keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kiirettä, rahkapizzaa ja loman odotusta

...Kohta on loma ja töissä on kiire, niin että aika loppuu kesken. Tulee pitkät seuraavat pari päivää töissä. Flunssa on päällä, pää kipeä, lämpöä hieman, nenä tukossa... Kiva jos tämä tästä pahenee ja sunnuntaina lentokoneessa on vielä kauhea flunssa päällä. Kiva istua 9 tuntia koneessa, vai mitä meillä nyt kestääkään. Blaah.

Ajattelin kokeilla flunssaan inkivääriteetä, tyrnimehua, valkosipulia ja sitruunaa. Yritän epätoivoisesti välttää kaikkea sokeria loppuviikon joka huonontaa immuunijärjestelmää (sokeri. Lähde). Katsotaan saanko näillä helpotettua oloani. Yllätys muuten, että flunssa iski viikonloppuna kun vedin sokeria kolme päivää :D

Flunssan ja kiireiden takia en ole tietenkään urheillut yhtään tällä viikolla. Syöminenkään ei ole ollut ihan parhaimmasta päästä. Eilen kävin kampaajalla, jonka jälkeen jäin kaupungille, josta löysin Punnitse ja säästä -kaupan. Vihdoin yksi lempikaupoistani avattiin Vaasaan, jihuu! :) Harmi vaan kun mun lempparit punnittavat ei ole mitään terveellisiä pähkinöitä vaan niitä jogurtti-/maitosuklaapäällystettyjä hunajatoffeita. Ou nou... Vaarana ajautua ihan hunningolle näin Liten päätyttyä, kun herkkujen syöminen ei ole enää "kiellettyä". Voi blaah. Mitä tästä vielä tulee. Kohta sitä ollaan lähtötilanteessa. Kyllä se vaan yksin tehtynä on tosi vaikeaa, pitää itsekurista kiinni.

Kotiin päästyäni Punnitset & Säästä -herkkujen jälkeen tein vielä pellillisen rahkapizzaa.

Pohja:

500 g maitorahkaa
2 dl jauhoja (laitoin kaurahiutaleita, tattaria, kookosjauhoja)
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Tomaattikastike:

90 g tomaattipyrettä
loraus ketsuppia
vettä sen verran, että tulee sopivan löysää
sipuli ja valkosipuli hienonnettuna
kuivattua basilikaa + muita yrttejä


Hyvännäköinen tomaattisoosi kun siinä on sipulia!
Näyttääpä terveelliseltä!
Vielä... ;)
Vielä jauhikset ja juustot päälle, niin avot! :)

No joo. Ehkä se on ihan sama, jos mä nyt vähän syön pizzaa ja syön maitosuklaanameja. :) Nyt vaan pitää selvitä tästä viikosta jotenkin ja sitten alkaa loma. L-O-M-A!!

Tässä teille valmiiksi jo postikortti matkalta:

Kuva: Pinterest

Mä en ole yhtään ehtinyt ajatella koko matkaa. Yleensä se lomamatkan odotushan on lähes yhtä ihanaa kuin itse matka, mutta nyt se on jäänyt kokonaan pois. En ole vielä yhtään ehtinyt ajatella pakkaamista, pitääkö kenties jotain kesävaatteita pestä vielä. Miami ja Florida -kirjat on haettu kirjastosta joten ehtiihän sitä matkaa suunnitella vielä koneessakin. Sitten ehdin hengähtää. Paitsi todennäköisesti nukun melkein kaikki lentomatkat, niin kuin yleensä. Siellä on hetki aikaa rentoutua ja rauhoittua, uni tulee aina ennen kuin kone edes nousee. Kaksi viikkoa lomailua tekee kyllä tämän syksyn jälkeen gutaa. Viisi yötä Fort Lauderdalessa, yksi yö Key Westillä, viisi yötä Liberty of the Seasilla Karibian merellä ja vielä pari yötä Miami Beachilla. Huippua!! :) Ehkä sitä voi jo mielessään alkaa hieman hehkuttaakin ;)

Sitä ennen koitan jotenkin selvitä seuraavasta parista päivästä...

- Tiina -


4 kommenttia:

  1. Mahtireissua teille! Nauti olostasi :)
    Äläkä unohda sinkkiä pöpöjen häädössä, mä oon vakuuttunu sen ja ceen yhteisvaikutuksista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Nautitaan!
      Sinkkikö multa vielä puuttuu - no hemmetti! ;) Sitäkö mun pitää vielä hankkia. Nyt on jo kokeiltu sitruuna ja valkosipuli, inkivääritee, maca-jauhe ja reishi, tyrnimehu, aloe vera -juoma, deet, omegat ym. Sinkki multa vielä puuttuu! :D

      Poista
  2. Hei!

    Vähän tarkemmin haluaisin kysellä tosta pizzapohjasta. Paistoitko ennen täytteiden lisäämistä, kauanko ja kuinkakovassa lämmössä?

    Sinnkiä suosittelen kanssa :) Aikoinaan kun terveysjutuista aloin kiinnostua, setuli kehiin ensimmöisenä. Valitettavasti Suomessa ei sitä maaperässä juuriole, joten ainakaan kotimaisilla kasviksilla ei sen tarvetta täytetä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou... En ole tehnyt tätä tosi pitkään aikaan. Se on variaatio The Good Morning -blogin rahkapizzasta, niin uskon että noilla lämmöillä olen tämän paistanut, eli 200 astetta ja n. 40 minuuttia. En paistanut ennen täytteiden lisäämistä.
      http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/08/03/rahkapizza/

      Pitääpä selvitellä tuota sinkki-asiaa! :) Kiitos vinkistä! Se näköjään on tarpeen myös jos on vatsan kanssa ongelmia, kuten minulla...

      Poista