lauantai 22. helmikuuta 2014

Proteiinipizza

Näin tänään Kukka Laakson Facebookiin postaaman reseptin pizzasta, jossa on kukkakaalipohja. Se oli mieheni mielestä vähän liian villi ajatus pizzapohjaksi, mutta pizzanhimo jäi. Perinteistä jauhopizzaa en kuitenkaan halunnut tehdä, joten päätettiin tehdä rahkapizzaa. Siitä tulikin lopulta melkoinen proteiinipläjäys. Tästä ohjeesta tuli pellillinen pizzaa.

POHJA
500g maitorahkaa
2 munaa
2 dl jauhoja (laitoin kaurahiutaleita, tattarihiutaleita ja -jauhoja sekä kookosjauhoja)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia

Sekoita ainekset kulhossa ja levitä uunipellille. Tässä vaiheessa koin jo etukäteen tuskaa taikinan käsin levittämisestä ja käsien  tahmaamisesta. Sitten mies antoi vanhan ideansa pizzapohjan levittämiseen. Käsi pakastepussiin ja levittämään! Pohjan levittäminen meni tosi kätevästi puhtain käsin. JA NYT SE VASTA SEN IDEAN MULLE KERTOI! :D


TÄYTE
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
90g tomaattipyrettä
loraus vettä
ketsuppia
suolaa
pippuria
basilikaa

Päätin, etten tee tomaattikastiketta pizzaan erikseen. Koska jauheliha kuitenkin piti paistaa niin ajattelin, että tomaattikastikehan tulee siinä samassa! Eli paistoin jauhelihaa, sipulia ja valkosipulia. Kun jauheliha oli kypsää, laitoin mausteet, lisäsin tomaattipyreen, hieman vettä ja ketsuppia. Sitten vaan jauheliha-tomaattiseos pohjan päälle.



Lopuksi vielä loput täytteet päälle. Laitoin herkkusieniä, ananasta ja aurinkokuivattua tomaattia.


JUUSTOKASTIKE
Polar-juustoa raasteena
Raejuustoa

Halusin tehdä juustokastikkeesta vähän kevyemmän, joten sekoitin ja juustoraastetta raejuustoon. Pelkkä raejuusto olisi ollut liian villiä, joten tällaisena mixinä se meni oikein hyvin. Eikä raejuusto edes maistunut tuosta läpi, siis toisin sanoen ei ainakaan pilannut pizzaa :D



Pizzasta tuli oikein erinomaista. Pohjasta tuli sopivan paksuinen ja rapeahko rahkapohjaksi. Jauheliha-tomaattiseos toimi tosi hyvin, ja helpommalla pääsi kun ei tarvinnut tehdä tomaattikastiketta erikseen. Mun nälkääni riitti neljäsosa pellillisestä, joten onneksi vielä huomiseksi jäi toinen mokoma nautittavaksi!


Jälkkäriksi tein vielä raakasuklaakakkua, mutta se onkin sitten toinen tarina :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti