torstai 5. joulukuuta 2013

Kuvat ennen ja jälkeen FitFarmiin Lite InShape ohjelman

Ylhäällä vasemmalla: 19.5.2013 kun heräsin rankan kevään jäljiltä,
että tarttis tehdä itselleen jotain ja aloitinkin Superdieetin:
Ylhäällä oikealla ennen Liteä 29.9.
Alhaalla kuvat Liten jälkeen 5.12.
30.9.-5.12. välissä painoa pudonnut 1,2 kg, tiivistymistä sitäkin enemmän?!

FitFarmin Lite InShape -nettivalmennus on nyt mun osalta ohi. Viralliseen loppumispäivään olisi vielä kolme päivää, mutta viikonlopun reissu anopin herkkujen ääreen oli tarpeeksi hyvä syy lopettaa vähän aiemmin ;)

Harmittaa, kun en ottanut senteistä mittoja, niitä on tuntunut lähteneen reippaammin mitä vaaka näyttää. Vaa'an mukaan paino on nimittäin tässä vähän vajaassa 10 viikossa pudonnut vain 1,2 kg. Keväällä painoin rankan opiskelujakson jälkeen 62,4 kg enimmilläni. Tuo ylhäällä vasemmalla oleva kuva on sitä aikaa. Tuosta näkee mitä istuminen ja suklaan syöminen saa aikaan. Silloin nimittäin elin suklaalla, olin väsynyt ja kunto oli pudonnut kun en muutamaan kuukauteen ollut ehtinyt tehdä mitään. Sitten tuli Likkojen lenkki Tampereella, jonne osallistuimme sählyporukan kanssa. He olivat ehtineet kuntoilla ahkerasti koko kevään ja voi veljet, että ne naiset näytti upeilta! :) Pari sählykaveria oli kevään aikana olleet Liten InShape -ohjelmassa ja suosittelivat sitä minulle. Välittömästi Likkojen lenkiltä kotiuduttuani menin nettiin ja aloitettavana siinä vaiheessa oli vain Superdieetti - sehän sopi minulle tuossa vaiheessa. Sain jälleen kiinni treeneistä ja terveellisemmästä syömisestä ja suklaa jäi hetkeksi. Superdieetillä ehdin olla vain nelisen viikkoa ennen kesälomamatkaa. Hyvän startin sain siitä kuitenkin uudelle elämälle.

Kesän ja alkusyksyn aikana kuvittelin jo olevani kohtalaisessa kunnossa - oma mieli valehteli, sillä ylhäällä oikealla oleva kuva kertoo toista kuin miksi tunsin itseni. Kärsin usein vatsavaivoista, turvotus pahimpana vatsan muotoon vaikuttavana oireena. Vatsa on ollut tästä syystä minulle aina ongelma, ajattelin, että tuosta pömpötyksestä ja jenkkakahvoista ei vaan kertakaikkiaan voi mitenkään koskaan ikinä päästä eroon.

Sille on tapahtunut jotain - mun turvonneelle vatsalle!

Aloitin Liten 30.9.2013. Onneksi! Samaan aikaan aloittelin käymään vyöhyketerapiassa / kiinalaisen lääketieteen tohtorilla, jonka kanssa olemme hoitaneet vatsaoireitani. Hänen ohjeidensa yhdistäminen Liten ruokavalioon on auttanut poistamaan nuo pahimmat vatsavaivat ja turvotuksen. Liten aikana tein 4 kovaa salitreeniä viikossa, lisäksi tein ajan sallimissa rajoissa lisäksi aerobista, lähinnä kerran viikossa sählyä ja kävelylenkkejä lisäksi. Mitä tahansa tässä välissä on kropassa tapahtunut, on kovan työn tulosta. Välillä on tuntunut, että mitään ei tapahdu. Välillä ottamissani kuvissa on tuntunut, että ne näyttävät ihan samoilta! Vaa'an mukaan edistystä ei ole paljon tapahtunut. Liten alussa 30.9. paino oli 59,6kg. Ylimmillään paino oli tankkauspäivän jälkeen 59,9 kg ja alimmillaan 57,7 kg. Kovien treenien jälkeen paino nousee nesteen kerryttyä kroppaan joten erityisesti jalkapäivän jälkeen paino on ylempänä. Tänään Liten loputtua paino oli 58,4 kg, eli alusta pudotusta tosiaan vain 1,2kg. Tosin jalkapäivästä on nyt tosiaan vasta pari päivää, joten sunnuntaina punnittuna paino olisi voinut olla vähemmän. Mutta mitäs siitä! Ei se vaa'an lukema mitään merkkaa!

Itsekään en ymmärtänyt muutosta ennen kuin tänä aamuna laitoin kuvat vierekkäin. Onhan sitä edistystä tapahtunut! Kovat treenit on siis tuoneet tuloksia aikaan ja olleet sen arvoisia!

Vaikka olenkin kuntoillut ahkerasti reilun kymmen vuotta - viime vuodet kuvitellut syöväni terveellisesti, en ole koskaan aikuisikäni aikana ollut näin hyvässä kunnossa kuin nyt. Itse en vaan siihen pysty. Tarvitsin vähintään alkusysäykseksi FitFarmin ohjelmia - en ole vielä ihan varma pystynkö yksin jatkamaan eteenpäin, vai aloitanko tammikuussa vielä Bikini Challengen. Se houkuttelisi, mutta en ole varma riittääkö aika ja jaksaminen niin rankoille treeneille opiskelujen puolesta.

Tällä muutoksella mennään nyt tässä vaiheessa, saa nähdä mihin suuntaan tämä muija tästä lipsahtaa - kohti herkkuövereitä ja lösähtämistä vai pysyykö uusi elämän tapa päällä ilman varsinaista valmennukseen kuulumista.

Hyvää itsenäisyyspäivän pitkää viikonloppua kaikille!! :)

- Tiina -

6 kommenttia:

 1. Hienot tulokset sulla, kuvista huomaa kyllä että kiinteytymistä on tapahtunut ja lihasta on tullut lisää. Enkä mä usko, että sä tämän jälkeen mihinkään lösähdät! Luulen, että sä oot saanu treenaamisesta ja terveellisestä niin hyvät fiilikset, ettet halua palata entiseen. Mulla on suunnitelmissa aloittaa Lite tammikuussa, ja sun blogista on saanu hyvin tietoa, millaista menoa Lite toisi tullessaan. Toivottavasti omat tulokset olisivat edes puoliksi niin hyviä kuin sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva juttu, että olet saanut mun blogin kautta rohkaisun lähteä mukaan! Oletettavasti kirjoittelet kanssa blogissasi omasta projektistasi mikäli siihen lähdet!? Pitääpä ehdottomasti alkaa seuraamaan sun matkaa! :) Etukäteen jo tsemppiä siihen!
   Tosiaan olen saanut hyvät fiilikset, kyllä tästä elämäntapa on tullut! Tosin nyt ollaan anopilla kylässä - pöytä täynnä herkkuja. Noooh... Otetaan tämä viikonloppu hiilaritankkauksen kannalta! Maanantaina ruotuun! :)

   Poista
  2. Joo, tarkoitus olisi laittaa blogiin sitten fiiliksiä Liten aikana ja juttua projektin edistymisestä. :)

   Poista
  3. Täällä on sitten yks innokas lukija jo valmiina seuraamassa sun projektin kulkua! :)

   Poista