perjantai 21. helmikuuta 2014

Shakshuka - uusi lempiruokani

Sain kaveriltani vinkin Shakshukaan. Tänään katsoessani lähes tyhjään jääkaappiin totesin, että ainekset löytyy tähän ruokaan. Niinpä syntyi oma versioni Shakshukasta, joka on Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva helppo, halpa ja terveellinen ruoka.

Shakshuka koostuu tomaatista, kananmunasta ja mausteista sekä kasviksista tai mitä tahansa kaapista löytyy. Ruoka on todella muuntautumiskykyinen, sillä siihen voi käytännössä laittaa mitä tahansa mitä mieleen tulee. Siihen voi kasvisten lisäksi laittaa vaikka lihaa, makkaraa, mitä tahansa juustoja tai mitä kaapista löytyy!



Laitan reseptin tämän päiväiseen Shakshukaani. Tästä annoksesta tuli 4 annosta.

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala purjoa
1 punainen paprika
2 tomaattia
1 tlk voipapuja
1 pkt tofua
1 prk tomaattimurskaa
Suolaa
Pippuria
Paprikamaustetta
Juustokuminaa
Chilimaustetta
Ruohosipulia, tai muuta yrttiä
4 kananmunaa
Juustoviipaleita

Paista kasviksia pannulla, lisää tölkki voipapuja ja paloiteltu tofu. Lisää kaikki muut mausteet paitsi yrtit. Kaada tomaattimurska pannulle ja lopuksi yrtit. Anna hautua aikansa. Kaada kaikki uunivuokaan. Riko päälle kananmunat ja laita päälle juustoviipaleet. Paista uunissa 200 asteessa kunnes valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset ovat vielä löysiä, n. 15 minuuttia. Shakshukan paistaminen onnistuu ilmeisesti myös hauduttamalla paistinpannulla, mutta itse laitoin sen vielä uuniin.




Shakshukaan voi laittaa vaikka fetaa, kikherneitä, munakoisoa, kesäkurpitsaa, chorizoa tai muuta makkaraa, jauhelihaa, mitä mieleen tuleekaan. Sen voi syödä pitaleivän kanssa tai sellaisenaan.

Millainen versio shakshukasta maistuisi sinulle parhaiten?

- Tiina -

2 kommenttia: