olen käyttänyt ja vahvistanut kroppaani ja sellaisella teholla, joka menee perille sinne minne pitää. Treenissä on kyllä ehdottomasti parasta se tunne, miltä se tuntuu kropassa treenin aikana ja sen jälkeenkin. Tulee vahva olo, lihakset tykkää rasituksesta. Lihakset kiittää siitä, että haluan pitää niistä huolta.Tammikuussa suunnittelin treeniohjelmani näyttävän tältä:

Maanantai: Jalkapäivä
Tiistai: Lepopäivä
Keskiviikko: Yläkroppatreeni
Torstai: Sähly
Perjantai: Lepopäivä
Lauantai: Crossfit WOD 30 min + BodyBalance
Sunnuntai: Kävely + venyttely

Kuvittelin ihan tosissani, että olisin selvinnyt näistä kiireistä kahdella treenivapaapäivällä. Se oli ihan täyttä yltiöoptimismia! Olisikohan pitänyt ajatella, että pessimisti ei pety ja olla suunnittelematta yhtään mitään?

Ehdottomasti ei. Jos en olisi suunnitellut minkäänlaista viikko-ohjelmaa treeneilleni, minulla ei olisi ollut mitään tavoitetta. En olisi treenannut sitäkään vähää. Treenimotivaationi ei olisi tänä aikana kasvanut, sillä mitä olisin harmitellut, jos en sitä, että en pääse treenaamaan niin kuin  haluaisin? Ei sillä, että aina pitäisikään harmitella mitään, mutta joka tapauksessa treenaamattomuuden harmittelu saa minut haluamaan sitä vain enemmän. Motivaatio on tällä hetkellä huipussaan!

Tänään pidän lepopäivän, sillä pari edellistä päivää tein töitä aamusta iltakahdeksaan. Vihdoinkin olen päässyt siihen pisteeseen, että palkitsen itseni mielummin lepopäivällä kotona kuin suklaalevyllä. Ja se on jo paljon se! :)

Huomenna sählyyn! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti